OIL LЕVELING SENSOR въпроси
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
OIL LЕVELING SENSOR въпроси
Колеги, доста търсих през търсачката и действително датчика за нивото на маслото е коментиран много, на аз пускам тази тема за друго - бих искал да прокоментираме какво прецаква този датчик, че този проблем да бъде срещан толкова често, не само при Е46, но и при други модели, при които се използва същия, както и това - дали не би могъл да търпи някакъв ремонт, защото просто не мога да разбера как е възможно цената на това чудо да бъде колкото на един дебитомер например, даже дебитомера може да си го намериш по-евтино. Това в крайна сметка е просто датчик. Аз не разбирам, защото не съм го разглобявал, но някой който е, би ли могъл да каже какво се случва с него и дали е опитвал или има някакви идеи какво би могло да му се направи, за да заработи - чистене, презапояване,.... знам ли и аз какво. Ако смятате, че темата е ненужна, затворете я, но мисля, че всеки би искал да спести 222,66лв., ако му се прецака. Осъзнавам че доста често се случва!!!! Благодаря на всички предварително!
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
да,колега,наистина би било интересно да можем да си отговорим на тези въпроси.За съжаление аз въобще не разбирам,но ще се радвам по-знаещите да се изкажат по темата...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
И понеже нивото е редно да си го гледате на пръчката, колко ома е съпротивлението на този датчик, за да го побългарим с един резистор и готово. Мен лично това чудо няколко пъти ме е лъгало и ако се прецака окончателно е последната част която ще купя.
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
ами колега то и дебитомера си е датчик ако не се лъжа
иначе ... това беше ~200 лв. някъде или за други пари говорим ?

impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
ами колега то и дебитомера си е датчик ако не се лъжа иначе ... това беше ~200 лв. някъде или за други пари говорим
Ами колега датчик си е дебитомера, само че единия участва в цялостното управление на мотора, а другия просто мери нивото на маслото. То и датчика за червената лампа си е датчик, ама е 30-тина лева, а е къде-къде по-важен, не мислиш ли??? Не ми се спори за това, нека ако някой който има някакви идеи по темата, ама технически да се изкаже, нема нужда да си играеме на думи. Нали сме уж технически форум.
И понеже нивото е редно да си го гледате на пръчката, колко ома е съпротивлението на този датчик, за да го побългарим с един резистор и готово. Мен лично това чудо няколко пъти ме е лъгало и ако се прецака окончателно е последната част която ще купя.
Tя пръчката е за това сложена, да се следи маслото и от там, само че тоя датчик си е сериозна екстра, ако се замислиш и за всеки, не само за мен би било добре да си работи. За справка, малко по-новите коли от нашите, като по-нова генерация, нямат пръчка за масло. И с оглед развитието на машиностроенето ми се струва съвсем реално да е така. Тва да не е жигула, да мера аз маслото и антифриза преди да тръгна за офиса да се цапам!!!! За вас не знам, нека ако има някой компетентен да се изкаже, ако не здраве, а аз имам някаква техническа грамотност и мисля да се поразровя из нещата. Скоро ще намеря време и ще го сваля, за да го поразгледам. Ако постигна нещо ще пиша! Ако не, то е ясно ще се бъркам да го купя, само дето ме е яд така на такива част, щото цената без надценките на търговците сигурно е 2-3 долара, в германия е под 100 евро, а тука при богатите е 222.66лв. Тука има негласни картели, няма конкуренция, е тва е!
5 мнения
• Страница 1 от 1