За сверяване на часожник моля малко помощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
За сверяване на часожник моля малко помощ
Не мога да си сверя часовника правя всичко което е необходимо , въртя лостчети и в джете посоки натискам го и задържам обаче не става постоянно му мигат сами двете точки и никакви числа не излизат имате ли идея да ли лостчето от кадето се сверя тжа от дясната част не е счупено при вас как е ? Как се върти тожа копче защото моето много малко се върти в двете посоки и си мисля да ли не е счупено?
Блогодаря ви предварително
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
Дърпаш към теб дясното лостче на таблото и едновременно въртиш наляво или надясно. Малко трудно става, пробвай по - настоятелно. И трябва да си заредил часовника на борд компютъра първо!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: За сверяване на часожник моля малко помощ
Milen83 написа:Не мога да си сверя часовника правя всичко което е необходимо , въртя лостчети и в джете посоки натискам го и задържам обаче не става постоянно му мигат сами двете точки и никакви числа не излизат имате ли идея да ли лостчето от кадето се сверя тжа от дясната част не е счупено при вас как е ? Как се върти тожа копче защото моето много малко се върти в двете посоки и си мисля да ли не е счупено?
Сигурен ли си че не си объркал под форума? Не си ли за е36?
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
еми не това ми е старата кола сега наскори си купих Е46 320 ци , просто не съм си обновил още данните
BMDrago написа:
-Сверяване на часовника
Часовникът се сверява с дясното лостче на километража по следният начин:
ако искате да върнете назад часовника завъртате лостчето (около 2мм докато опре)обратно на часовниковата стрелка и натискате същевремено
ако искате да "бутнете" напред времето,правите същото по посока на часовниковата стрелка.
Колкото повече задържате лостчето-толкова по-бързо се сверява часовника
часовника може да показва в два режима (12 часов и 24 часов)
Често срещан проблем:неможе да се свери часовника поради счупено или неправилно поставено лостче при разглобяване/сглобяване на километража
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
Това го прочетох и пробвах но не става , колегата по горе пише обаче че ставало с издърпване .........?
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
Добре как да го пробвам така че да не го повреда , с издърпване или със завъртане и натискане щото по втория начин пробвах нищо не се получава , само като го натискам си щрака и тва е ?
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
пробвах и така пак не става завъртам и натискам нищо не излиза а пък не ми изглежда да е счупено това лостче някакви други идеи да имате ............?
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
При некадърно разглобяване на таблото се чупят лостчетата точно за сверяване на часовника. Най-вероятно това е проблема. Някой преди теб се е правил на майстор.
Напълно съм съгласен с колегата ukelichko най-вероятно са шчупени лостчетата и при мен беше така , наи добре си свали таблото и сам погледни , много лесно се свалиа а и има доста DIY по нета със снимки. При мен като ги видиах счупени ги позакърпих малко с лепило и парченца пластмаса :-))) Екстра си стана . Много внимавай обаче като вадиш от гнездата тези пластмасожи лостчета много са ефирни и се чупиат лесно , а имаики предвид че в BG всички търговци бърникат по километража , много често ги чупят.
BMW RULEZz ,ама и AUDI става но CORSeto е най-великото коле ...Оле !
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
при мен също небеше лесно незнаех кое от двете е и дали да го дърпам или да го бутам и то се оказа че е дясното ръчках както ми дойде и накрая се показа часовника и се върти само на дясно докато доиде избрания час
ма по лекичко ръчкаи че е прицизно да не го счупиш късмет 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2