Отскоро пълноценен член съм и аз
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Отскоро пълноценен член съм и аз
Да се похваля, че и аз станах собственик на Е46 316i 2000г.
Дълго го чаках, но накрая си го избрах по обява, даже и без снимки.
Ходих и си го докарах ехе чак от Мюнхен (не беше от поточната линия, ала някога е било, моето си е то - като го видях и си го познах
Ето и малко подробности около колицата:
316i 10/2000г
1)откачащ се теглич
2)кожен волан ( 4 лъчев за съжаление без мултиволан, но ще гледам занапред да се сдобия и с такъв - ако някой може да помогне с евтино решение - ще се радвам)
3) Алуминиеви джантички 15` (8 броя с летни и зимни гуми)
4) Заводска аларма с сензор в центъра на тавана (доста време се чудих за какво служи кутийката:)
5) електрически шибидах
6) 4 ел. стъкла
7) електрическа щора на задното стъкло
пакет за пушачи ( но е карана от непушач)
9) подпорка за ръка отпред
10) подгряване на седалките отпред
11) помощ при паркиране
12) фарове за мъгла
13) сензор за дъжд
14) Климатроник
15) Бордкомпютър
16) Радио с диск (още не съм го пробвал дали чете мп3)
17) Комфортпакет (каквото и да означава това)
Гаражна, неблъскана, със сервизна книжка, карана от германец(и купена от него, а не от арабин), реални 144 000км ...
Цветът нещо не ме зарадва, че ми се искаше сив металик, но привикнах вече и на тъмносин металик.
Проблемите, които забелязах до момента:
1) Светна лампичка на таблото - прилича на моторче и пише, че нещо с газовете не е наред - не знам на какво се дължи, още не съм ходил на сервиз и се надявам да препоръчате някой (за Стара Загора или София)
2) От едно маркуче капе малко масълце, но това в сервиза ще го погледнат (двигателят не е омаслен) Има си кора под двигателя (май е метална) има си и уплатнението под предния капак
3) Ключовете - имам само 2.
Единият е най-обикновен и не отключва жабката и багажника (прочетох, че е нормално)
Другият е с 3 копченца - крайно, посредата и вътрешно. Което и да цъкам не работи. Помислих, че батерията е изхабена, отидох на часовникар и той го отвори (оказа се, че не се отварят по принцип и нещо се било счупило и трябва да го залепя пак - батерията била с точкова заварка и не можела да се сменя) После видях във форума теми за това, как се настройва ключ, но не помогна нищо - ключат така и не проработи(пали колата, но не цъкат копчетата).
4) не съм сигурен за огледалата дали са прибиращи се - когато заключвам с ключ трябва ли да се прибират?
5) Харчи множко бензин - 10/100 по магистрала с 120-130км/ч
За градско още не мога да кажа, но ми се струва, че 10/100 при тази скорост за немска магистрала си е доста.
Друго за момента не се сещам, снимки ще кача следващата седмица. Само да й направя каско, че ми е малко притеснено за нея, не знам с тази аларма дали ще може да се направи, особено като няма дистанционно за нея - може би ще трябва друга аларма или поне ключове да си поръчвам.
Ето и VIN номер : AX27490
Дълго го чаках, но накрая си го избрах по обява, даже и без снимки.
Ходих и си го докарах ехе чак от Мюнхен (не беше от поточната линия, ала някога е било, моето си е то - като го видях и си го познах

Ето и малко подробности около колицата:
316i 10/2000г
1)откачащ се теглич
2)кожен волан ( 4 лъчев за съжаление без мултиволан, но ще гледам занапред да се сдобия и с такъв - ако някой може да помогне с евтино решение - ще се радвам)
3) Алуминиеви джантички 15` (8 броя с летни и зимни гуми)
4) Заводска аларма с сензор в центъра на тавана (доста време се чудих за какво служи кутийката:)
5) електрически шибидах
6) 4 ел. стъкла
7) електрическа щора на задното стъкло

9) подпорка за ръка отпред
10) подгряване на седалките отпред
11) помощ при паркиране
12) фарове за мъгла
13) сензор за дъжд
14) Климатроник
15) Бордкомпютър
16) Радио с диск (още не съм го пробвал дали чете мп3)
17) Комфортпакет (каквото и да означава това)
Гаражна, неблъскана, със сервизна книжка, карана от германец(и купена от него, а не от арабин), реални 144 000км ...
Цветът нещо не ме зарадва, че ми се искаше сив металик, но привикнах вече и на тъмносин металик.
Проблемите, които забелязах до момента:
1) Светна лампичка на таблото - прилича на моторче и пише, че нещо с газовете не е наред - не знам на какво се дължи, още не съм ходил на сервиз и се надявам да препоръчате някой (за Стара Загора или София)
2) От едно маркуче капе малко масълце, но това в сервиза ще го погледнат (двигателят не е омаслен) Има си кора под двигателя (май е метална) има си и уплатнението под предния капак

