e46 320d сериозно харчи
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
e46 320d сериозно харчи
Здравейте колеги, от 2 дни седнах на Е46 320Д автоматик и направо се стряскам. На ВС отчита разход в градски условия 14 - 14.6 без да я настъпвам много. Преди бях с Е36 143 к.с. двигател М44 и харчеше около 13 - 13,5 бензин. Бях чувал, че дизела е бил по икономичен. На какво може да се дължи този разход ????????
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Re: e46 320d сериозно харчи
doceto написа:Здравейте колеги, от 2 дни седнах на Е46 320Д автоматик и направо се стряскам. На ВС отчита разход в градски условия 14 - 14.6 без да я настъпвам много. Преди бях с Е36 143 к.с. двигател М44 и харчеше около 13 - 13,5 бензин. Бях чувал, че дизела е бил по икономичен. На какво може да се дължи този разход ????????
Ако караш в София или в задръствания ... си мисля че е абсолютно нормално.
Все пак е автоматик, все пак вън е адски студ... отделно от това в някой случай бърка борд-а.
Карай си и да не ти пука

Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Ca_Ma написа:ако не ти пукаше за разхода, за чии ху* си взе дизел ? по безпроблемни ли са ?
Ха ха дам да беше си взел М5 и да ми харчи по 25 градско
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
заеби борда,ръгай до горе,карай 2-3 дена как си караш нормално и после пак сипи и смятай.ама ако пързаляш по 1-2км и дизела си прави разход
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Къде зареждаш колега? Съветвам те една хубава диагностика да направиш,този разход никак не е нормален 

/// 6>4

още не е сипвана нафта в БГ, така дойде от Германия, разхода на 2000км до БГ беше усреднен на 5.9 Нулирах БС и навъртях около 70 км в града - разхода варираше с мах. 18.6 но усреднен се движи между 14-14.6. Понеже за първи път съм на дизел - прероръчайте свестен диагностик, който разбира се след диагностиката да се ангажира и с отстраняване на проблема /ако има/ чувам нещо, че трябвало да се сменят голивния и въздушния филтър, както и някакъв филтър за картерни газове /оше маслото не съм сменил/ но това едва ли ще намали разхода с 5/100
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
77
не ти е нормален разхода , братле!
моята 320д (ръчка) харчеше 7.5-8.5 градско
автомата казват че качва 2 литра
начи да стане към 10-11л
..ама чак 14.х е много ...ходи на диагностика 
моята 320д (ръчка) харчеше 7.5-8.5 градско

автомата казват че качва 2 литра

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Мдам, от последния ти пост горе-долу става ясно какъв е проблема.
Просто още не си се научил да караш икономично автоматик
За твое успокоение направи един тест - нулирай БК-то, покарай 1-2 км в софия, колкото да ти отчете някакви показзания, спри на едни сфетофар, който бави 50-60 секунди и гледай какво става с показанията на БК-то! Колкото по-малко км си минал от последното зануляване, толкова по-бързо растат показанията за изразходваното гориво на място.
Иначе предавките се сменят нормално (с отпускане на педала на газта за да дадеш време на кутията да превключи) до 5-та скорост около 10, 20, 40, 60 и 80 км/ч. Всяко изръмжаване вдига границата - зависи колко си натиснал педала на газта.
Аз лично съм засичал реални разходи в града от по-малко от 8 до 14,7 литра на 100 км. Но зимата под 10 - просто забрави, особено с тези ниски температури напоследък!
Май не стана ясно какво исках да кажа
: Разхода ти е нормален, няма и нищо на колата! Много ти е тежък крака
С времето ще го намалиш
За смяната на консумативи - виж в темата "Части за Е46" какво са сменяли най-често колегите - всички филтри (ако смениш и тозо на АСК си супер! ), масло, ремъци, виж си демпфернаната шайба дали не е за смяна, как са обтегачите на ремъците, ходовата чсат - предницата най-вече, накладки, дискове и задължително и направи една диагностика!
И честито! С кеф да си я караш много време без да помирисва сервиз!
Просто още не си се научил да караш икономично автоматик

За твое успокоение направи един тест - нулирай БК-то, покарай 1-2 км в софия, колкото да ти отчете някакви показзания, спри на едни сфетофар, който бави 50-60 секунди и гледай какво става с показанията на БК-то! Колкото по-малко км си минал от последното зануляване, толкова по-бързо растат показанията за изразходваното гориво на място.
Иначе предавките се сменят нормално (с отпускане на педала на газта за да дадеш време на кутията да превключи) до 5-та скорост около 10, 20, 40, 60 и 80 км/ч. Всяко изръмжаване вдига границата - зависи колко си натиснал педала на газта.
Аз лично съм засичал реални разходи в града от по-малко от 8 до 14,7 литра на 100 км. Но зимата под 10 - просто забрави, особено с тези ниски температури напоследък!
Май не стана ясно какво исках да кажа

За смяната на консумативи - виж в темата "Части за Е46" какво са сменяли най-често колегите - всички филтри (ако смениш и тозо на АСК си супер! ), масло, ремъци, виж си демпфернаната шайба дали не е за смяна, как са обтегачите на ремъците, ходовата чсат - предницата най-вече, накладки, дискове и задължително и направи една диагностика!
И честито! С кеф да си я караш много време без да помирисва сервиз!
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
и все пак да кажете за кое 320Д става дума точно
Ако е комонрейла 150кс за него е нормално да харчи 12-13 градско в София , като смениш филтрите ще падне

Ако е комонрейла 150кс за него е нормално да харчи 12-13 градско в София , като смениш филтрите ще падне

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46

Владо това 12-13 за 320д...означава ли , че 330д ще скочи на 14-15 градско

(говорим за автоматици)
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4