Гарнитура и глава???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Гарнитура и глава???

Мнение от BMW_325 TDS » 08 Апр 2009, 20:17

Колеги BMW то е 320D 2.0 136 коня... Преди около 3 месеца светна лампата за антифриза и му долях и изгасна... Но след известно карана пак светна и се установи, че се губи антифриза... Почна все повече и повече и накрая се стигна дотам че за 2-3 часа каране отиваха по 2 литра вода... Губеше се парното щом намалееше нивото, но температура не ми е дигало... До онзи ден, в който двигатела промени звука и почна да трака... :help: Карахме го с баща ми в Маргела и там го гледаха и според тях гарнитура и глава... Там му наляха вода в системата и гледаха за течове- НЯМА... Гледаха и на ФОРС при ауспуха- НЕ хвърля вода, но .... Маслото е чисто ( не е на боза ) и държи едно ниво... Надува охладителната система- като отвора казанчето илиза яко въздух... Почна трудно да пали и да гасне- АЗ НЕ ГО КАРАМ ТАКА ДЕ... Според вас какво е ?? Гарнитура си е нали ?? КОлко струва нова гарнитура и глава ако е покривена??? Препоръчайте ми добър майстор, който работи на народни цени?? И най-малкото какво може да стане ако го карам така??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 08 Апр 2009, 21:58

Гарнитурата ти струва около 180 лева оригинал и около 250 лева за работа. Иначе нова глава струва 4000 лева в Дару, но това е краен вариант. В тея 250 лева за работа влиза и шлайф на главата и проверка с вакуум за пукнатини. Втора употреба глава нямам представа колко стува, но пак казвам това е краен вариант.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D , 2002г.

глава

Мнение от ronnin » 11 Апр 2009, 8:35

Имах подобен проблем като твоя и мога да кажа на 100% ,че е глава , моята беше спукана на 6 места , нито пушеше нито хвърляше ... Гарнитура неможе да е ,защото на нашите коли са метални , а и от ходенето ми по майстори разбрах че главата е слабо място !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Re: глава

Мнение от kaspar_ivo » 11 Апр 2009, 9:44

ronnin написа:Имах подобен проблем като твоя и мога да кажа на 100% ,че е глава , моята беше спукана на 6 места , нито пушеше нито хвърляше ... Гарнитура неможе да е ,защото на нашите коли са метални , а и от ходенето ми по майстори разбрах че главата е слабо място !

.. слабо място е силно казано. Скоро си говорих относно това с майстор и каза че за да се спука глава трябва да е прегрявана доста пъти преди това... въпроса е преди да е купиш какво е ставало с тази кола :( .

Назад към E46