Трудно отлепване/натискане на педала на газта

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 '00

Трудно отлепване/натискане на педала на газта

Мнение от Dracos » 22 Юни 2009, 14:41

Здравейте,

Проблема се състои в трудното отлепване на педала на газта в горно положение... Интересното е че се получава само при запален двигател, при изгасен усилието е нормално. Смазах всичко до което имах достъп по системата на газта, но нямаше особен резултат.
Ако някой от колегите ако е имал подобен проблем и му е намерил цаката да пише...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 22 Юни 2009, 14:50

виж дали дроела се движи нормално ... ако в ок значи ти е затлачено жилото или се е протрило някъде и запира ... та сменяш жило 99% е то
то не знам на твоя мотор дали си с жило де, че май по-новите са с електронна гас
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 22 Юни 2009, 15:03

С жило е, като изгася двигателя се движи абсолютно нормално, няма драма. В края на жилото, там където евентуално е потенциометъра за подаването на газта има една пружинка, която да го връща в изходно положение при отпускане. Та се чудех дали тя по някакъв начин не се обтяга при палене...

П.С. а дроела :-) като за начинаещ е... :-)
Последна промяна Dracos на 22 Юни 2009, 15:06, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 22 Юни 2009, 15:05

Купи си ново жило

Номенклатурен номер : 35411165788
Описание : GASZUG
Ед.цена (с ДДС) : 15.35 BGL

;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Трудно отлепване/натискане на педала на газта

Мнение от vavilon » 22 Юни 2009, 17:50

Dracos написа:Здравейте,

Проблема се състои в трудното отлепване на педала на газта в горно положение... Интересното е че се получава само при запален двигател, при изгасен усилието е нормално. Смазах всичко до което имах достъп по системата на газта, но нямаше особен резултат.
Ако някой от колегите ако е имал подобен проблем и му е намерил цаката да пише...

Дроселовата клапа почисти и нов педал ще усетиш ти!!! :mhihi:
Аз го имах същият проблем. Смазваха го 3 пъти. Ако искаш има снимки от един италянски сайт как се чисти. Даже има тема такава ако потърсиш малко може и да я намериш.
Когато я свалиш обърни внимание на пеперудата и на цилиндъра на дросела ако има степенка (износване един вид) трябав да я смениш.

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 22 Юни 2009, 18:02

Мерси...
Моля те прати ми линка за италианския сайт, аз ще потърся в форума за други мнения да видя какво ще изкопая.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 22 Юни 2009, 18:11

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 22 Юни 2009, 18:20

И в такъв случай всъщност проблема няма нищо общо с педала на газта, а с притока на въздух, така ли? Защото на снимките ми се струва че клапата е веднага след въздушния филтър...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 23 Юни 2009, 10:57

Dracos написа:И в такъв случай всъщност проблема няма нищо общо с педала на газта, а с притока на въздух, така ли? Защото на снимките ми се струва че клапата е веднага след въздушния филтър...

Мне, мне. Точно мръсотията (дори да е малко, поне при мен беше незначителна), която е в клапата задържа пеперудката, която се върти на една ос. И се оказа, че при налеп от около 0.2мм по стените задържа тази пеперудка. И пречи за нормалното натискане на педала на газта. Лесно се чисти. Направи го.
Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 23 Юни 2009, 12:26

това за дросел клапата което е на снимките е за 318 / 4 цилиндра! да ме поправи някой ако греша!? :roll: при шестака е завряна на майка си до блока на двигателя и май е хамалогия почистването!?

Потребител
Аватар
Кара: Е34 518 Automatik
Мечтае да кара: Е34 М5

Мнение от Бай Петко » 23 Юни 2009, 22:46

проблема не е механичен,бедна смес
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 24 Юни 2009, 15:45

ОК, ще пробвам weekend-a да изчистя клапата и ще пиша резултатите, яко не е се оправи ще купя ново жило...

@ Бай Петко - А какво имаш предвид под бедна смес, не стига въздуха ли?

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 29 Юни 2009, 10:57

Вчера почистих дросел клапата, нагара който отстраних беше минимален, но резултата е смайващ. Педала е мек като перце и се натиска страхотно. Мерси vavilon, съвета ти свърши страхотна работа. След доста чудене защо се получава едва на запалена кола, осъзнах че кожуха и клапата са от два различни метала и най-вероятно не се разширяват по един и същи начин от топлината. Но в крайна сметка проблема бе решен :-)))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 29 Юни 2009, 11:12

Dracos написа:Вчера почистих дросел клапата, нагара който отстраних беше минимален, но резултата е смайващ. Педала е мек като перце и се натиска страхотно. Мерси vavilon, съвета ти свърши страхотна работа. След доста чудене защо се получава едва на запалена кола, осъзнах че кожуха и клапата са от два различни метала и най-вероятно не се разширяват по един и същи начин от топлината. Но в крайна сметка проблема бе решен :-)))

:D Радвам се че всичко се е оправило. При мене беше голяма мъка. Пак по същият начин задържаше и беше много неприятно. Само че зимата. Не ми се бараше в студа преди коледа клапата и отидох на майсторчета близко до работатат ми. Показах им снимките. Ами не е от това ми викат... Малко спор с тях и се навиха да я изчистят. Е досега нямам проблем с педала...

Потребител
Аватар

Мнение от Dracos » 29 Юни 2009, 11:20

Хубавото е че се сети, щото търсенето на проблема сигурно щеше да мине през 100 други места докато се стигне да там. И всяко от тях щеше да струва пари... Както новото жило например... :-) Мерси пак

Назад към E46