Минах през гадна дупка, светна EML+Блокаж индикацията.Help!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Минах през гадна дупка, светна EML+Блокаж индикацията.Help!

Мнение от DJ Versus » 13 Юни 2009, 8:02

Здравейте колеги, голям проблем!

На влизане в Пловдив налазих мега гадна дупка, даже по-скоро нещо като праг на пътя. Колата тресна яко, веднага светнаха 3 индикации - EML, индикацията на блокажа на диф-а + индикацията за износени накладки. Накладките ги смених точно същия ден, следователно и след рестарт тази индикация угасна, но останаха другите две. всичко това съпроводено със загуба на мощност на двигателя и тресене до към 1500-2000 оборота. Отделно опитвайки се да включа блокажа - не става, същото и с темпомата. Въобще ми се струва, че бордовият комп нещо се е пообъркал, но дълбоко ме съмнява да е само това. Дайте съвет - ако на някои се е случвало нещо подобно - как е процедирал?
D - tails : www.djversus.net

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 13 Юни 2009, 16:39

Откачи клемите на акумулатора за 15-20 мин виж пак ли ще светят... Някой датчик да не е изпаднал в трапа Изображение

п.п Страхотни пътища имаме :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 13 Юни 2009, 17:16

Отиди там където е станало и извикай КАТ да напишат един портокол,от там отиваш при застрахователите и взимаш пари от тях за всичко за което се сетиш.
После си оправяш колата и никога повече не минаваш от там :evil:

Може да си изкривил шенкела + счупен датчик за АБС-а...
Аз бях с крив шенкел и симптомите бяха същите...
от свинята лебед не става...

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 13 Юни 2009, 18:13

blacksapphire написа:Откачи клемите на акумулатора за 15-20 мин виж пак ли ще светят... Някой датчик да не е изпаднал в трапа Изображение

п.п Страхотни пътища имаме :help:

И не си почерпал? От кога е придбивката :). В четвъртак уж още беше с 525

Потребител
Аватар

Мнение от DJ Versus » 13 Юни 2009, 22:00

Мерси колеги, закарах колата на диагностика - оказа се проблем в дроселната клапа. в последствие баща ми я свали, разглоби, почисти - доста сложна и въшкава операция, после напръска с контактен спрей всеки един куплунг в областта и проблемът беше решен безболезнено. евала на човека - за пореден път доказа, че е гениален инженер дори в автомбилната свера, която не му е приоритет. представям си кво щеше да бъде ако я бях оставил в сервиз - хиляди левове, смяна на части - за нищо. просто разместване при удара ...
D - tails : www.djversus.net

Назад към E46