Възможност за пренастроика на компютъра ???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Възможност за пренастроика на компютъра ???

Мнение от Rundev » 17 Апр 2009, 14:19

Здравейте колеги имам един интересен въпрос за който искам да събера мнения.Имам 316i е46 2002-ра феис със двигател 1.9 бензин и 105 коня.
Мой приятел има 99-та 318i е46 1.9 бензин преди феис със 118 коня.Идентичен двигател на моя,както и електрониката!!! Въпросът ми е може да ли събудя по някакъв начин другите 13 коня (на три места казаха че електрониката с спънката).Благодаря предварително за отговорите и очаквам някой да изкаже компетентно мнение по въпроса а не отговори от типа "чипосай я" или нещо от сорта.Снимки на двета двигатела мога да покажа че са идентични.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Възможност за пренастроика на компютъра ???

Мнение от tankishev » 17 Апр 2009, 15:04

Rundev написа:....а не отговори от типа "чипосай я" или нещо от сорта

Продай я ... и си купи 150кс :P (достатъчно компентентно ли е :D )
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Възможност за пренастроика на компютъра ???

Мнение от BMW_TO » 17 Апр 2009, 15:31

tankishev написа:
Rundev написа:....а не отговори от типа "чипосай я" или нещо от сорта

Продай я ... и си купи 150кс :P (достатъчно компентентно ли е :D )

Колегата иска само още 13 кончета а не 45 отгоре :uups: Извенете за спама.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 17 Апр 2009, 15:32

Точно еи такива отговори нежелая!!! Хора който да се намират на приказка. Става въпрос за колегата tankishev

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 17 Апр 2009, 17:06

Rundev написа:Точно еи такива отговори нежелая!!! Хора който да се намират на приказка. Става въпрос за колегата tankishev

Колега ти как очакваш да стане тази интервенция? Няма смяна на софт.... няма кончета :) Ако искаш някой да ти помогне, нека сподели какво мисли ти си прецени дали е нужно за тебе. А ти хем питаш, хем и с притенции какво да ти отговорят. Не си мисли че с заяждам. Успех без смяна на софт

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 17 Апр 2009, 17:26

"(на три места казаха че електрониката с спънката)"

"Чипосай я"

Това са две еднакви неща, това не е като RAM да пъхаш на дъното още и още. Ти чип си имаш, просто казва друго.

Моето предложение е да не се опитваш да правиш състезателна кола, защото няма да стане, а има вероятност да си я прецакаш нещо колата при некой кадърник.

+ това мапването на колата си е скъпо нещо, което няма да оправдае парите които ще дадеш за това което ще получиш. Да не говориме че 15к.с. ми се струват много, като допълнителна екстра за този двигател. Според мен няма да усетиш разлика в колата дори и след чип.

Аз за между тия 400/900лв дето ще дадеш за чип, бих си сложил генерация, хем звук хем и в главата ще си имам някоя друга конска сила.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 17 Апр 2009, 21:13

Искаш ли ценен съвет наистина:

логиката ти е вярна, просто се поразходи по моргите, вземи един компютър втора ръка от М43Б19 (318И), закачи го, ако работи и колата го приеме бегай да го пазариш и ще си имаш 318 вместо 316. Комп втора ръка можеш да спазариш за една стоянка :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 17 Апр 2009, 21:24

За да запали с друг комп се налага синхрнизация на имото с компа,дори и тогава несъм сигорен че ще стане този номер и ще има коне ''отгоре''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 17 Апр 2009, 21:34

И от мен един съвет - по добре не се занимавай с такива интервенции... не че ще ти запали колата с друг комп... ако искаш да се поотпуши малко - лека пренастройка на твоя комп и подаването на гориво (чипче) и си ти - другото си е хамалогия залудо за мен... ;) Иначе успех с начинанието... :yes:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 18 Апр 2009, 8:16

VRPerformance написа:За да запали с друг комп се налага синхрнизация на имото с компа,дори и тогава несъм сигорен че ще стане този номер и ще има коне ''отгоре''

То че няма да запали няма :), ти го знаеш много добре + купуването на ЕКУ от 300-500 Евро. И не разбрах каде е смисъла на тази интервенция. Аз мисля че със смяната на софта ще ги има тази 15 коня който са му крайно необходими :).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 18 Апр 2009, 19:04

един познат миналата седмица смени комп след пароструйка на мотора и сложи друг втора ръка и запали от раз. поработи интересно няколко минути и след това се нормализира. А са кажете как става тоя номер.... светна само лампата на бега, изчистихме грешката и заспа.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 18 Апр 2009, 21:01

slitter написа:един познат миналата седмица смени комп след пароструйка на мотора и сложи друг втора ръка и запали от раз. поработи интересно няколко минути и след това се нормализира. А са кажете как става тоя номер.... светна само лампата на бега, изчистихме грешката и заспа.
на каква кола???параструйка на мотора,ще да е някое е36 :roll: то няма нищо общо с е46,но и при е36 има с имота,просто като видиш ЕКУ-то и на капака му ако има ВИН номер-а на колата на която е бил,забрави да запалиш освен ако някой него е елиминирал :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 21 Апр 2009, 1:43

При положение, че карам е46 трябва да съм малоумен да не разпозная друго е46. Човека е автотърговец и след пароструйката не искала да запали. Кутията при компа била спукана. Та смени компа с некъв, въобще не съм чел кво пише на него, но запали мамка му. След минута работата се нормализира и заспа. Аз само изтрих грешката на бега и нищо повече. Много странна работа... :comp:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 23 Апр 2009, 11:05

Колеги разликата е в разпределителния вал. Тези тве версии на мотора M43B19 нямат друга разлика, включително и в другите си резервни части. На 316ката просто въртящия момент и е изместен в ниските обороти, тъй като гърбиците на разпределителния вал са различни и съответно се отварят клапаните за различно време.

Аз лично не ти препоръчвам тази итервенция, освен ако нямаш частите и майстор под ръка.

Сложи си един чип и ще го докараш до 18ка, а може даже да й вземеш един калник до 100км/ч в зависимост от чипа.

Успех!

П.С. ако се разровиш и поинтересуваш ще видиш, че може да се намери читав чип и за доста под 400лв.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 23 Апр 2009, 13:06

вала им е разликата определено , с друг комп няма как да запали нито едно Е46 !!! Това просто няма как да стане , колегата какво е видял при търговците не знам , но това практически НЯМА как да стане :idea:

Следваща

Назад към E46