E46 318i / E46 320d - facelift?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 118i LCI
E46 318i / E46 320d - facelift?
Здравейте колеги,
Има доста теми за тези две коли, но въпроса ми е по специфичен, така че си позволиха да отворя нова тема.
Та.. решил съм в скоро време да се сдобия с е46 комби facelift - нещо от рода 2003/2004. Колебая се обаче между бензина (318i) и дизела(320d) - и двата четирицилиндрови 2 литра - 143/150 к.с. Въпросът е обаче, че имам по-агресивен стил на каране - сменям доста скоростите и настъпвам газта доста. И от тази гледна точка започнах да се замислям, че дизела може да не издържи много на това темпо или поне ще се налага по-често да му правя ремонти. Какво ще ме посъветвате Вие? Моля само за обективни мнения като се имат впредвид моите изисквания.
Благодаря предварително,
Павел
Има доста теми за тези две коли, но въпроса ми е по специфичен, така че си позволиха да отворя нова тема.
Та.. решил съм в скоро време да се сдобия с е46 комби facelift - нещо от рода 2003/2004. Колебая се обаче между бензина (318i) и дизела(320d) - и двата четирицилиндрови 2 литра - 143/150 к.с. Въпросът е обаче, че имам по-агресивен стил на каране - сменям доста скоростите и настъпвам газта доста. И от тази гледна точка започнах да се замислям, че дизела може да не издържи много на това темпо или поне ще се налага по-често да му правя ремонти. Какво ще ме посъветвате Вие? Моля само за обективни мнения като се имат впредвид моите изисквания.
Благодаря предварително,
Павел
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
Biankonero написа:Ако не си човек, който мисли, че печките са само за отопление - вземи която от двете намериш първо в добро състояние и те грабне...
Не мисля, че са, но мисля, че са за по-мирни шофьори. Иначе... Германия, TUV, сервизна книжка, от собственик и след диагностика в сервиз... друго не взимам

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Бензиновата, наистина силно те съветвам да е тя! Защото дизела по принцип е по-бърз, много приятен въртящ момент има и тръгва от доста ниски обороти, но с агресивен стил на каране не знам колко ще издържи колата, мязат ми на доста по-калпави мотори от бензиновите си братя 

BMW only!
Това са най-дискутираните теми, обаче май няма как да избягаме от тях
Моят съвет е да се огледаш за 330 - бензин или дизел
Иначе аз съм твърдо за печката - сигурен съм че бие 318ката и по разход и по вървене, проблеми не съм имал никакви и колегите които ще ме оборят със скъпата подръжка на дизела за сега няма как да им повярвам

Моят съвет е да се огледаш за 330 - бензин или дизел

Иначе аз съм твърдо за печката - сигурен съм че бие 318ката и по разход и по вървене, проблеми не съм имал никакви и колегите които ще ме оборят със скъпата подръжка на дизела за сега няма как да им повярвам

- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
© написа:Това са най-дискутираните теми, обаче май няма как да избягаме от тях![]()
Моят съвет е да се огледаш за 330 - бензин или дизел![]()
Здрасти колега, определено и на мен ми се кара нещо по-голямо, но засега ме спира акциза. Искам да си взема нещо с повече екстри, а не да пестя от екстрите, за да остане за акциз.
Иначе ми е ясно, че като разход дизела ще е по-добре, но не това ме вълнува, а дали ще издържи на повече ръчкане.
Мерси все пак!
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Аз съм карал доста БМВ-та и тва ми е първото дизел, но уви със бензиновия стил на каране при мен ГНП-то не издаржа дълго 2 седмици
, но сега като го стегнах си го ръчкам но малко по спокойно 4000 оборота. Та кво да ти кажа сам си реши ако дизела е запазен не би трябвало да имаш проблеми.

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Ясно е, че който е патил с дизела ще реве и който му е здрава колата все още, ще го хвали! Аз също бях очарован как върви, докато не се скапа помпата и днес примерно, вместо да си пална бавареца, аз се боря с виелицата и чакам по 1 час пропадналия Икарус да благоволи да вземе измръзналите пътници
С парите за ремонта на дизелов двигател, ще отремонтираш няколко бензинови 

BMW only!
- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
© написа:трябва да уточниш какво имаш предвид под "ръчкане" - обороти или просто бързо каране? Ако е второто, не виждам защо да не издържи. Иначе високите обороти и всякакви "изпълнения" свързани с тях не са силната страна, то е ясно
От предните постове мислех, че е ясно, но да имам впредвид точно високи обороти.
Определено се затвърдява мнението ми, че трябва да си взема бензина.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
© написа:трябва да уточниш какво имаш предвид под "ръчкане" - обороти или просто бързо каране? Ако е второто, не виждам защо да не издържи. Иначе високите обороти и всякакви "изпълнения" свързани с тях не са силната страна, то е ясно
Обороти, бензинката 6000

- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
въпреки, че в момента съм с дизел препоръчвам бензиновия мотор, но се напъни малко и си вземи 6-цилиндров мотор, няма да съжаляваш!!!
My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46