Няма нафта
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Няма нафта
Колеги вчера имах един проблем.Както си карам аз ми светна една лампа ДДЕ със едно реотанче.Аз направо се побърках като я видях.Давам газ на колата все едно нямаше турбо и не се наемаше.Спирам веднага колата и я изгасям.Правя опит да запаля не искаше.Нямах много нафта във колата и отидох до една бензиностанция.Сипах и 5 литра, дадох два - три пъти на контакт и запали и същевременно изгасна и лампата.Вапроса ми е може ли нещо да се е прецакало след като ми е свършила навтата???
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
нямам дизел, но от прочетеното до момента знам, че е крайно непрепоръчително да караш на резервата, защото помпата можела да се прецака, още повече, че засмуквала и разни боклуци ... утайки и т.н. Щом лампата е изгаснала, значи няма грижи ... и зареждай до горе 

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Wolfen написа:нямам дизел, но от прочетеното до момента знам, че е крайно непрепоръчително да караш на резервата, защото помпата можела да се прецака, още повече, че засмуквала и разни боклуци ... утайки и т.н. Щом лампата е изгаснала, значи няма грижи ... и зареждай до горе
Абсолютно подкрепям мннието на Wolfen - първо поради възможността да се засмуче боклука от дъното, и второ поради факта, че при празен резервоар се развиват предпоставки за корозия отвътре на резервоара и оттук - още боклуци по дъното

Надали нещо ще се е прецакало - просто ти е изкарало акъла

Все пак мисля, че хората от БМВ няма да направят автомобил, който да се скапе от подобна глупост

Да ти е за урок

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Най вероятно имаш проблем в подкачващата помпа,
най-добре диагностика за да се види какво е записала като грешка....
най-добре диагностика за да се види какво е записала като грешка....
milennyc написа:Слагай сега добавка за почистване на дюзите!!!!
Направо се чудя от къде ги измисляш тези!
Колега ... само времето ще покаже дали си скапал помпата или не ... НО .. никога не карай на резерва независимо бензин или дизел - гарантирано реано или късно скапваш помпата ... проблемът е че в резервоарите на старите коли е пълно с какви ли не отлагания ... като резултат ако караш на резерва има възможност да засмуче някакви гадости ... самата помпа се смазва от нафтата така че ако я оставиш на сухо - ами изгаря ... по-добре си напълни до горе резервоара, а след това - след всяко каране доливаш.
А относно добавките има много теми изписани и половината колеги слагат (противно на написаното в книгата на колата) другата половина карат с по-скъпи горива ... аз съм от вторите!
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

- milennyc
-
-
tankishev написа:milennyc написа:Слагай сега добавка за почистване на дюзите!!!!
Колега ... само времето ще покаже дали си скапал помпата или не ... НО .. никога не карай на резерва независимо бензин или дизел - гарантирано реано или късно скапваш помпата ... проблемът е че в резервоарите на старите коли е пълно с какви ли не отлагания ... като резултат ако караш на резерва има възможност да засмуче някакви гадости ... самата помпа се смазва от нафтата така че ако я оставиш на сухо - ами изгаря ... по-добре си напълни до горе резервоара, а след това - след всяко каране доливаш.
А относно добавките има много теми изписани и половината колеги слагат (противно на написаното в книгата на колата) другата половина карат с по-скъпи горива ... аз съм от вторите!
Че като караш с по скъпа нафта кво? И мойте измислици е проблем че ще слага добавка?! Тва да си слагаш добавки за прочистване е проблем? Иди и затвори тези заводи който ги произвеждат

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
tankishev написа:milennyc написа:Слагай сега добавка за почистване на дюзите!!!!
Абе milennyc, пак те НАХРАНИХА и тоя път не можеш да се оплачеш, че съм аз!

- milennyc
-
-
Не обръщам внимание на инжинерите от БМВ, че тук 99,99 са такива. Преди се палех. Но сега бате Драго ме светна в едни далавери и край... 

11 мнения
• Страница 1 от 1