Драскотини по боята
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Драскотини по боята
вчера се отърках в една кола. в смисъл- колата уж на ръчна, ама тръгна леко напред и се отърка в бронята на паркиран автомобил. в резултат ожулени броня и калник. боята не е свалена до метал, не се вижда бялото отдолу- наранена е само отгоре. въпросът ми е може ли това да се оправи с пастиране или трябва пребоядисване. кой къде и срещу колко може да ми го поправи това?
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
ти сам казваш че боята е свалена до метал,пастирането може да помогне само ако драскотината е на самаа боя иначе ако няма боя в твоя случаи кво ще пастирав,пребоядисване му е маиката
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Re: Драскотини по боята
alexsch написа:вчера се отърках в една кола. в смисъл- колата уж на ръчна, ама тръгна леко напред и се отърка в бронята на паркиран автомобил. в резултат ожулени броня и калник. боята не е свалена до метал, не се вижда бялото отдолу- наранена е само отгоре. въпросът ми е може ли това да се оправи с пастиране или трябва пребоядисване. кой къде и срещу колко може да ми го поправи това?
Уникален, чети преди да дадеш мнение.... аз не съм много запознат, но мисля че с пастиране ще излезне, се пак само боята е наранена
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
С пастиране се заличават драскотини по лака, щом казваш че не е наранена боята нищо не ти пречи да пробваш с някоя паста, знам че в BMW продават kit-отве за оправяне на поразии по боята, състоят се от шишенце с цвят в цвета на колата ти и шишенце с лак който се нанася отгоре.
- alexsch
- ентусиаст
-
....сега остава и някой да ми каже как се нанася този кит....или кой може професионално да ми го направи....
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
в сервизно обслужване си има и важна тема ... очи вади ... а има и други теми .... зависи от къде си и т.н. ... чети 

- alexsch
- ентусиаст
-
протех темата от сервизно обслужване, но не открих еднозначен отговор на моя въпрос....та затова който знае, да ПИШЕ 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
колега значи процедурата е следната ако са по дълбоки драскотините минаваш с водна 2000 да се изравнят и после с 3 те пасти на 3М машинно, ако си от сф пиши аз имам машина и пасти и да пробваме да изкараме надраното някой weekend 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- alexsch
- ентусиаст
-
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
ако е до ламарина да нова боя, но ако е повърхностно не е необходимо с пастите излиза иначе с коректорчето пак си личи играл съм си много , но и зависи от цвета на колата защото коректора го правят по номера на боята , а с течение на времето цвета избледнява и от там иде разликата има и др сега коректорите на повечето места са на водна основа докато боята по колите ни не е още една разлика , а ако е металик боята трябва ти металик , който при пръскане, ако задържиш различно време от боядисаното преди теб перлите или са повече или по малко и отделно не се знае как ще ти направят боята пък там с четчица и коректор
трудна работа за малки петна става и после лак отгоре на мястото на металика, за да се запечата добре , но после пак иска леко пастиране за да се слее лака с лака по детайла , който се боядисва, но все пак невярвам някои с Е46 да е без каско и там би трябвало да решат проблема
с боята 150лв на детайл взимат бояджиите информативно 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

11 мнения
• Страница 1 от 1