Настройка на ксенонови фарове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Настройка на ксенонови фарове

Мнение от alexsch » 07 Яну 2009, 14:58

Колата е с оригинален ксенон- като се запали и той автоматично се наглася по височина. прави ми обаче впечатление, че свети доста нагоре- в смисъл - когато колата е повдигната отзад- напр. когато задните гуми са върху легнал полицай и муцуната сочи леко надолу- осветяването на пътя пред мен е по-добро. това ме навежда на мисълта- има ли начин да се наклонят малко фаровете изкуствено надолу?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Настройка на ксенонови фарове

Мнение от tankishev » 07 Яну 2009, 15:07

alexsch написа:Колата е с оригинален ксенон- като се запали и той автоматично се наглася по височина. прави ми обаче впечатление, че свети доста нагоре- в смисъл - когато колата е повдигната отзад- напр. когато задните гуми са върху легнал полицай и муцуната сочи леко надолу- осветяването на пътя пред мен е по-добро. това ме навежда на мисълта- има ли начин да се наклонят малко фаровете изкуствено надолу?

алекс ... отиваш при дилъра и те слагат на едно уредче и ти ги наглася автоматично ... по принцип при оригинален ксенон височината е абсолютно автоматична и за да ти светят различно от заводско е възможно:
1) прецакана пластина и лупата да е винаги на дълги (би-ксенон след фейса)
2) скапани датчици или прекъснати кабели от датчици за височина на предни и задни носачи
3) изваждане на фара и монтирането му на позиция различна от оригиналната примерно след удар или друга интервенция.
4) ръчна промяна в настройките от някой слепец
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

Изображение среден разход

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Яну 2009, 17:27

автоматична е до едно ниво, останалото е с врътки като нормалните фарове.
Отгоре върху фаровете ще ги видиш - две врътки - за нагоре/надолу и наляво/надясно. След 2мин. работа си готов
Играе роля и позицията на фара т.е. как е монтиран, но опита ми показва, че чрез врътките може да ги регулираш в много широки граници и почти всяка неправилна позиция би могла да се корегира чрез тях

освен това неправилно регулирани ксенони с лупи светят много по-зле от нормалните фарове, заради лупите, които концентрират светлината там където не трябва

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Metallium » 09 Яну 2009, 22:20

Аз имам подобен проблем с левия ксенон (така купих колата преди 1 год. и така и не съм го оправил) - бие ниско долу.

Някой има ли снимка къде точно се намират тези врътки за ръчни настройки, понеже преди малко ги търсех 5 мин. и така и не намерих нищо, което да се върти.

Мерси!
BMW 5-series POWER!

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 09 Яну 2009, 22:35

Metallium написа:Аз имам подобен проблем с левия ксенон (така купих колата преди 1 год. и така и не съм го оправил) - бие ниско долу.

Някой има ли снимка къде точно се намират тези врътки за ръчни настройки, понеже преди малко ги търсех 5 мин. и така и не намерих нищо, което да се върти.

Мерси!

По принцип левия винаги е по- ниско ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 09 Яну 2009, 23:10

Z-разпределение

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Яну 2009, 23:14

снимката не е на ксенонов фар, но врътките са същите

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 10 Яну 2009, 0:09

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 20#1030220

Само не знам от къде го изкопа това модератора....

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Яну 2009, 0:23

от e46fanatics.com
като не знам че имало такава тема ... :mhihi:
много полезно, като стъпя на крака ще я пробвам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 10 Яну 2009, 17:06

Момчета сори за офф-а ама да не пускам нова тема искам да питам нещо.

Сега не съм с ксенони а много искам да си сложа. Ако си купя фарове с ксенони(лупи) ще имам ли проблем да ги сложа и какви неща ще са необходими, ще трябва ли да препрограмирам нещо софта?

Мерси предварително! :uups: :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 10 Яну 2009, 18:01

kaspar_ivo написа:Момчета сори за офф-а ама да не пускам нова тема искам да питам нещо.

Сега не съм с ксенони а много искам да си сложа. Ако си купя фарове с ксенони(лупи) ще имам ли проблем да ги сложа и какви неща ще са необходими, ще трябва ли да препрограмирам нещо софта?

