ПТП - пазете се от шаврантии с Джиповеее!!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ПТП - пазете се от шаврантии с Джиповеее!!!!
Колеги днес е мн каръшки ден за мене.Претърпях ПТП!!!! Една К..ва ме удари с гадния си джип!! Колата е ужулена от страни яко като предния калник е сганат ,но за щастие не е мн сериозно,лошото е че след удара колата спря да върви!!! Издава странни звуци фучии от турбината и няма никаква тяга!! След удара закарах колата при майстор,който смея да кажа ,че е мн в час и си разбира от работата особено от БМВ!! От начало решихме че е клапана на турбината,но го сменихме и пак си е същото нямаше подобрение и според механика е турбината.Искам все пак и вашето мнение,независимо че 99% е отишла турбината ,но тъпото е че ударър е от ляво не мн силен просто зажулване ,но пък също така за да избегна по-тежък удар качих дяснта гума на колата върху бордюр с не малка скорост и може би от този удар нещо турбината се е сдухала:(
- xerial
- старши ентусиаст
-
Re: ПТП - пазете се от шаврантии с Джиповеее!!!!
xerial написа:Колеги днес е мн каръшки ден за мене.Претърпях ПТП!!!! Една К..ва ме удари с гадния си джип!! Колата е ужулена от страни яко като предния калник е сганат ,но за щастие не е мн сериозно,лошото е че след удара колата спря да върви!!! Издава странни звуци фучии от турбината и няма никаква тяга!! След удара закарах колата при майстор,който смея да кажа ,че е мн в час и си разбира от работата особено от БМВ!! От начало решихме че е клапана на турбината,но го сменихме и пак си е същото нямаше подобрение и според механика е турбината.Искам все пак и вашето мнение,независимо че 99% е отишла турбината ,но тъпото е че ударър е от ляво не мн силен просто зажулване ,но пък също така за да избегна по-тежък удар качих дяснта гума на колата върху бордюр с не малка скорост и може би от този удар нещо турбината се е сдухала:(
Кажете цена за турбина рециклиране,втора ръка,чисто нова и кое е най-доброто (цена качество) знам че има мн изписано но не ми е до търсене в момента!!!
Благодаря на вс за помоща!!!
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
- xerial
- старши ентусиаст
-
baga написа:Провери си тръбите от турбината до колекторите и кулера. Сигурно духа от някъде.
Да май това ще се окаже но днес сутринта я запалих без никакъв проблем и лошото е че мн пуши синъо синкав цвят и леки капчици масло течеше

- xerial
- старши ентусиаст
-
plamen_hh написа:Недей да караш така прегледай турбото сигурно при удара се е спукала трабичката на маслото или се е смачкала по добре не карай така да не прецакаш мотора .Проследи от каде капи.Погледни и колекторите да не ти са се пукнали някаде.
Да аз не я карам просто направих едно малко кръгче 100м да видя как е що е,а иначе удара не беше хич силен и в противоположната страна на турбината
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
След удара закарах колата при майстор,който смея да кажа ,че е мн в час и си разбира от работата особено от БМВ!!
е, какво казва авторитета или не зане от какво е , че трябва ние да му подсказваме

Свалете корите на мотора, огледай откъде тече маслото..Свалете турбото , не е толкова сложно. Прегледай всички турбо пътища , една диагностика на никой няма да навреди ... и тн майсторкси пинизи

- xerial
- старши ентусиаст
-
V-max написа:След удара закарах колата при майстор,който смея да кажа ,че е мн в час и си разбира от работата особено от БМВ!!
е, какво казва авторитета или не зане от какво е , че трябва ние да му подсказваме![]()
Тва е положението, караш я в сервиз и започваш сам да търсиш проблема паралелно ...
Свалете корите на мотора, огледай откъде тече маслото..Свалете турбото , не е толкова сложно. Прегледай всички турбо пътища , една диагностика на никой няма да навреди ... и тн майсторкси пинизи
Турбото не сме го сваляли,защото стана супер късно и майстора с нищо не ми е длъжен да виси заради мен.Сменяхме клапана на турбината но нищо , на ГТ1 я закачихме странното е че от4ете турбината даде й стойностите,но човека при който я закарах каза,че маркучите не се пълнят не стават трърди като се дава газ и според него турбината не се включва изобщо! Свалихме вчера корите но тогава нямаше теч на масло.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
такааа, започваме поред :
за мен това си е скъсан маркуч , или поне откачен
на този човек трябва да му се обясни , че ТУРБОТО НЕ Е на електричество И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛюЧВА И ИЗКЛюЧВА
Ако този "разбирач" чака турбото да надуе маркучите на място , то и на най-здравата система няма да успее , просто на място турбината не надува
а просто разтоварва в генерацията изгорелите газове , които я задвижват по принцип... Иначе наистина не са длъжни да ги знаят тези неща , нали пари взимат и без да ги знаят 
Издава странни звуци фучии от турбината и няма никаква тяга
за мен това си е скъсан маркуч , или поне откачен
човека при който я закарах каза,че маркучите не се пълнят не стават трърди като се дава газ и според него турбината не се включва изобщо!
на този човек трябва да му се обясни , че ТУРБОТО НЕ Е на електричество И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛюЧВА И ИЗКЛюЧВА

Ако този "разбирач" чака турбото да надуе маркучите на място , то и на най-здравата система няма да успее , просто на място турбината не надува

- xerial
- старши ентусиаст
-
Ами каза ми ,че като дам газ маркуча големия които идва от турбината трябва да стане камак да не е мек на пипане. Друго - ако е прецакана турбината двг-то ще се форсира ли до 5000 рпм ?!!!! щото до толкова я гази, а аз преди никога не съм стигал до там най-много 4500 и то 2-ра но не повече защото колата чупеше гарба до 4000!!
Вмакс имаш ЛС
Вмакс имаш ЛС
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- xerial
- старши ентусиаст
-
TheKiller написа:Според мен е интеркулера
Не знам и аз вече ,ще я карам утре да я види 2 човек и той да каже кво е , питах в Реал Турбо могат да ми дадат чисто ново с 6 месеца гаранция за 2бона

- xerial
- старши ентусиаст
-
plamen_hh написа:И на място като я изфорсираш турбината си помпи така че маркучите трябва да стават по твърдиИначе като каза че си качил бордюра наистина може да си си цепнал интерколера те отдолу му влизат маркучите обаче в тоя случай трябва да се чува яко свистене от турбото .
Ами може да е пребан интеркулера,и наистина турбината издава яки звуци и като и дадеш яко газ звучи като бензинка така се реже
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
43 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3