ПТП - пазете се от шаврантии с Джиповеее!!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

ПТП - пазете се от шаврантии с Джиповеее!!!!

Мнение от xerial » 30 Яну 2009, 0:08

Колеги днес е мн каръшки ден за мене.Претърпях ПТП!!!! Една К..ва ме удари с гадния си джип!! Колата е ужулена от страни яко като предния калник е сганат ,но за щастие не е мн сериозно,лошото е че след удара колата спря да върви!!! Издава странни звуци фучии от турбината и няма никаква тяга!! След удара закарах колата при майстор,който смея да кажа ,че е мн в час и си разбира от работата особено от БМВ!! От начало решихме че е клапана на турбината,но го сменихме и пак си е същото нямаше подобрение и според механика е турбината.Искам все пак и вашето мнение,независимо че 99% е отишла турбината ,но тъпото е че ударър е от ляво не мн силен просто зажулване ,но пък също така за да избегна по-тежък удар качих дяснта гума на колата върху бордюр с не малка скорост и може би от този удар нещо турбината се е сдухала:(
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: ПТП - пазете се от шаврантии с Джиповеее!!!!

Мнение от xerial » 30 Яну 2009, 0:32

xerial написа:Колеги днес е мн каръшки ден за мене.Претърпях ПТП!!!! Една К..ва ме удари с гадния си джип!! Колата е ужулена от страни яко като предния калник е сганат ,но за щастие не е мн сериозно,лошото е че след удара колата спря да върви!!! Издава странни звуци фучии от турбината и няма никаква тяга!! След удара закарах колата при майстор,който смея да кажа ,че е мн в час и си разбира от работата особено от БМВ!! От начало решихме че е клапана на турбината,но го сменихме и пак си е същото нямаше подобрение и според механика е турбината.Искам все пак и вашето мнение,независимо че 99% е отишла турбината ,но тъпото е че ударър е от ляво не мн силен просто зажулване ,но пък също така за да избегна по-тежък удар качих дяснта гума на колата върху бордюр с не малка скорост и може би от този удар нещо турбината се е сдухала:(

Кажете цена за турбина рециклиране,втора ръка,чисто нова и кое е най-доброто (цена качество) знам че има мн изписано но не ми е до търсене в момента!!!

Благодаря на вс за помоща!!!
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 30 Яну 2009, 1:02

Провери си тръбите от турбината до колекторите и кулера. Сигурно духа от някъде.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 30 Яну 2009, 12:44

baga написа:Провери си тръбите от турбината до колекторите и кулера. Сигурно духа от някъде.

Да май това ще се окаже но днес сутринта я запалих без никакъв проблем и лошото е че мн пуши синъо синкав цвят и леки капчици масло течеше :(
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 30 Яну 2009, 13:03

Недей да караш така прегледай турбото сигурно при удара се е спукала трабичката на маслото или се е смачкала по добре не карай така да не прецакаш мотора .Проследи от каде капи.Погледни и колекторите да не ти са се пукнали някаде.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 30 Яну 2009, 13:52

plamen_hh написа:Недей да караш така прегледай турбото сигурно при удара се е спукала трабичката на маслото или се е смачкала по добре не карай така да не прецакаш мотора .Проследи от каде капи.Погледни и колекторите да не ти са се пукнали някаде.

Да аз не я карам просто направих едно малко кръгче 100м да видя как е що е,а иначе удара не беше хич силен и в противоположната страна на турбината
Изображение Изображение

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 30 Яну 2009, 14:19

След удара закарах колата при майстор,който смея да кажа ,че е мн в час и си разбира от работата особено от БМВ!!

е, какво казва авторитета или не зане от какво е , че трябва ние да му подсказваме :D :D Тва е положението, караш я в сервиз и започваш сам да търсиш проблема паралелно ...

Свалете корите на мотора, огледай откъде тече маслото..Свалете турбото , не е толкова сложно. Прегледай всички турбо пътища , една диагностика на никой няма да навреди ... и тн майсторкси пинизи ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 30 Яну 2009, 14:36

V-max написа:
След удара закарах колата при майстор,който смея да кажа ,че е мн в час и си разбира от работата особено от БМВ!!

е, какво казва авторитета или не зане от какво е , че трябва ние да му подсказваме :D :D Тва е положението, караш я в сервиз и започваш сам да търсиш проблема паралелно ...

Свалете корите на мотора, огледай откъде тече маслото..Свалете турбото , не е толкова сложно. Прегледай всички турбо пътища , една диагностика на никой няма да навреди ... и тн майсторкси пинизи ;)

Турбото не сме го сваляли,защото стана супер късно и майстора с нищо не ми е длъжен да виси заради мен.Сменяхме клапана на турбината но нищо , на ГТ1 я закачихме странното е че от4ете турбината даде й стойностите,но човека при който я закарах каза,че маркучите не се пълнят не стават трърди като се дава газ и според него турбината не се включва изобщо! Свалихме вчера корите но тогава нямаше теч на масло.
Изображение Изображение

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 30 Яну 2009, 14:46

такааа, започваме поред :
Издава странни звуци фучии от турбината и няма никаква тяга

за мен това си е скъсан маркуч , или поне откачен

човека при който я закарах каза,че маркучите не се пълнят не стават трърди като се дава газ и според него турбината не се включва изобщо!

на този човек трябва да му се обясни , че ТУРБОТО НЕ Е на електричество И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛюЧВА И ИЗКЛюЧВА :!: :idea:

Ако този "разбирач" чака турбото да надуе маркучите на място , то и на най-здравата система няма да успее , просто на място турбината не надува :idea: а просто разтоварва в генерацията изгорелите газове , които я задвижват по принцип... Иначе наистина не са длъжни да ги знаят тези неща , нали пари взимат и без да ги знаят :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 30 Яну 2009, 15:09

Ами каза ми ,че като дам газ маркуча големия които идва от турбината трябва да стане камак да не е мек на пипане. Друго - ако е прецакана турбината двг-то ще се форсира ли до 5000 рпм ?!!!! щото до толкова я гази, а аз преди никога не съм стигал до там най-много 4500 и то 2-ра но не повече защото колата чупеше гарба до 4000!!

Вмакс имаш ЛС
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 30 Яну 2009, 17:32

Според мен е интеркулера :roll:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 30 Яну 2009, 17:56

TheKiller написа:Според мен е интеркулера :roll:

Не знам и аз вече ,ще я карам утре да я види 2 човек и той да каже кво е , питах в Реал Турбо могат да ми дадат чисто ново с 6 месеца гаранция за 2бона :(
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 30 Яну 2009, 17:58

И на място като я изфорсираш турбината си помпи така че маркучите трябва да стават по твърди ;) Иначе като каза че си качил бордюра наистина може да си си цепнал интерколера те отдолу му влизат маркучите обаче в тоя случай трябва да се чува яко свистене от турбото .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от xerial » 30 Яну 2009, 18:13

plamen_hh написа:И на място като я изфорсираш турбината си помпи така че маркучите трябва да стават по твърди ;) Иначе като каза че си качил бордюра наистина може да си си цепнал интерколера те отдолу му влизат маркучите обаче в тоя случай трябва да се чува яко свистене от турбото .

Ами може да е пребан интеркулера,и наистина турбината издава яки звуци и като и дадеш яко газ звучи като бензинка така се реже
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 30 Яну 2009, 19:04

Незнам, май трябва да смениш майстора.

Следваща

Назад към E46