Въпрос за леко омасляване на две места???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Въпрос за леко омасляване на две места???

Мнение от slitter » 17 Апр 2009, 15:32

Колеги,
Бих искал да ви попитам - имам омасляване на две места:

1. Около шайбата на водната помпа. Всъщност не мога да определя дали това е омасляване или намокряне придружено с частици боклук в тази зона - около водната помпа и гарнитурата на главата. Възможно ли е да омаслява от гарнитурата, ако пропуска или пък мята антифриз от водната помпа, ако пропуска. Наистина ми е много трудно да определя, защото полепналото по капака отзад зад шайбата на помпата е голяма гняз. Двигателя е М43Б19. Питам, защото може да е слабо място при този мотор, ако някой се е сблъсквал.

2. Днес като вдигах колата видях, че в задната част на скоростната кутия е омаслило.

Конкретните въпроси са ми откъде и защо омаслява?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 17 Апр 2009, 22:00

Изчисти това около водната помпа с парцал и когато отново се намокри леко го опитай на вкус. Ако сладни е анатифриз, но е отровен така че опитването става само с върха на езика от пръста. Ако не сладни е масло(то има специфичен мирис и леко горчи). За скоростната кутия омасляването най-вероятно е от гарнитура или семеринг, но докато не започне да прави петна по асфалта не го пипай. Моят съвет е ако не ти тече антифриз от водната помпа просто карай. Иначе трябва да си купиш само оригинални части, защото с ментарките може да потече и повече(от личен опит ти казвам). А и ако занеш в какъв филм ще се вкараш за някакво омасляване и колко пари ще ти струва.....Все пак караш стара кола и е нормално да има някое петънце масло по двигателя или скоростната кутия. Когато започне да прави петна при паркиране или направо да тече тогава няма начин, но в твоя случай според мен излишно се притесняваш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 18 Апр 2009, 3:09

Така и направих, сега ще видим... благодаря за мнението колега :)

Назад към E46