Цилиндър на спира4ките задържа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
Цилиндър на спира4ките задържа
Колеги някои може ли да ми даде схема на цилиндъра на спира4ките какво представлява буталото ман6она и т.н.т
за Е-46 318 99 г
не мога да намеря
за Е-46 318 99 г
не мога да намеря
(ЕЦВАНЕ)
- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
проблема бе6е много сериозен самото бутало което притиска наклатките бе6е раждясало ужасно и се наложи ново бутало но такова няма къде да се намери но се оказза 4е има подобно с 4 десети по голямо във Ф то и с 10мм по дълго и на струг престъргване канал и т.н.т за втора няма6е време да търся много операции но стана ОК
Проверяваите ман6оните като си сменяте наклатките
за да нямате тези проблеми а нов апарат е 430 лв
Проверяваите ман6оните като си сменяте наклатките

за да нямате тези проблеми а нов апарат е 430 лв
(ЕЦВАНЕ)
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
да не отварям нова тема пиша тук, и при мен едното цилиндърче на лявото задно колело задържа, разглобих апарата пръснах с контактен спрей поради липсата на вд40 раздвижих го няколко пъти с натискане на спирачката и прибиране, но пак задържа малко, че въпроса ми е понеже спирачната течност наи-вероятно скоро не е сменяна и причината за задържане на цилиндърчетата е тя понеже като остарее отлага по стените му и буталото засяда, някой правил ли е смяна на спирачната течност и , ако може да опише процедурата 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- spower
- старши ентусиаст
-
мерси колега, а от къде мога да си ги купя ? проверих във Вари -38лв ми казаха ремонтиния комплект и за спирачна течност 8лв за 250мл оригинална на БМВ

- niki CA 2925 KB
- кандидат ентусиаст
-
при мен проблеме бе6е съ6тия задържа за6тото ти е ръждясало самото бутало
какво направих аз купих бутало по дълго с 10 мм и с 4 десето по дбело на струг го оправих и проблема бе6е ре6ен излезе ми 40 лева ина4е за апарати ми обаждаха ебати цифрите на много места потах няма6е су6тото бутало но това ти е проблема а ако не е раждясало само гумите и си готов но се съмнявам
Успех и кажи какво е станало

какво направих аз купих бутало по дълго с 10 мм и с 4 десето по дбело на струг го оправих и проблема бе6е ре6ен излезе ми 40 лева ина4е за апарати ми обаждаха ебати цифрите на много места потах няма6е су6тото бутало но това ти е проблема а ако не е раждясало само гумите и си готов но се съмнявам
Успех и кажи какво е станало

(ЕЦВАНЕ)
- spower
- старши ентусиаст
-
niki CA 2925 KB написа:при мен проблеме бе6е съ6тия задържа за6тото ти е ръждясало самото бутало
Успех и кажи какво е станало![]()
![]()
ще пиша мисля в събота да и сменя спирачната течност с вакум вчера си купих 1 литър ДОТ 4 и после пак свалям апарата и с ВД40 мисля да го пръсна и да го раздвижа без да сменям гумички, ако стане така де

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет
Здр колеги и ас 6те се намеса във ва6ия разгоор по темта днес смених дискове на спира4ките оба4е едвам вкарах дисковете меду накладките и сега загряват дисковетв адски ебаси/ Та някои мойе ли да ми каже това буталце по какво познава кога се е раздвижило и кога леко задържа и като натисне6 спира4ката и накладките зацепат после кои ги връ6та като немисля 4е буталцето може да ги варне в исходна позицияц МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО 

- spower
- старши ентусиаст
-
аз отстраних проблема и колата си е в нормално състояние сега
вчера си смених спирачната течност за всеки случай /във връзка с това има един уред като химикалка ,който мери влагата в течността и по това се разбира дали е за смяна/ после разглобих спирачния апарат махнах накладките напръсках с ВД40 почистих добре водачите надигнах маншона на буталото и там вд40 /не беше раждясало/ раздвижих го добре после сглобих и всичко е ок не задържа и спокоино си се върти
ПП на колегата по горе: вътрешната накладка има едни пластини /пружинни/ като натиснеш спирачка и буталото отиде напред тези пластини от налягането се свиват и после като пуснеш спирачка те избутват в изходно положение
същото се чудех и аз ама след неколкократно монтиране демонтиране на апарата и разглобяването му, както и радвижването нагледано видях принципа на действие.
Пожелавам успех на колегети сблъскали се с разрешаването на тоя проблем

ПП на колегата по горе: вътрешната накладка има едни пластини /пружинни/ като натиснеш спирачка и буталото отиде напред тези пластини от налягането се свиват и после като пуснеш спирачка те избутват в изходно положение

Пожелавам успех на колегети сблъскали се с разрешаването на тоя проблем

- AUDI-6EFFFFFFFA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 46/320d
- Мечтае да кара: самолет

- spower
- старши ентусиаст
-
e браво полезна се оказа тая тема лишихме някой сервиз от постъпления 

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Момчета и на мен ми затвори апарата преди 2 дни. И аз съм пред ремонт на апарата. Буталцето не избутва както трябва и затова има проблем с отпускането.
Ремонтния кит струва 38лв както каза колегата по горе. Казаха ми че маншона и гумичката са за смяна след което ще се смаже хубаво буталцето и ако има ръжда ще я изчистят и всияко ще е наред
. Междувременно ще сменя и дисковете + феродото поне да е всичко на 1 път.

- spower
- старши ентусиаст
-
kaspar_ivo написа:Момчета и на мен ми затвори апарата преди 2 дни. И аз съм пред ремонт на апарата. Буталцето не избутва както трябва и затова има проблем с отпускането.Ремонтния кит струва 38лв както каза колегата по горе. Казаха ми че маншона и гумичката са за смяна след което ще се смаже хубаво буталцето и ако има ръжда ще я изчистят и всияко ще е наред
. Междувременно ще сменя и дисковете + феродото поне да е всичко на 1 път.
и без ремонтния комплект може да минеш не е трудно и сам да си го направиш , ако не е ръждясало буталцето няма проблем по описания по горе начин се оправя

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2