Странна лампичка светна ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Странна лампичка светна ?
Здравейте колеги. Снощи докато се прибирах (карах с 30-40) ,тъкмо си намалям музиката да се полюбувам на 6така и в същия момент ми светна странен индикатор на таблото и не огасна докато не се прибрах и огасих колата
. Рових насам-натам , но нищо не можах да намеря и за това реших да се допитам до вас. Колата е Е46 320Ci 99'

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Най-вероятно някоя ламбда-сонда е сдала багажа
Иначе може да светне от какво ли не....

Иначе може да светне от какво ли не....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
това е лампата за инжекциона на двигателя,а тя вече защо е светнала...
ако двигателя ти не работи на 3 цилиндъра и всичко си е както е било досега може и да е от лошо гориво (на мен така ми се случи).но ако не е горивото по добре да отидеш на диагностика за да ти водят защо ти е светнал този инжекцион

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Е, а добре дошъл в клуба на светналите лампи за двигателя...
мене това ми свети от два месеца, ходих на всякакви диагностики, включително и в Камор, където направо ми смениха един клапан и нищо (повече там не стъпвам даже и с опрян в слепоочието пистолет)...чистим грешката и след някой-друг ден като я покарам 1 час в задръстване и загрее хубаво пак светва...не вдигам разход, не е спъната и кво -можело да е дебитомер, можело да е някоя от двете ламбди, може всичко да е...ама като се качи на компа всички моментни показания са в ред....пак ще ходя е сега след празниците, ама сега се чудя на врачка ли да ходя или в Дару кар, не знам кой би бил по-полезен вече....

мене това ми свети от два месеца, ходих на всякакви диагностики, включително и в Камор, където направо ми смениха един клапан и нищо (повече там не стъпвам даже и с опрян в слепоочието пистолет)...чистим грешката и след някой-друг ден като я покарам 1 час в задръстване и загрее хубаво пак светва...не вдигам разход, не е спъната и кво -можело да е дебитомер, можело да е някоя от двете ламбди, може всичко да е...ама като се качи на компа всички моментни показания са в ред....пак ще ходя е сега след празниците, ама сега се чудя на врачка ли да ходя или в Дару кар, не знам кой би бил по-полезен вече....

F**k them all!
.
Така от форума може само да гадаем. Може да са хиляди причините са светването на тази лампа. Докато не се направи диагностика с качествена техника няма да решиш проблема.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Така, първо индикацията не е за "инжекциона на двигателя", а за влошени емисии от двигателя.
Второ - аз също карам с така светнала лампа, сменил съм и четирите ламбди, катализаторите са ок, след скорошните ми проблем(вж. темата Спешно!Проблем със свещ?), стигам до извода, че май е дебитомер.
И трето - дебитомер на диагностика не се хваща, така че и да плюете официалните сервизи, и да не ги плюете - ако не кажете да диагностицират отделно дебитомера - няма да открият дали е в него проблема.
Доколкото аз знам - дебитомер се тества в движение със закачена някаква джаджа за него.
Второ - аз също карам с така светнала лампа, сменил съм и четирите ламбди, катализаторите са ок, след скорошните ми проблем(вж. темата Спешно!Проблем със свещ?), стигам до извода, че май е дебитомер.
И трето - дебитомер на диагностика не се хваща, така че и да плюете официалните сервизи, и да не ги плюете - ако не кажете да диагностицират отделно дебитомера - няма да открият дали е в него проблема.
Доколкото аз знам - дебитомер се тества в движение със закачена някаква джаджа за него.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
на мен ми изгасна като смених дебитомера. На диагностиката програмата веднага го засе4е 4е е заминал 

ITK написа:Е, а добре дошъл в клуба на светналите лампи за двигателя...![]()
И на мен ми свети откакто съм купил колата.
Ходих на най малко 3-4 диагностики. Смених бензинова клапа, реле-регулатор. Ламбдите са ОК, Катализаторите също свещите и те. В дару кар казаха че компа е за смяна (което е възможно ако предишния собственик се е опитвал да чипне компа). Но като цяло колата не дава никакви дефекти - нито гасне, нито придърпва, нито харчи много - всичко си е на 6.
колеги и аз имах същия проблем и секи ми казваше е е от бензина , после пак от дебитомера , от Л. сондата и накрач се оказа че ЛОЛИТЕ на свещите са били мн стари и накасани и пропускали вода като се намокрят и свесто да са ИЗОЛАТОРИ ставали ПРОВОДНИСИ и затова светваше при мен тази лампа. КОлега бих те посаветвал да провериш и тях да не се изгармиш, на на мен ми казаха да копувам нова Сонда .
Reaper написа:колеги и аз имах същия проблем и секи ми казваше е е от бензина , после пак от дебитомера , от Л. сондата и накрач се оказа че ЛОЛИТЕ на свещите са били мн стари и накасани и пропускали вода като се намокрят и свесто да са ИЗОЛАТОРИ ставали ПРОВОДНИСИ и затова светваше при мен тази лампа. КОлега бих те посаветвал да провериш и тях да не се изгармиш, на на мен ми казаха да копувам нова Сонда .
браво