Климатроника не хлади
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Климатроника не хлади
Колеги бях при климатичен майстор и зареди системата с фреон, а уреда му показваше всичко по норма - дигал налягане, всичко било ОК, но от въздуховодите духа топло. Първо, смених датчика за външна температура - липсваше и показваше -40 градуса. Сега пак не е напълно верен, но поне показва по-висока температура. След което, монтирах допълнителна перка пред климатичния радиатор, но дори с включената допълнителна перка пак духа топло.
Утре ще се диагностицира клапата на парното дали работи и ще се търси решение(защото май не работи), но има ли вероятност проблема да е другаде ? Компресора да работи, но да не охлажда, управлението да се "мръщи" поради неработещи датчици или нещо подобно ?
Утре ще се диагностицира клапата на парното дали работи и ще се търси решение(защото май не работи), но има ли вероятност проблема да е другаде ? Компресора да работи, но да не охлажда, управлението да се "мръщи" поради неработещи датчици или нещо подобно ?
BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Сигурен ли си че компресора работи ?
Не ми се вярва да се е прецакал мастър-конторла на температурата (тоя между централните решетки) - той си е доста проста врътка
Не ми се вярва да се е прецакал мастър-конторла на температурата (тоя между централните решетки) - той си е доста проста врътка

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- викентии70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46,330D,300 bhp
- Мечтае да кара: 535 D
а в движение работи ли нормално?Аз имам същия проблем,но само когато спра-примерно на светофар,но за повече от минута.Тогава започва да вкарва топъл и мокър въздух.Говорих с един майстор за проблема и той каза:"МНОГО лошо!".Записа ме за другата седмица.
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Врътките съм ги врътнал, то точно тук идва моето притеснение, имам съмнение, че онази клапа, която трябва да спре топлото не работи - може и тя да е проблем, нали ? Щом компресора работи и няма теч на фреон, какво друго може да е
Иначе и в движение не ще да студи. Ще отида днес или утре да я видят, в Младост бях видял някакви климатични сервизи.
редакция : Климатика вече работи! Бях в един сервиз в Дружба и човека го зареди с фреон по правилния начин, с машина, а не като предишния некомпетентен майстор, който направи опит с бутилка. Сега вече студи, но идва следващия въпрос - къде да отида да ми погледнат охлаждащата перка? 320Д нали има една ел. перка със сложно управление, доколкото разбрах, която не включва. За момента, само за да пробам съм сложил допълнителна климатична перка от Е39 пред климатичния радаитор и върши работи, но с едно ключе на средна степен, което не става за постоянен вариянт.

Иначе и в движение не ще да студи. Ще отида днес или утре да я видят, в Младост бях видял някакви климатични сервизи.
редакция : Климатика вече работи! Бях в един сервиз в Дружба и човека го зареди с фреон по правилния начин, с машина, а не като предишния некомпетентен майстор, който направи опит с бутилка. Сега вече студи, но идва следващия въпрос - къде да отида да ми погледнат охлаждащата перка? 320Д нали има една ел. перка със сложно управление, доколкото разбрах, която не включва. За момента, само за да пробам съм сложил допълнителна климатична перка от Е39 пред климатичния радаитор и върши работи, но с едно ключе на средна степен, което не става за постоянен вариянт.
BMW only!
6 мнения
• Страница 1 от 1