Виене отпред, лагер ??

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21
Мечтае да кара: E21
Детайли за колата: червена

Виене отпред, лагер ??

Мнение от E-24 » 15 Мар 2009, 13:05

Пичове, от около седмица - две на 328-цата при движение нещо непрекъснато и вие отпред, един глух цхум, който зависи от оборотите. В началото мислех че е ДВГ но след това зацепихме, че шума го няма при празен ход :). Та майстора май вика че е лагер преден. Някакви съвети за марка и цена, както и място откъдето да се купи? Лаер-главина ли се води и цялото ли се сменя? Данке филе!
едвайсеиено

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Виене отпред, лагер ??

Мнение от Wolfen » 15 Мар 2009, 13:12

E-24 написа:Пичове, от около седмица - две на 328-цата при движение нещо непрекъснато и вие отпред, един глух цхум, който зависи от оборотите. В началото мислех че е ДВГ но след това зацепихме, че шума го няма при празен ход :). Та майстора май вика че е лагер преден. Някакви съвети за марка и цена, както и място откъдето да се купи? Лаер-главина ли се води и цялото ли се сменя? Данке филе!

Има два варианта:

1. Лагер на главина
2. гумата да не е износена равномерно и да причинява виене (имах същото оплакване, но се оказа точно това, като смених летните гуми съз зимните и виенето изчезна)

За съжаление, ако виенето е отпред... и се окаже лагер, се сменя цялата главина. Само на задните колелета може да се смени само лагера.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 15 Мар 2009, 13:37

Вдигни я на крик и пробвай като завъртиш гумата трябва да има някакъв шум после вдигни и другата и ги сравни дали се чуват еднакво и ще разбереш веднага ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 15 Мар 2009, 13:44

Ако в завой виенето изчезва, значи е лагер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 15 Мар 2009, 23:17

имах същия проблем бучеше виеше смених четерите лагера и се оказаха гумите...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RAFA » 17 Мар 2009, 16:08

И аз имах такъв проблем до преди 5 дни виеше та направо полудевах неми се качваше в нея...и един "майстор" каде уш много разбирал от БМВ ми казва лагер ляв ..хубао купих го 326лв от Дару... обаче шумът си е сащия и тапака ми вика значи е десен и аз нали сам по тъп от него купувам десен и пак сащия шум...и викам кво става бе майсторе и той седи и малчи тапака и нему платих и си тръгнах и утивам да си сложа аз летните гуми и шумът изчезна само се набутах с 650лв... по хубаво да бех купил ментета по 180лв да неме е яд ... повев4е при такива гаражни майстори никога...
Само разбирачи в тоя форум...80% Инжинери на BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 220

Мнение от Osmicata » 17 Мар 2009, 18:07

200 лв ФАГ комплект с главина, безплатна смяна при едни електри4ари от Овча купел. Лагера беше сдал багажа и беше пове4е от наложително да го сменя. Сега виенето из4езна! но! запо4нах да 4увам едно равномерно тупкане, този път отзад ляво :) и ще се побъркам хе хе. Майстора и вика 4е ня може да е друго освен лагер на задно ляво, добрата новина била 4е е само лагер без главина та трябвало да е доста по-евтино. Сега го 4акам да се разтупа съвсем за да съм сигурен 4е не са гуми :) и ще пиша. Аз също сложих едни втора употреба зимки, сето ми скъсаха нервите ама засега май си заспаха и шума си е от лагер. Некой има ли представа дали може да има друга при4ина освен нормалното износване на една 328-ца карана от монаси :) хе хе? 4е ме хваща параноята и търся стари удари и секви такива. Мерси за инфото на вси4ки, мом4ета.

Назад към E46