320 дизел или 320 бензин ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
320 дизел или 320 бензин ?
можете ли да ми кажете вепчетленията ви искам да си взема едно е45 купе 320 ( спрях се на него защото си мисля че ще е средата межу бързина и икономичност ) бях твърдо решен да е бензин 150 коня но 1 познат каза че е имал и бензин и дизел ... дизела е бил по бърз и по икономичен 10 на 100 а бензина 18.....аз немога да си позволя над 12 разход макс 13 за това ако може да ми предложите някое двигателче което отговаря на нуждите ми 

тоя прител да не е карал М3???аз повече от 11 не ми е горяла.освен зимата,макар че не съм я засичал да се качи с литър разхода.11 го засякох като карах постоянно с 210-220 иначе най-малко ми даде 6.9?! което ме впечатли,ама скороста ми се въртеше около 80-100,тези стойности ги засякох на бензиноколонката не по борд.
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Re: 320 дизел или 320 бензин ?
obi_fix написа:можете ли да ми кажете вепчетленията ви искам да си взема едно е45 купе 320 ( спрях се на него защото си мисля че ще е средата межу бързина и икономичност ) бях твърдо решен да е бензин 150 коня но 1 познат каза че е имал и бензин и дизел ... дизела е бил по бърз и по икономичен 10 на 100 а бензина 18.....аз немога да си позволя над 12 разход макс 13 за това ако може да ми предложите някое двигателче което отговаря на нуждите ми
Така му се сторило защото не прави разлика между четири и шест цилиндъра....Аз ако реша да си взема е46 ще бъде твърдо 320 CI

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
plamen_hh написа:Незнам как са безиновите обаче дизела си гори по малко пък май еднакво си вървятсамо дето за дизела незнам как ще си избиеш парите за части и сервизи че да започнеш да печелиш от по малкия разход
тука май доста си прав...не знам на мен ли така ми се
струва или просто има повече хора с дизели, но
2/3 от темите са за дизели

- obi_fix
- младши ентусиаст
-
значи обобщено бензина харчи съвсем малко повече...дизела е по скъп за подръжка...а ускоряват еднакво ?
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Бензин, твърдо за бензина, имам предвид Булгаристанските ни условия откъм сервизи и горива....
F**k them all!
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
320
obi_fix написа:значи обобщено бензина харчи съвсем малко повече...дизела е по скъп за подръжка...а ускоряват еднакво ?
Дизела ускорява доста по-бързо в това конкретно сравнение.
Съветвате го за бензин пък не споменавате 5 литра горница( разлика) на 100 в града. ако караш повече от 10000 км и намериш добър баварец вземи нафтата
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
Като се замислиш реално , доста парички ще избие ако вьрти солидни километри с тоя дизелplamen_hh написа:Незнам как са безиновите обаче дизела си гори по малко пък май еднакво си вървятсамо дето за дизела незнам как ще си избиеш парите за части и сервизи че да започнеш да печелиш от по малкия разход

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Dakataaa написа:Като се замислиш реално , доста парички ще избие ако вьрти солидни километри с тоя дизелplamen_hh написа:Незнам как са безиновите обаче дизела си гори по малко пък май еднакво си вървятсамо дето за дизела незнам как ще си избиеш парите за части и сервизи че да започнеш да печелиш от по малкия разход
Относно ремонтите , автомобила които караше брат ми БМВ320Д 136 коня 9 месеца ,а от 2 месеца е мое притежание , да чукна на дьрво с рька на сьрцето казвам ,че нищо не се е чупило по него. Като цяло просто основното обслужване на автомобила с качествени масла и филтри. Автомобила има приличен разход , пример в града около 7.5 с не бабешко каране и 5/5.5 извьн града 120-140км/ч това са данните по бордовия компютьр . При пьлен резервоар и допьлване има разминаване около 300млл.

- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Аз досега съм карала само бензини /BMW и други/ и това ми е първият дизел! Но определено май съм по-доволна от дизела! По-икономичен е и не бих казала, че е по-бавен от бензините - може би мъничко, но в никакъв случай не е фрапираща разлика!!!
Залагам на дизела!
Залагам на дизела!
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3