Шум в купето при висока скорост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Шум в купето при висока скорост
Здравейте, над 140 в купето започва да се чува силно свистене от турбуленцията на насрещния въздух, шумът идва от предните врати около колонката
. Доскоро не беше така силно, знае ли някой от какво може да е това
По принцип колата трябва да е доста по-обезшумена

- cfk
- младши ентусиаст
-
Не е имала удар или поне аз не знам и вратите се затварят нормално, ще разгледам уплътненията както казва колегата slitter
- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
cfk написа:Не е имала удар или поне аз не знам и вратите се затварят нормално, ще разгледам уплътненията както казва колегата slitter
При мен на Е36-таго има същият проблем. И аз като теб огледах уплътненията - добре са си. Прозорците се затварят плътно, но уви шума си остава. И при мен се появи скоро (06.05.). И аз смятам да сменя уплътненията. Като за начало на задните прозорци, защото при мен шума идва отзад.
С всичко написано искам да ти кажа, че дори и да не се вижда проблем в уплътненията - то 99% е сигурно, че е от тях.

- cfk
- младши ентусиаст
-
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
С ново уплътнение. Това и при мен го има, ако е от това проблема - смяна и е готово. Иначе не знам как ще го оправиш.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Мен ме съмнява да е от там (уплатнението което колегата е показал).. все пак се чува от пред към предните колонки. Някой ми беше казал че се чува шум от системата на парното все едно влиза въздух т.е от тези духалки които са отстрани на таблото но дали е така незнам
И аз го имам този проблем след 100-120 км. Ако някой е разбрал от какво е да сподели 

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Изобщо не е от това!!!Всяка Е46-ца има тази фуга на уплътнението...проблема го търси в уплътнението по вратата или виж дали прозореца уплътнява добре...и другят вариянт е да е удряна и да е направена накриво и не уплътнява някъде.Това са възможностите!!!cfk написа:Мисля че това е част от проблема:
Не знам как се е получил,трябва да измисля как да го оправя
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Аз моя проблем го открих и шума изчезна на 90%. Останалото вече си е неизбежна турболенция според мен.
Понеже ме домързя да снимам днес ще се опитам да обясня - от вътрешната страна на вратата има пластмасова "кора", минаваща по целият ръб на вратата - отпред от долната панта до горе при страничната колонка. За по-голямо пояснение - това е пластмасата, на която е отвора за пищялката на аудио системата.
Тази пластмаса, в горната си част "влиза" в гуменото уплътнение на вратата.
Това ми беше и проблема - миналата година бях разглабял вратата и като съм я сглобявал обратно тази пластмаса съм я оставил да застъпи гуменото уплътнение, вместо да влезе в него. И това по протежение на половината врата. Вчера си поправих грешката и шумът изчезна.
Понеже най-вероятно обяснението е доста куцо, ще снимам довечера или утре сутрин и ще пусна снимки.
Понеже ме домързя да снимам днес ще се опитам да обясня - от вътрешната страна на вратата има пластмасова "кора", минаваща по целият ръб на вратата - отпред от долната панта до горе при страничната колонка. За по-голямо пояснение - това е пластмасата, на която е отвора за пищялката на аудио системата.
Тази пластмаса, в горната си част "влиза" в гуменото уплътнение на вратата.
Това ми беше и проблема - миналата година бях разглабял вратата и като съм я сглобявал обратно тази пластмаса съм я оставил да застъпи гуменото уплътнение, вместо да влезе в него. И това по протежение на половината врата. Вчера си поправих грешката и шумът изчезна.
Понеже най-вероятно обяснението е доста куцо, ще снимам довечера или утре сутрин и ще пусна снимки.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
И при мен има шум, който се появи със смяната на гумите. Оказа се че летните ми гуми са доста старички (макар и с доста граифер) и шумът е оттам. С колкото по-голяма скорост се движа, толкова повече шумат. Ходих на гумджия и той го потвърди. Преди 2 седмици сложих 18-ски за 10 дни и шума изчезна. В купето беше доста ноебичайно тихо. Като си върнах мойте 16-ски видях че вият ужасно. Може и при някои от вас проблема да е в гумите. Пак казвам че гумите ми имат 6-7мм грайфер и нямат видимо неравномерно износване, но са дот 01 и са като пластмасови.
П.П. гумите са 225/50/16 Мишелин
П.П. гумите са 225/50/16 Мишелин
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
шум като шум първо асфалтите ни са за никъв ...... после гумите и после колите ни са на по 7-9-10 години майка ми има чисто нов фокус при него шуми от 160 нагоре ама вече това е от съпротивлението на вятъра. В Гърция с 200км.ч. няма шумове заради гладките им магистрали
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2