Хидравлични повдигачи Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F15
Хидравлични повдигачи Е46
Колеги напоследък забелязвам,че двигателя на моята кола Е 46 2003г. 150коня. е доста по шумен,смисъл работи перфектно като ускорение обороти,пали без проблемно в голям студ но като чели някои клапан се чува доста силно,маслото ми е 5W30 BMW.Някои да има някъква идея,възможно ли е блокирал повдигач??? 

- Гост
-
Re: Хидравлични повдигачи Е46
mutata85 написа:Колеги напоследък забелязвам,че двигателя на моята кола Е 46 2003г. 150коня. е доста по шумен,смисъл работи перфектно като ускорение обороти,пали без проблемно в голям студ но като чели някои клапан се чува доста силно,маслото ми е 5W30 BMW.Някои да има някъква идея,възможно ли е блокирал повдигач???
Ако не работи някой повдигач, компа ще ти отреже цилиндъра и колата ще ти работи на цилиндър по малко, няма да има мощност... абе ще усетиш.. ако ти почукват повдигачите, просто при следваща смяна сложи малко по-гъсто масло...

- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
Re: Хидравлични повдигачи Е46
Пробвал съм и с 10W 40,но ефекта е същия, при работата на двигателя ми се струва че само един се откроява и чука по силно,като загрее се чува по малко,дали пък не е дюза??
Недей с по гъсто масло само ще и скъсиш живота иначе за повдигачите незнам ако ти се харчат пари може да си ги смениш иначе ако се е прецалал той няма какво да блокира ами може да не задържа маслото в него и няма да ти отваря добре клапана и ще усетиш загуба на мощност
или ще ти прекъсва цилиндъра т.е ще ти тресе мотора яко .

- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
Егати случая,
е какво е тогава,щом казваш,че симптомите за неработещ повдигач са прекъсване,загуба на мощ и неравномерна работа то тогава при мен няма нито един от тези изброени колата върви като луда и оборотомера не трепва на празен ход!!!! А ме дразни това при чукване се едно карам циганска жигула
!!!!

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Верига? 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Lyubo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D TOURING
- Мечтае да кара: X6 M-POWER
Мисля че трябва да идеш до сервиз да ти погледнат колата.Ако не е хидравличен повдигач може да е в ангренажната верига има няколко успокоитела хидравличен патрон който обтяга веригата или разтегната верига.
- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
Момчета веригите и зъбните колела заедно с успокоителите са на 30 000км. напрактика целият ангренаж е нов 

- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Пробвай с добавка за почистване на мотора, такава дето се сипва в старото маслото. При мен така беше на старата кола, открояваше се само един, не тропаха всичките и след добавката+ново масло изчезна.
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
отварям стара тема, но да не пиша нова....
колата е 320д 99
на мен по същият начхин докато загрее ми почуква един повдигач.Искам да попитам колегата дали е оправил проблема.Може ли нещо да прецака или да си карам спокойно(колата си върви добре просто само един повдигач почуква няколко минути след палене)Карам с 5в40 дали да не мина на 10в40?,- но пък нямам видим разход на масло ...?
колата е 320д 99
на мен по същият начхин докато загрее ми почуква един повдигач.Искам да попитам колегата дали е оправил проблема.Може ли нещо да прецака или да си карам спокойно(колата си върви добре просто само един повдигач почуква няколко минути след палене)Карам с 5в40 дали да не мина на 10в40?,- но пък нямам видим разход на масло ...?
- mutata85
- кандидат ентусиаст
-
E46
Ако колата не ти гори пълната синтетика,в никакъв случай не го сменяй с 10w 40. А относно повдигачите карай си спокойно нищо няма да и стане на колата. Аз от доста време взимам 5w40 от колегата V-MAX и съм много доволен от качеството на маслата му...!!!
13 мнения
• Страница 1 от 1