3) Ключовете - имам само 2.
Единият е най-обикновен и не отключва жабката и багажника (прочетох, че е нормално)
Другият е с 3 копченца - крайно, посредата и вътрешно. Което и да цъкам не работи. Помислих, че батерията е изхабена, отидох на часовникар и той го отвори (оказа се, че не се отварят по принцип и нещо се било счупило и трябва да го залепя пак - батерията била с точкова заварка и не можела да се сменя) После видях във форума теми за това, как се настройва ключ, но не помогна нищо - ключат така и не проработи(пали колата, но не цъкат копчетата).
4) не съм сигурен за огледалата дали са прибиращи се - когато заключвам с ключ трябва ли да се прибират?
5) Харчи множко бензин - 10/100 по магистрала с 120-130км/ч
За градско още не мога да кажа, но ми се струва, че 10/100 при тази скорост за немска магистрала си е доста.
Друго за момента не се сещам, снимки ще кача следващата седмица. Само да й направя каско, че ми е малко притеснено за нея, не знам с тази аларма дали ще може да се направи, особено като няма дистанционно за нея - може би ще трябва друга аларма или поне ключове да си поръчвам.
Ето и VIN номер : AX27490
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
честито.за харченето виж дали стрелката на температурата е точно по средата.може да имаш термостат за смяна и дава малко отклонение в разхода,макар че 10 наистина си е много за тази скорост.огледалата ако се прибират ще има копче там дето се регулират.аларма хубаво имаш ама щом не работи дистанционното файда няма.имаше колега който продаваше ключове на хубава цена.можеш и при него да си поръчаш ако наистина е в ключа проблема.
- vlado_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 320i/E46 320d
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
Re: Отскоро пълноценен член съм и аз
zmeyan написа:17) Комфортпакет (каквото и да означава това)
Това май беше че като задържиш бутона за заключване на ключа и се вдигат стъклата ако си ги оставил отворени

Честито колега! Със здраве и без аварийно да си я караш

- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
- ///M Body Shop
-
-
- Кара: E39
Re: е46
Честито и от мен. А тва за разхода ми се вижда много, мойто харчи около 8 на дълго(316 М43)mitaka7 написа:честито,със здраве да е караш

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
:)
Благодаря на всички ви
Екстри 9 и 11 - Подлакътник и Парктроник - явно не съм ги превел правилно..
Огледалата май не са сгъваеми, ама голяма работа. Нали си има комфортпакет и стъклата се вдигат като заключвам. Малко кофти наистина, че не ми бачка ключа с дистанционното, но като трябва - ще поръчвам друг.
Относно харченето - термостата си е ОК, само жълтата лампичка, която свети като моторче малко ме притеснява, че може да е свързано с нея. Може да е от това, че съм сипал некачествен бензин. Посъветваха ме да изхабя всичкия, да заредя хубав, да сваля акумулатора за 1 час и тогава пак да пробвам дали няма да изчезне
Това, което обаче наистина ме притеснява - като я оставя под наклон някъде, изгася я и е на скорост - двигателят не я задържа, а изпуска и колата започва да се придвижва бавно на подскоци. Трябва да дърпам ръчната, за да не си тръгне самичка
Не знам компресия ли няма, какво, ама хич не ми харесва - сервизчето май няма да ми се размине
Иначе я снимах, исках снимчици да сложа, ала не знам как - някой ако може да погне, ще се радвам да ви я покажа.
Вече си има български номера, застраховки, каско...
Малко трудно намерих застраховател, че не искали да застраховат вече коли над 4-5 години... ако догодина откажат - не знам как ще я държа пред вкъщи без застраховка
Отделно, че не искаха да я застраховат без допълнителна аларма (заводската не се задействала от удари). Аз обаче прочетох някъде във форума, че се задейства като се разклати стабилно колата и демонстрирах на застрахователя, че моята аларма не е обикновената заводска, а някакъв по-специален тип
)) и я задействах като я разклатих, а той прие, че и от удар би се задействала и застраховката мина
)

Екстри 9 и 11 - Подлакътник и Парктроник - явно не съм ги превел правилно..

Огледалата май не са сгъваеми, ама голяма работа. Нали си има комфортпакет и стъклата се вдигат като заключвам. Малко кофти наистина, че не ми бачка ключа с дистанционното, но като трябва - ще поръчвам друг.
Относно харченето - термостата си е ОК, само жълтата лампичка, която свети като моторче малко ме притеснява, че може да е свързано с нея. Може да е от това, че съм сипал некачествен бензин. Посъветваха ме да изхабя всичкия, да заредя хубав, да сваля акумулатора за 1 час и тогава пак да пробвам дали няма да изчезне

Това, което обаче наистина ме притеснява - като я оставя под наклон някъде, изгася я и е на скорост - двигателят не я задържа, а изпуска и колата започва да се придвижва бавно на подскоци. Трябва да дърпам ръчната, за да не си тръгне самичка

Иначе я снимах, исках снимчици да сложа, ала не знам как - някой ако може да погне, ще се радвам да ви я покажа.
Вече си има български номера, застраховки, каско...

Малко трудно намерих застраховател, че не искали да застраховат вече коли над 4-5 години... ако догодина откажат - не знам как ще я държа пред вкъщи без застраховка

Отделно, че не искаха да я застраховат без допълнителна аларма (заводската не се задействала от удари). Аз обаче прочетох някъде във форума, че се задейства като се разклати стабилно колата и демонстрирах на застрахователя, че моята аларма не е обикновената заводска, а някакъв по-специален тип

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Няма застраховател на тоя свят ,особенно в България който да откаже да застрахова автомобил над 5 години,до 8 години мисля беше ,можеш "валутно автокаско" ,над 8 можеш само левово
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2