Проблем с диод на таблото!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320D 136 c.c.

Проблем с диод на таблото!

Мнение от M-style » 27 Май 2009, 23:11

Здравейте колеги!
Имате ли представа как и къде може да се поправи изгорял диод на Температурата на таблото. Ходих в доверен много добър сервиз и там не се наеха да го поправят тъй като според тях ако се махнат стрелките после на 90% ще има проблем.

Ако някой знае има ли друг начин да се поправи, бих Ви бил много благодарен.

Не, че е кой знае какъв проблем като не свети, но ме дразни, а на Бавареца трябва всичко да му е изрядно!

Благодаря Ви предварително!
Успех и Безаварийно!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 28 Май 2009, 0:46

до колкото знам не е чак такава филисофия разглобяването, но много интересно, ти как разбра, че не ти свети. то свети до колкото знам тая лампа не дай си Боже стрелката на температурата като стигне червеното. Ако искаш първо пробвай теста на таблото, прочети как става от важните теми и виж дали ще светне. Тези диоди почти не горят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 28 Май 2009, 8:16

slitter Пуснато на: 28 Май 2009, 0:46 Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

до колкото знам не е чак такава филисофия разглобяването, но много интересно, ти как разбра, че не ти свети. то свети до колкото знам тая лампа не дай си Боже стрелката на температурата като стигне червеното. Ако искаш първо пробвай теста на таблото, прочети как става от важните теми и виж дали ще светне. Тези диоди почти не горят
:yes: с това започни.Успех колега.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар

Мнение от M-style » 28 Май 2009, 17:55

ангелски написа:

--------------------------------------------------------------------------------

до колкото знам не е чак такава филисофия разглобяването, но много интересно, ти как разбра, че не ти свети. то свети до колкото знам тая лампа не дай си Боже стрелката на температурата като стигне червеното. Ако искаш първо пробвай теста на таблото, прочети как става от важните теми и виж дали ще светне. Тези диоди почти не горят

Колега благодаря ти, но не си ме разбрал. Става въпрос за осветлението като пуснеш фаровете - не свети ел. таблото, където се намира температурата. Другата теста показа че работи!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 28 Май 2009, 18:30

M-style написа:
ангелски написа:

Колега благодаря ти, но не си ме разбрал. Става въпрос за осветлението като пуснеш фаровете - не свети ел. таблото, където се намира температурата. Другата теста показа че работи!

Е не може да са толкова сложно направени диоди. БМВ си е БМВ и почти всичко по колите е разглобяемо до съставните си елементи. Много малко чаркаляк е занитен/запоен/залепен. На Е46цата не съм и свалял таблото още, но на Е36цата крушките бяха във фасунги, дори няма нужда да се разглабя таблото. По пътя на логиката, Е46цата трябва да е дори по-елементарно направена - 100% ще има начин да се подменят.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от M-style » 28 Май 2009, 20:11

Archangel написа:
M-style написа:
ангелски написа:

Е не може да са толкова сложно направени диоди. БМВ си е БМВ и почти всичко по колите е разглобяемо до съставните си елементи. Много малко чаркаляк е занитен/запоен/залепен. На Е46цата не съм и свалял таблото още, но на Е36цата крушките бяха във фасунги, дори няма нужда да се разглабя таблото. По пътя на логиката, Е46цата трябва да е дори по-елементарно направена - 100% ще има начин да се подменят.

Колкото и неочаквано да ти се струва, вътр всичко е немам думи. Германеца го е направил така, че каквото и да се случи, да си купиш едва ли не ново табло. Може да се разглоби, НЕ Е проблем, но като се махнат стрелките, после гаранция НЕМА. Имало някаква особеност с лагеруването отзад и почти на 90 % няма шанс да стане така както е било.

Ново е около 500 лв., но Компютъра на колата ще го отхвърли, така 4е ще имаме и разход за синхронизация и настройка от ДАРУ КАР.

Така, че ако някой е имал подобен проблем, моля да го сподели. Ще бъда изключително Благодарен!

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 29 Май 2009, 20:29

Колега отварял сам 3 табла на 3 различни Е46 тици.
320д ; 320и и една 318 ска и всичко се махаше както си му е реда. Само дето първо трябва да разглобиш таблото не е като при Е36 само да го махнеш.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

Назад към E46