Функция "изпрати ме до вкъщи " на фаровете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Функция "изпрати ме до вкъщи " на фаровете

Мнение от Rundev » 07 Май 2009, 16:09

Здравейте отново колеги,имам отново въпрос :) относно фаровете ми който имат функция Goodbye или на български "изпрати ме до вкъщи "
След напускане на колата си светят до заключване на колата или 40 секунди,въпросът ми е може ли да се направят да светнат и след отключване на колата т.е. да стане и функция "привет гледай да не паднеш по тъмното в някой дупка" :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Май 2009, 16:46

Тя тази функция се пуска само като дръпнеш лостчето за дългите към теб(тоест нормалното "Примигване"), ако колата не е на контакт. Така че ме съмнява да е възможно това, което ти искаш.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 07 Май 2009, 16:49

Първият колега който ми разби мечтата :)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 07 Май 2009, 16:49

Много искаш. Аз с това съм се борил ама това не ти е Х5 8). няма как да стане софтуерно, може да си го направиш афтърмаркет

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 07 Май 2009, 16:52

е как да стане афтърмаркет :) нали тва ми е въпроса

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 07 Май 2009, 16:54

Rundev написа:е как да стане афтърмаркет :) нали тва ми е въпроса

С някое реле вързано към алармата предполагам. Трябва ти схема обаче. Тук има доста кадърни хора, току виж се изнамери някоя схема 8)
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Аватар

Мнение от milennyc » 07 Май 2009, 17:21

Archangel написа:
Rundev написа:е как да стане афтърмаркет :) нали тва ми е въпроса

С някое реле вързано към алармата предполагам. Трябва ти схема обаче. Тук има доста кадърни хора, току виж се изнамери някоя схема 8)

точно с релета и с запускане от алармата но става само за 30 сек. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 07 Май 2009, 20:48

Най-лесно ще стане през реле да ги вържеш към вътрешното осветление на колата, така като отключиш ще ти светват ;)
Релето трябва да ти е най-обикновенно авто реле, към което трябва да включиш и плюс който да подава ток като запалиш колата и да прекратява веригата към светлините, за да не се включват като ти свети осветлението в купето при запален двгател. Единствения негатив от цялата тая работа ще е като си вътре в колата и си светнеш осветлението в купето а колата не е запалена - в този случай ще ти светват и свелините .

Аватар

Мнение от milennyc » 07 Май 2009, 21:45

kiko™ написа:Най-лесно ще стане през реле да ги вържеш към вътрешното осветление на колата, така като отключиш ще ти светват ;)
Релето трябва да ти е най-обикновенно авто реле, към което трябва да включиш и плюс който да подава ток като запалиш колата и да прекратява веригата към светлините, за да не се включват като ти свети осветлението в купето при запален двгател. Единствения негатив от цялата тая работа ще е като си вътре в колата и си светнеш осветлението в купето а колата не е запалена - в този случай ще ти светват и свелините .

То това малък проблем ли е? Аз съм си го мислил ама не е гот. Има еди "датчик" който е афтърмаркет за дневно светлини. Слага се .... а не софуерно :), та с него може да се направи, без да се вързва за фаровете. Не ми е останало време да го правя това.

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 07 Май 2009, 21:47

До колкото знам тази екстра се казва "Follow me" и светят габаритие и халогените при откючване и заключване,но къде и какво се връзва :dunno: ,но мисля,че е към алармата.

Аватар

Мнение от milennyc » 07 Май 2009, 21:52

fen_na_bmw написа:До колкото знам тази екстра се казва "Follow me" и светят габаритие и халогените при откючване и заключване,но къде и какво се връзва :dunno: ,но мисля,че е към алармата.

Чети чети колега, тук никой не говори за follow me at home.... тук се говори за съвсем друго нещо 8)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 07 Май 2009, 22:00

milennyc написа:
fen_na_bmw написа:До колкото знам тази екстра се казва "Follow me" и светят габаритие и халогените при откючване и заключване,но къде и какво се връзва :dunno: ,но мисля,че е към алармата.

Чети чети колега, тук никой не говори за follow me at home.... тук се говори за съвсем друго нещо 8)

Не е точно така май, защото при folow me светят късите светлини при дръпването на "светкавицата" при изваден контактен ключ, а колегата говори за екстра, която Мерцедес има - габарит+халоген при отключване и заключване...

Аватар

Мнение от milennyc » 07 Май 2009, 22:03

Dimitroff написа:
milennyc написа:

Не е точно така май, защото при folow me светят късите светлини при дръпването на "светкавицата" при изваден контактен ключ, а колегата говори за екстра, която Мерцедес има - габарит+халоген при отключване и заключване...

Rundev написа:Здравейте отново колеги,имам отново въпрос :) относно фаровете ми който имат функция Goodbye или на български "изпрати ме до вкъщи "
След напускане на колата си светят до заключване на колата или 40 секунди,въпросът ми е може ли да се направят да светнат и след отключване на колата т.е. да стане и функция "привет гледай да не паднеш по тъмното в някой дупка" :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 07 Май 2009, 22:08

А разлика между къси и габарит + халоген само аз ли виждам?
Не искам да споря! Просто давам мнение!!
Ясно е, че ако се достигне до решение на въпроса ще е много полезно!

П.С. - прочел съм темата, колега - просто когато се намесих имаше разминаване, а следя темата с интерес!

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 07 Май 2009, 22:23

Продават едни програмирани лайт модили с тях ще стане :D нещо подобно на това ако се намери само че без всичката тая цигания ;)
http://www.youtube.com/watch?v=c5qSB28svNs&feature=PlayList&p=84C7BD7117D39FF7&playnext=1&playnext_from=PL&index=70
Изображение

Следваща

Назад към E46