Eл. проблеми със заключва капака на резервоара и ...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Eл. проблеми със заключва капака на резервоара и ...

Мнение от julien81 » 03 Юни 2009, 13:05

Здравейте, приятели!
Не ми се заключва капака на резервоара и не ми работи задното ел. стъкло. Казвайте колеги някакъв лек и често срещани проблеми първо да започна с тях. дано не е дебела работата много :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Eл. проблеми със заключва капака на резервоара и ...

Мнение от vavilon » 03 Юни 2009, 14:00

julien81 написа:Здравейте, приятели!
Не ми се заключва капака на резервоара и не ми работи задното ел. стъкло. Казвайте колеги някакъв лек и често срещани проблеми първо да започна с тях. дано не е дебела работата много :)

Здравей, колега и добре дошъл. :) За капака на резорвара има едно цилиндрично палче (пластмасово). То излиза от лявата страна на капака на резорвара от самотто купе и залючва като резенце капака. Та това цилиндрично чудо се зацапва от време на време и е редно да се почисти. В твоя случай трябва да го изкараш ръчно (лесно се измъква с остър предмет тип отвертка), защото както предполагам ти е прибрано в момента. В последвалато почистване на това няма да имаш проблеми. При мене беше точно обратното немжех да я отворя на бензиностанцията :) . Голям смях да имаш пари за бензин а да не можеш да си сипеш :mhihi: Успех
пп. Пиши във инфото каква ти колата: марка, мод.,год. ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 03 Юни 2009, 21:24

колега ми то отвътре има едно пласмасово лосче под кората и ако е блокирало го дърпаш за принодително отваряне на капачето на резервара ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от julien81 » 04 Юни 2009, 7:58

Мерси Братлета! Сега вече всичко е наред, отключва и заключва като бясна :) само остана стъклото:) Абе големи мундари тея западняци ей :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: kakvoto nabaria
Мечтае да кара: samolet :P
Детайли за колата: super traktor 320d

Мнение от plastic » 05 Юни 2009, 15:50

да попитам относно заключването на капака на резорвара. когато купих колата натиснах капака за резорвара и го отворих и изкочи това "цилиндрично палче " и да затворя капака го натиснах на вътре!!!! след един два дена пак ще зареждам и забелязах че няма лосче за отваряне на капачката и когато натосна капака той се отваря без проблем.Мога ли да си го направя с ел.захлючване.!!!!! благодаря предваритело за помоща

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от julien81 » 05 Юни 2009, 15:56

Аз си мисля, че ако има палче то значи трябва да ти се заключва с централното, поне при мен е така. Аз махнах кората в багажника и намазах с масло цялото лостово механизъмче за да се разкара хубаво и сега няма проблем. Пораздвижи го просто то малко мръсотия му трябва за да спре да изкача палчето.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plastic » 05 Юни 2009, 16:05

да но сега гледам че е го няма празно е да ли е възможно влязло много на вътре ?аз го натиснах навътре да се затвори капачката

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 05 Юни 2009, 16:19

plastic написа:да но сега гледам че е го няма празно е да ли е възможно влязло много на вътре ?аз го натиснах навътре да се затвори капачката

Да потъва навътр поразгледай и виж под кората в багажника.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plastic » 05 Юни 2009, 16:49

направих го благодаря за помоща :bchug:

Назад към E46