Проблем с температурата на водата ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Проблем с температурата на водата ?

Мнение от BH5482BH » 22 Мар 2009, 20:04

Имам следния проблем днес карах извън градско около 400км, стрелката на температурата на водата по принцип седи точно в средата и днес беше така до едно време, след това се премести с 2мм от средата (където седи нормално) на дясно към червеното. Не е прегрявяла, перката се пускаше като влязах в града, стрелката седеше постоянно на 2мм от средата в дяснно. Това нормално ли е? Ако не е от какво може да прави тая история ? Благодаря предварително. Мотора е М43 1.6
Последна промяна BH5482BH на 22 Мар 2009, 20:29, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 22 Мар 2009, 20:15

Колега, оправи си заглавието иначе темата ще се заключи!!!
Може би повече хора ще ти прочетат темата!!!
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 22 Мар 2009, 20:51

Моята стрелка винаги си стои около 1-2мм в дясно от средата. Иначе си работи перфектно (пу-пу да не я урочасам), не е прегрявала и не е влизала в червеното :) Според мен няма за какво да се тревожиш. Разбира се, хубаво е да я наблюдаваш ... според някой колеги, това можело да бъде признак за развален термостат... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 22 Мар 2009, 21:28

Колеги, и моята е така и след много чудене и маене вчера открих къде е проблема, а именно в самата стрелка.
Никога не се бях заглеждал когато колата е изгасена къде е точно стрелката и вчера забелязах, че е точно 1-2 мм над нулево положение и сега само остава да видим как ще отстраним този проблем :)
И при мен до преди 2 месеца си беше точно по средата , ама един ден реши да си остане така малко по вдясно и няма оправия, то не бяха термостати и др.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 22 Мар 2009, 21:57

klita написа:Колеги, и моята е така и след много чудене и маене вчера открих къде е проблема, а именно в самата стрелка.
Никога не се бях заглеждал когато колата е изгасена къде е точно стрелката и вчера забелязах, че е точно 1-2 мм над нулево положение и сега само остава да видим как ще отстраним този проблем :)
И при мен до преди 2 месеца си беше точно по средата , ама един ден реши да си остане така малко по вдясно и няма оправия, то не бяха термостати и др.
Поздрави

Стрелката се оправя много лесно, просто разглабяш таблото ( the gauge cluster ) ;)

Ето как: http://www.youtube.com/watch?v=dYuZDDAtm2I

Просто бутваш стрелката обратно на нулево положение ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е61
Детайли за колата: 525ix

Мнение от klita » 23 Мар 2009, 8:48

Wolfen написа:
klita написа:Колеги, и моята е така и след много чудене и маене вчера открих къде е проблема, а именно в самата стрелка.
Поздрави

Стрелката се оправя много лесно, просто разглабяш таблото ( the gauge cluster ) ;)

Ето как: http://www.youtube.com/watch?v=dYuZDDAtm2I

Просто бутваш стрелката обратно на нулево положение ;)

Колега, и това го правя обаче като включа буксите таблото нещо почва да си тества и стрелката пак застава на старото положение.
Днес ще пробвам със включени букси да я преместя .
Иначе благодаря за клипчето, ама даго бе пуснал с 1 ден по рано, да не се чудя в събота как да го сваля, ама успях де :mhihi:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 23 Мар 2009, 9:26

А може и да е от температурния датчик... ;)

Назад към E46