Проблем с алармата ... помощ!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с алармата ... помощ!!
Колеги от скоро съм горд собственик на BMW 320d (E46) и съм доста озадачен, тъй като вече два пъти ми се случва да отивам към колата и отдалеч да видя как мигачите мигат все едно е на аварийки и когато я отключа си спират единственото което ми идва на ум е, че алармата се е включвала поради някаква причина. Звуковата сигнализация на алармата работи, но не съм я чувал вечерите когато съм намирал колата с мигащи мигачи. Моята теза е, че някой се Е***А с колата ми, но ако някой има и друго разумно обяснение моля да го сподели, благодаря предварително.
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Алармата ти наистина се е активирала. В рамките на 3-5 мин след като е пищяла мигачите сигнализират. Провери си бутона на предния капак. Най-вероятно не се натиска добре от капака или поне не винаги.
Последна промяна stilko на 07 Юни 2009, 19:31, променена общо 1 път
Колеги, възможно ли е аз да нямам бутон за предния капак, защото никаде не видях а и като дръпнах ръчката за предния капак излязох заключих/включих алармата и като отворих капака на пълно, нищо, никакъв звук, никаква сигнализация. а ако всички имат ще може ли снимков материал къде се намира този бутон ...
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
бутонът се намира в дясно по посока на колата,-там кадето е печката.Точно до нея.Пак погледни дали е там.....
Проверих бутона на предния капак имам такъв, работи си и капака го натиска нормално(нямам датчик за вибрации). Това което забелязах от два дни, е че малко след като сянката на блока се дръпне и слънцето напече предния капак и предното стъкло се включва 2 пъти се случи и двата пъти точно след 2 секунди вече бях на терасата и нищо, нито котка, нито куче, нито човек. Може би е нещо свързано с температурата, датчика за обем в купето или просто не знам ....

- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
Всички аларми ли имат звуков датчик , понеже моята не изкарва и грам звук ,става вьпрос за оригиналната която е на оригиналния клиуч?
Dakataaa написа:Всички аларми ли имат звуков датчик , понеже моята не изкарва и грам звук ,става вьпрос за оригиналната която е на оригиналния клиуч?
За Европа издават звук само когато се отвори врата или капак, или се задейства датчика за теглене или вътрешния датчик. При отключване и заключване няма звук. За щатите има възможност да издава звук и при отключване и заключване.
Колеги мисля, че намерих отговора на загадачната аларма:
Колата я оставям на наклон не голям, но все пак ...
и има един момент след като загася двигателя и включа на
скорост (досега не дърпах ръчната, а и трябва да видя как
са и накладките или да я стегна) тя прави нещо като оборот
на двигателя под тежеста на колата и се спира и ако започна да
бутам отзад с лашкане пак прави нещо подобно, не мога
да си обясня защо става така, но видях тема по въпроса на
доста колеги се е случвало и сега с тях започвам да търся
рещението, та по темата когато колелото се завърти алармата
се задеиства (ето защо първо трябва да се чете книжката).
Благодаря на всички отзовали се, поздрави
Колата я оставям на наклон не голям, но все пак ...
и има един момент след като загася двигателя и включа на
скорост (досега не дърпах ръчната, а и трябва да видя как
са и накладките или да я стегна) тя прави нещо като оборот
на двигателя под тежеста на колата и се спира и ако започна да
бутам отзад с лашкане пак прави нещо подобно, не мога
да си обясня защо става така, но видях тема по въпроса на
доста колеги се е случвало и сега с тях започвам да търся
рещението, та по темата когато колелото се завърти алармата
се задеиства (ето защо първо трябва да се чете книжката).
Благодаря на всички отзовали се, поздрави

13 мнения
• Страница 1 от 1