Странно пукане от катализатора

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странно пукане от катализатора

Мнение от martin_mmm » 29 Ное 2008, 23:50

Като запаля колато не пуши грам, като загрее обаче започва да изкарва бял пушек и се чува някакво странно чукане от към гърнето и това се чува и този бял пушек го има само докато загрее колата и когато е студено. Дали е възможно катализатора да е задръстен?
Някой имал ли е подобен проблем???

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 30 Ное 2008, 1:07

Сигурно се пали маслото из гарнетата може да имаш проблем ако е била заминала турбината и да са се напълнили.

Потребител
Аватар

...

Мнение от martin_mmm » 30 Ное 2008, 12:21

Не мога да ти разбера отговора. Това го прави откакто е студено и докато загрее.Не яде масло колата и си върви добре. Според мен е свързано с катализаторите, защото се чува пукане от там. Ако някой може да ми бъде полезен с няква информация да пише. Благодаря!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 330xd
Мечтае да кара: M6 Grand Coupe

Мнение от sider23 » 30 Ное 2008, 16:19

Колега,

Това което описваш го имам и аз. Забелязах го откакто паднаха доста температурите, но не съм му отдавал особено голямо значение. До сега не съм карал дизел, но предполагам, че това може би е нормално при по-ниски температури.

Това което мога аз да кажа, е че откакто паднаха температурите ми качва оборотите при запалване до към 1000 и след 1-2 мин. се нормализират. Водил съм я на диагностика в Дару кар и не откриха нищо особено. Не знам дали има някава връзка с твоя въпрос, но аз имам една изгоряла свещ на 4-ти цилиндър. Но "специалистите" от Дару ми казаха да си я карам така и през зимата и че нямало да има проблеми.

А що се касае до тея звуци дето ги чуваш....аз също имам едно металическо звънене докато загрее на студен двигател, но ми се струва, че е от двигателя, а не от гърнетата.

Иначе колата си върви перфектно....

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 30 Ное 2008, 20:33

Е да този металически звук е просто от двигателя докато позагрее маслото нормално е при студен двигател да хлопа лагерче или клапанче ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Дек 2008, 2:00

Същия звук го имам и аз и идва някъде отвътре от гърнетата. Белият пушек е от конденза в гърнетата, който се получава при студено време. Относно звука моята кола го издава и в топло време, но нищо повече не се случи за една година, така че споко и яко газ и при минусовите темеператури.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 02 Дек 2008, 2:06

A СЛУЧАЙНО да ви е минавало през акъла,че когато колата е току що запалена,газовете все още са студени и затова не се вижда пушак? (хинт: ами защо когато е студено от устата на човек! излиза бяла пара?)
А да сте забелязвали че точно на този принцип при ниски температури всички коли пушат по светофарите?!
А също така че колата 'си дава газ' повече докато все още е студена? :help:

Назад към E46