Нищо не програмираш...само сменяш крушките...т.е. ксенонови крушки слагаш на неговото място и свързваш кабелите от комплекта който върви заедно с бласти,
Общо взето твоята крушка е свързана така направо с кабелите + и -,а като сложиш ксенона пътя ще стане....крушка->кабели на бластите->бласти-> накрая твоите + и -....все пак това са 35 вата..ако на колата ти дава инфо че има изгоряла крушка отделно се продават или дават в комплекта така наречените "залъгалки" които го превръщат на 55 вата и няма да ти дава грешка че имаш изгоряла крушка...

Ето ти монтаж на ксенон!!!

А регулирането на наклона на светлината става посредством другия линк по-горе...това са отделни понятия регулиране на фарове и регулиране на ксенон...регулиране на ксенон има в оригиналните по-нови модели...
А относно това дали си с лупа или без лупа стават и на двете..само трябва да си избереш подходящ тип крушки в зависимост от фаровете ти..На самите крушки пише...
Последна промяна cucko на 10 Яну 2009, 18:17, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 10 Яну 2009, 18:07

Това май е по-добрият вариант. Защото оригинален ксенон кит - фарове+крушки+баласти излиза 2400лв. И като добавиш системата за миене - 600лв. =3000.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Яну 2009, 18:16

това препрограмиране в България май няма къде да го направиш, така че остава варианта е с допълнителните джаджи да докараш 55вата и си готов. А при някои модели /например моята/ не се налага нищо, просто сменяш фаровете
другите екстри - автоматичното ниво и системата за миене, после може да си ги добавяш ако искаш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 10 Яну 2009, 22:32

cucko написа:
kaspar_ivo написа:Момчета сори за офф-а ама да не пускам нова тема искам да питам нещо.

Нищо не програмираш...само сменяш крушките...т.е. ксенонови крушки слагаш на неговото място и свързваш кабелите от комплекта който върви заедно с бласти,
Общо взето твоята крушка е свързана така направо с кабелите + и -,а като сложиш ксенона пътя ще стане....крушка->кабели на бластите->бласти-> накрая твоите + и -....все пак това са 35 вата..ако на колата ти дава инфо че има изгоряла крушка отделно се продават или дават в комплекта така наречените "залъгалки" които го превръщат на 55 вата и няма да ти дава грешка че имаш изгоряла крушка...

Ето ти монтаж на ксенон!!!

А регулирането на наклона на светлината става посредством другия линк по-горе...това са отделни понятия регулиране на фарове и регулиране на ксенон...регулиране на ксенон има в оригиналните по-нови модели...
А относно това дали си с лупа или без лупа стават и на двете..само трябва да си избереш подходящ тип крушки в зависимост от фаровете ти..На самите крушки пише...

Тука на това пдф е показано как се слага ксенон на фар без лупа. Същото ли ще е като взема фаровете с лупи?? Не е ли само да сменя фаровете и да сложа ксеноновите крушки?? :uups: :help: извинявам се ако въпросите са ми глупави ама съм голям нуб технически по колата :uups: :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cucko » 10 Яну 2009, 23:13

Колега фарове каквито искаш си слагаш...на всичките става....само че се избира крушката според фаровете...има ксенон Н1 Н7 което ще рече че на бмв фаровете е36 са бош с лупа и без лупа-ако са лупа крушките са Н1 ако са без лупа крушките са Н7 отделно си избираш какъв цвят искаш да ти свети..а при е46 не ги знам какви са фаровете и какви са крушките...аз ти казах че като извадиш крушката на самата нея пише каква е...и си вземаш такъв ксенон...

Това са цветовете при избор на цвят ксенон
Изображение
http://picbg.net/img.php?file=3adfbcbe00ca1e80.jpg
Оригиналния цвят на бмв е 4300 келвина!!!

Успех и друго инфо ако търсиш ползвай Търсачката на форума

p.s. Ето например на кутията какво пише!
Изображение
Означача че крушките са Н7 за фарове без лупи при е36,цвета е 4300 келвина(справка виж таблицата как ще ти свети) и 35 вата...така че има и от същия цвят за Н7 и мн. други...като H1, H3, H4 , H7, H8, H11, H13, HB3, HB4, 9007, D1S, D2S, D2R....

Извод....не е задължително да си сменяш фаровете за да си сложиш ксенон-ксенон става на всички фарове... ;) А друг е въпроса че си избираш да си ги смениш по твой вкус..

Следваща

Назад към E46