Смяна клапан картерни газове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Смяна клапан картерни газове

Мнение от demonazzz » 21 Мар 2009, 20:43

Здравейте приятели,

клапана за картерните газове си замина. Мембраната беше станала на салата, играеха обороти на студена кола, свиреше...Абе лудница.

Поръчах клапана, и с един приятел го сменихме. Всичко изглеждаше точно, но като запалих колата на неутрална оборотите играеха яко. Рязко падаха до 400-500, така няколко секунди и после се нормализираха. Когато колата загря заспаха на около 850 както си е нормално. Работи супер тихо, ускорява повече. Не свири, абе всичко е ок, само тази проклета игра на оборотите на неутрална на студена.

Въпросът е дали въпросния клапан иска някаква определена настрой или просто се смяня. Ако само се сменя каква може да е причината?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 21 Мар 2009, 21:22

А почисти ли стъпковото моторче?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 21 Мар 2009, 22:24

Не! Все си мисля, че карането със скапан клапан е оставило поражения. Тия дни ще го почистя да видим. Паралелно чакам други предложения.

Потребител
Аватар
Кара: 316I 1999 E46
Мечтае да кара: всяка М5

Мнение от tedier » 21 Мар 2009, 22:44

маркуча който отива към въпросния клапан, също трябваше да го прегледаш.....решава този проблем -поне при мен и при още няколко колеги от форума----имаше наскоро една тема с посочена схема дори! аз не го смених , с една тел го ръчках и после бензинец продухах го и така! важен е повярвай ми ....нов е 50 лева и не си струва парите...или с друг по-ефтин го смени или го изчисти!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 22 Мар 2009, 0:04

Маркуча уж го почистихме, продухахме и т.н. Сега като карах преди малко всичко изглеждаше ок, но все ми седи едно такова притеснено. Ще пробвам с проклетото стъпково моторче.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от demonazzz » 23 Мар 2009, 19:03

Победаааа. Оправи се. Просто покарах малко повече. Сега колата спи. Все едно на друга кола съм се качил. Развърта по-вързо, по-тиха... Идеално... :)

Назад към E46