Шибедах - тече

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i

Шибедах - тече

Мнение от kpekov_81 » 17 Юни 2009, 20:33

Колеги,
нов съм във форума и моля да ме извините ако бъркам някое правило и не пиша където трябва. Имам два основни проблема с 316и.
1.тече ми шибедаха - отводнителната тръбичка от страната на пасажера липсваше изобщо. Пробвах сам да сложа маркуч, но сега явно "гредата" където влиза то маркуч е сцепена и пак през уплътнението на вратата, купето ми се пълни с вода. Моля дайте съвет как да го оправя или в кой сервиз да отида. (в Камор искат около 150лв)
2.При зареждане на резервоара догоре тече! т.е. стича се от високо някъде и под гумата на това ниво се ижда как тече с немалък дебит. Като покарах малко и паднах под максумума на резервоара, спрях и като погледнах не течеше вече. Реших че тези от бензиностанцията са препалнили несщо преливник или отдушник ако има такова нещо. но преди дни заредих половината резервоар (около 20литра, а вътре да е имало максимум 10) и отново протече още на бензиностанцията. след това като покарах градско малко 5-6 километра и вече не течеше. Имате ли идея от каде може да идва проблема? И отново ще помоля да препоръчате сервиз за този проблем.

Благодаря :help:

Потребител
Аватар
Кара: e46 320d , e91 320d

Мнение от besnito » 17 Юни 2009, 21:13

За резервоара имаше подобна тема - виж в тази този случай какво се е оказло - може и да е при теб : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 2%EE%E0%F0

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 17 Юни 2009, 22:25

Колега относно шибидаха най-лесния вариант е да запушиш с силикон проблемната тръбичка и да се отводнява само от другата. Там имаш уплатнение отгоре на капака така че не влиза чак толко голямо количество вода. Аз така съм решавал подобен проблем. А резервоара на канал и някой да налива отгоре бензин за да се види откаде идва теча ,след което да се пристъпи към отстраняването. Успех.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i

Мнение от kpekov_81 » 13 Юли 2009, 19:32

След като ме одрусаха в Камор ми оправиха само шибедаха. Но все още има теч долу в дясно под жабката в краката на пасажера. Тече само когато има силен дъжд. От камор казаха, че колата е удряна и не е направена както трябва след това и те не се занимавали с тенекиджийство.
Сега съм решил да свалям таблото сам и да търся проблема. Може ли някой да помогне със съвет, схема или насока как се сваля таблото. И друго - трябва ли да се "деактивират" еърбеците преди да се започне работа? чувал съм, че било опасно да не се активират по време на работа.

Благодаря ви предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Юли 2009, 20:18

махаш акомулатора и няма как да се отворят 99%.
Ама все пак търси отвънка теча първо. Може и мокета да махнеш и да видиш от къде се стича
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 14 Юли 2009, 10:39

kpekov_81 Пуснато на: 13 Юли 2009, 19:32 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

След като ме одрусаха в Камор ми оправиха само шибедаха. Но все още има теч долу в дясно под жабката в краката на пасажера. Тече само когато има силен дъжд.

Здравей колега, може да тече от вратата. Имаше подобна тема, потърси със търсачката преди да разглобяваш таблото.
Успех.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Назад към E46