Странна лампичка светна ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Странна лампичка светна ?

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Яну 2009, 17:40

Здравейте колеги. Снощи докато се прибирах (карах с 30-40) ,тъкмо си намалям музиката да се полюбувам на 6така и в същия момент ми светна странен индикатор на таблото и не огасна докато не се прибрах и огасих колата :help: . Рових насам-натам , но нищо не можах да намеря и за това реших да се допитам до вас. Колата е Е46 320Ci 99' :help:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 03 Яну 2009, 18:10

не е странна лампа,това си е за двигателя.някои колеги са споменавали че може и да е от бедна горивна смес....макар че на мен не ми е светвала досега....на диагностика и ще ти изпише каква грешка дава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 03 Яну 2009, 18:41

Най-вероятно някоя ламбда-сонда е сдала багажа :roll:
Иначе може да светне от какво ли не....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 03 Яну 2009, 19:16

Катализатор сменял ли си или махал?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 03 Яну 2009, 21:41

Нищо не съм бутал под капака :roll:
И на мен преди малко ми казаха , че е нещо за ламбда сондата :confused:

Потребител
Аватар

Мнение от Frank » 03 Яну 2009, 23:14

това е лампата за инжекциона на двигателя,а тя вече защо е светнала...:dunno: ако двигателя ти не работи на 3 цилиндъра и всичко си е както е било досега може и да е от лошо гориво (на мен така ми се случи).но ако не е горивото по добре да отидеш на диагностика за да ти водят защо ти е светнал този инжекцион

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 03 Яну 2009, 23:53

Диагностиката ще покаже къде е проблема - може да е дебитомер, ламбда сонда и т.н. Няма смисъл от гадателство, грешката е записана... ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 04 Яну 2009, 1:41

Е, а добре дошъл в клуба на светналите лампи за двигателя... :mhihi:
мене това ми свети от два месеца, ходих на всякакви диагностики, включително и в Камор, където направо ми смениха един клапан и нищо (повече там не стъпвам даже и с опрян в слепоочието пистолет)...чистим грешката и след някой-друг ден като я покарам 1 час в задръстване и загрее хубаво пак светва...не вдигам разход, не е спъната и кво -можело да е дебитомер, можело да е някоя от двете ламбди, може всичко да е...ама като се качи на компа всички моментни показания са в ред....пак ще ходя е сега след празниците, ама сега се чудя на врачка ли да ходя или в Дару кар, не знам кой би бил по-полезен вече.... :roll:
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар

.

Мнение от BaHka » 04 Яну 2009, 13:13

Така от форума може само да гадаем. Може да са хиляди причините са светването на тази лампа. Докато не се направи диагностика с качествена техника няма да решиш проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 04 Яну 2009, 13:39

Така, първо индикацията не е за "инжекциона на двигателя", а за влошени емисии от двигателя.
Второ - аз също карам с така светнала лампа, сменил съм и четирите ламбди, катализаторите са ок, след скорошните ми проблем(вж. темата Спешно!Проблем със свещ?), стигам до извода, че май е дебитомер.
И трето - дебитомер на диагностика не се хваща, така че и да плюете официалните сервизи, и да не ги плюете - ако не кажете да диагностицират отделно дебитомера - няма да открият дали е в него проблема.
Доколкото аз знам - дебитомер се тества в движение със закачена някаква джаджа за него.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 04 Яну 2009, 13:46

И на мене преди време ми светеше няколко дни и след това си изгасна сама без нищо да правя :roll:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 05 Яну 2009, 0:56

на мен ми изгасна като смених дебитомера. На диагностиката програмата веднага го засе4е 4е е заминал :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vAiO » 05 Яну 2009, 14:21

ITK написа:Е, а добре дошъл в клуба на светналите лампи за двигателя... :mhihi:
мене това ми свети от два месеца, ходих на всякакви диагностики, включително и в Камор, където направо ми смениха един клапан и нищо (повече там не стъпвам даже и с опрян в слепоочието пистолет)...чистим грешката и след някой-друг ден като я покарам 1 час в задръстване и загрее хубаво пак светва...не вдигам разход, не е спъната и кво -можело да е дебитомер, можело да е някоя от двете ламбди, може всичко да е...ама като се качи на компа всички моментни показания са в ред....пак ще ходя е сега след празниците, ама сега се чудя на врачка ли да ходя или в Дару кар, не знам кой би бил по-полезен вече.... :roll:

И на мен ми свети откакто съм купил колата.
Ходих на най малко 3-4 диагностики. Смених бензинова клапа, реле-регулатор. Ламбдите са ОК, Катализаторите също свещите и те. В дару кар казаха че компа е за смяна (което е възможно ако предишния собственик се е опитвал да чипне компа). Но като цяло колата не дава никакви дефекти - нито гасне, нито придърпва, нито харчи много - всичко си е на 6.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Reaper » 05 Яну 2009, 16:03

колеги и аз имах същия проблем и секи ми казваше е е от бензина , после пак от дебитомера , от Л. сондата и накрач се оказа че ЛОЛИТЕ на свещите са били мн стари и накасани и пропускали вода като се намокрят и свесто да са ИЗОЛАТОРИ ставали ПРОВОДНИСИ и затова светваше при мен тази лампа. КОлега бих те посаветвал да провериш и тях да не се изгармиш, на на мен ми казаха да копувам нова Сонда .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 05 Яну 2009, 19:45

Reaper написа:колеги и аз имах същия проблем и секи ми казваше е е от бензина , после пак от дебитомера , от Л. сондата и накрач се оказа че ЛОЛИТЕ на свещите са били мн стари и накасани и пропускали вода като се намокрят и свесто да са ИЗОЛАТОРИ ставали ПРОВОДНИСИ и затова светваше при мен тази лампа. КОлега бих те посаветвал да провериш и тях да не се изгармиш, на на мен ми казаха да копувам нова Сонда .

браво
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E46