Смяна клапан картерни газове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна клапан картерни газове
Здравейте приятели,
клапана за картерните газове си замина. Мембраната беше станала на салата, играеха обороти на студена кола, свиреше...Абе лудница.
Поръчах клапана, и с един приятел го сменихме. Всичко изглеждаше точно, но като запалих колата на неутрална оборотите играеха яко. Рязко падаха до 400-500, така няколко секунди и после се нормализираха. Когато колата загря заспаха на около 850 както си е нормално. Работи супер тихо, ускорява повече. Не свири, абе всичко е ок, само тази проклета игра на оборотите на неутрална на студена.
Въпросът е дали въпросния клапан иска някаква определена настрой или просто се смяня. Ако само се сменя каква може да е причината?
клапана за картерните газове си замина. Мембраната беше станала на салата, играеха обороти на студена кола, свиреше...Абе лудница.
Поръчах клапана, и с един приятел го сменихме. Всичко изглеждаше точно, но като запалих колата на неутрална оборотите играеха яко. Рязко падаха до 400-500, така няколко секунди и после се нормализираха. Когато колата загря заспаха на около 850 както си е нормално. Работи супер тихо, ускорява повече. Не свири, абе всичко е ок, само тази проклета игра на оборотите на неутрална на студена.
Въпросът е дали въпросния клапан иска някаква определена настрой или просто се смяня. Ако само се сменя каква може да е причината?
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
- tedier
- Потребител
-
- Кара: 316I 1999 E46
- Мечтае да кара: всяка М5
маркуча който отива към въпросния клапан, също трябваше да го прегледаш.....решава този проблем -поне при мен и при още няколко колеги от форума----имаше наскоро една тема с посочена схема дори! аз не го смених , с една тел го ръчках и после бензинец продухах го и така! важен е повярвай ми ....нов е 50 лева и не си струва парите...или с друг по-ефтин го смени или го изчисти!
6 мнения
• Страница 1 от 1