Проблем с предно окачване на Е 46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с предно окачване на Е 46
Както си карах и изведнъж започна нещо да стърже отдолу по асфалта ...оказа се метална пръчка свързваща носача с амортисьора която се е скъсала в горния си край и виси надолу.......
Скъсах я и от другия де....то се държи на някъкви тампончета.....та идеята ми е да пиша....каква му е точната функция....нещо като допълнителна опора ли е или е друго.И колко би ми струвало долу горе за да оправи...ако някой се е сблъсквал с тоя проблем.Благодаря предварително.
http://picbg.net/img.php?file=7433b6a4be600895.JPG
Скъсах я и от другия де....то се държи на някъкви тампончета.....та идеята ми е да пиша....каква му е точната функция....нещо като допълнителна опора ли е или е друго.И колко би ми струвало долу горе за да оправи...ако някой се е сблъсквал с тоя проблем.Благодаря предварително.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
биалетка
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
номер 5 на картинката
Номенклатурен номер : 31351095694
Описание : 31356780847
Ед. цена (с ДДС) : 60.46 BGN
* Вари 2000 ООД си запазва право за промени в цените

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
номер 5 на картинката
Номенклатурен номер : 31351095694
Описание : 31356780847
Ед. цена (с ДДС) : 60.46 BGN
* Вари 2000 ООД си запазва право за промени в цените

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Да напиша и аз за едно проблемче, дето сега го забелязах.
Карам си днеска и тъкмо бях излязъл от вкъщи, ускорявам си по улицата - волана ми се клати наляво-надясно...викам си брех, какво стана сега. През това време се чуват камъните и калта как падат от гумите(че е малко кофти двора на блока
) и като се изчистиха гумите се стабилизира.
Амортисьорите че заминават го знам - ще ги сменям след някоя и друга седмица, а нещо друго да е заминало? Биалетки? Носачи? Реглаж ще и правя също като сменям амортисьори...
Карам си днеска и тъкмо бях излязъл от вкъщи, ускорявам си по улицата - волана ми се клати наляво-надясно...викам си брех, какво стана сега. През това време се чуват камъните и калта как падат от гумите(че е малко кофти двора на блока

Амортисьорите че заминават го знам - ще ги сменям след някоя и друга седмица, а нещо друго да е заминало? Биалетки? Носачи? Реглаж ще и правя също като сменям амортисьори...
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Archangel написа:Да напиша и аз за едно проблемче, дето сега го забелязах.
Карам си днеска и тъкмо бях излязъл от вкъщи, ускорявам си по улицата - волана ми се клати наляво-надясно...викам си брех, какво стана сега. През това време се чуват камъните и калта как падат от гумите(че е малко кофти двора на блока) и като се изчистиха гумите се стабилизира.
да не пускам нова тема... ако може да ми кажеш колега как разбра че амортисьорите са за смяна че и моите май са заминали

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Archangel написа:Да напиша и аз за едно проблемче, дето сега го забелязах.
Карам си днеска и тъкмо бях излязъл от вкъщи, ускорявам си по улицата - волана ми се клати наляво-надясно...викам си брех, какво стана сега. През това време се чуват камъните и калта как падат от гумите(че е малко кофти двора на блока) и като се изчистиха гумите се стабилизира.
това, че ти е игреал волана е съвсем нормално просто гумата няма никакъв баланс когато се е набила с кал и камъни. Според мен амортисьорите и окачването нямат отношение в случая, освен ако и иначе не ти правят проблем.
Същото се получава когато се навреш в дълбок сняг и напълниш джантите със сняг.
kaspar_ivo написа:Archangel написа:Да напиша и аз за едно проблемче, дето сега го забелязах.
да не пускам нова тема... ако може да ми кажеш колега как разбра че амортисьорите са за смяна че и моите май са заминалиедно такова тропане се чува ама се чуда дали не са носачи или амортисьорите ??
![]()
амортесьорите можеш да ги провериш в по-големите сервизи правят тест иначе ако се клатиш много са заминали

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
K_Ilkov написа:kaspar_ivo написа:
да не пускам нова тема... ако може да ми кажеш колега как разбра че амортисьорите са за смяна че и моите май са заминалиедно такова тропане се чува ама се чуда дали не са носачи или амортисьорите ??
![]()
амортесьорите можеш да ги провериш в по-големите сервизи правят тест иначе ако се клатиш много са заминали, а тропане по-скоро ще да е от носачи и/или тампони
Така е. Аз на старата Е36ца не и бях сменял амортисьорите и дойде момент, в който при минаване през дупка бях като Lowrider - нагоре-надолу. Няма начин да не го забележиш, обаче при мен това вече сигурно бяха едни ужасно износени амортисьори, колелата буквално подскачаха по неравностите.
А сега на Е46-цата или само си внушавам, или наистина омекват доста, и притриса повечко при дупки и неравности.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Re: Проблем с предно окачване на Е 46
unison написа:Както си карах и изведнъж започна нещо да стърже отдолу по асфалта ...оказа се метална пръчка свързваща носача с амортисьора която се е скъсала в горния си край и виси надолу.......
Имаш лична

10 мнения
• Страница 1 от 1