Няма нафта

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Няма нафта

Мнение от SaRsEmA » 14 Май 2009, 8:12

Колеги вчера имах един проблем.Както си карам аз ми светна една лампа ДДЕ със едно реотанче.Аз направо се побърках като я видях.Давам газ на колата все едно нямаше турбо и не се наемаше.Спирам веднага колата и я изгасям.Правя опит да запаля не искаше.Нямах много нафта във колата и отидох до една бензиностанция.Сипах и 5 литра, дадох два - три пъти на контакт и запали и същевременно изгасна и лампата.Вапроса ми е може ли нещо да се е прецакало след като ми е свършила навтата???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 14 Май 2009, 8:15

нямам дизел, но от прочетеното до момента знам, че е крайно непрепоръчително да караш на резервата, защото помпата можела да се прецака, още повече, че засмуквала и разни боклуци ... утайки и т.н. Щом лампата е изгаснала, значи няма грижи ... и зареждай до горе ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 14 Май 2009, 8:56

Wolfen написа:нямам дизел, но от прочетеното до момента знам, че е крайно непрепоръчително да караш на резервата, защото помпата можела да се прецака, още повече, че засмуквала и разни боклуци ... утайки и т.н. Щом лампата е изгаснала, значи няма грижи ... и зареждай до горе ;)

Абсолютно подкрепям мннието на Wolfen - първо поради възможността да се засмуче боклука от дъното, и второ поради факта, че при празен резервоар се развиват предпоставки за корозия отвътре на резервоара и оттук - още боклуци по дъното :)
Надали нещо ще се е прецакало - просто ти е изкарало акъла :mhihi:
Все пак мисля, че хората от БМВ няма да направят автомобил, който да се скапе от подобна глупост :)
Да ти е за урок ;)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 14 Май 2009, 8:59

Слагай сега добавка за почистване на дюзите!!!!

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 14 Май 2009, 10:20

Най вероятно имаш проблем в подкачващата помпа,
най-добре диагностика за да се види какво е записала като грешка....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 14 Май 2009, 10:38

milennyc написа:Слагай сега добавка за почистване на дюзите!!!!

Направо се чудя от къде ги измисляш тези!

Колега ... само времето ще покаже дали си скапал помпата или не ... НО .. никога не карай на резерва независимо бензин или дизел - гарантирано реано или късно скапваш помпата ... проблемът е че в резервоарите на старите коли е пълно с какви ли не отлагания ... като резултат ако караш на резерва има възможност да засмуче някакви гадости ... самата помпа се смазва от нафтата така че ако я оставиш на сухо - ами изгаря ... по-добре си напълни до горе резервоара, а след това - след всяко каране доливаш.

А относно добавките има много теми изписани и половината колеги слагат (противно на написаното в книгата на колата) другата половина карат с по-скъпи горива ... аз съм от вторите!
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

Аватар

Мнение от milennyc » 14 Май 2009, 12:08

tankishev написа:

Колега ... само времето ще покаже дали си скапал помпата или не ... НО .. никога не карай на резерва независимо бензин или дизел - гарантирано реано или късно скапваш помпата ... проблемът е че в резервоарите на старите коли е пълно с какви ли не отлагания ... като резултат ако караш на резерва има възможност да засмуче някакви гадости ... самата помпа се смазва от нафтата така че ако я оставиш на сухо - ами изгаря ... по-добре си напълни до горе резервоара, а след това - след всяко каране доливаш.

А относно добавките има много теми изписани и половината колеги слагат (противно на написаното в книгата на колата) другата половина карат с по-скъпи горива ... аз съм от вторите!

Че като караш с по скъпа нафта кво? И мойте измислици е проблем че ще слага добавка?! Тва да си слагаш добавки за прочистване е проблем? Иди и затвори тези заводи който ги произвеждат :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 14 Май 2009, 14:57

Без препарати няма резултати

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 14 Май 2009, 22:38

Хора зареждайте веднага ако ви светне резервата аз моя го държа на половина винаги и си го допълвам без да чакам да светва :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 16 Май 2009, 19:29

tankishev написа:

Абе milennyc, пак те НАХРАНИХА и тоя път не можеш да се оплачеш, че съм аз! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Аватар

Мнение от milennyc » 16 Май 2009, 21:31

Не обръщам внимание на инжинерите от БМВ, че тук 99,99 са такива. Преди се палех. Но сега бате Драго ме светна в едни далавери и край... :winky:

Назад към E46