Въпрос за градусите.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Въпрос за градусите.
Миналата година по това време карах 325ТДС и като запалех след 5мин. на ход и колата беше до средата на градусите. Но топло започваше да духа към 10-тата минута.
Сега с 320д феислифтова като запаля и на 10 - 15- мин. на ход и тогава стига средата градосите, но пък топлото излиза на 3-тата мин.
Та питам ви за колко време ви стига стрелката до средата при нормално бавно сутрешно каране.
За 320д 150кс.
Сега с 320д феислифтова като запаля и на 10 - 15- мин. на ход и тогава стига средата градосите, но пък топлото излиза на 3-тата мин.

Та питам ви за колко време ви стига стрелката до средата при нормално бавно сутрешно каране.
За 320д 150кс.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Re: Въпрос за градусите.
ludia написа:Миналата година по това време карах 325ТДС и като запалех след 5мин. на ход и колата беше до средата на градусите. Но топло започваше да духа към 10-тата минута.
Сега с 320д феислифтова като запаля и на 10 - 15- мин. на ход и тогава стига средата градосите, но пък топлото излиза на 3-тата мин.![]()
За 320д 150кс.
А случайно да имаш печка ?
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
ludia написа:Миналата година по това време карах 325ТДС и като запалех след 5мин. на ход и колата беше до средата на градусите. Но топло започваше да духа към 10-тата минута.
Сега с 320д феислифтова като запаля и на 10 - 15- мин. на ход и тогава стига средата градосите, но пък топлото излиза на 3-тата мин.![]()
За 320д 150кс.
Като се запали .... аз лично чакам 2 - 3 мин на място да отлепи стрелката(говорим за зимата) и после тръгвам .... като карам нормално до към 3000 оборота/мин ... за около 7 - 8 мин е достигнала средата, тоест нормалната работна температура

Инача топло започва да духа минута две след като я запаля!

- ludia
-
-
mili4uk написа:ludia написа:Миналата година по това време карах 325ТДС и като запалех след 5мин. на ход и колата беше до средата на градусите. Но топло започваше да духа към 10-тата минута.
За 320д 150кс.
А случайно да имаш печка ?
Мисля че нямам печка.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- ludia
-
-
euroto написа:ludia написа:Миналата година по това време карах 325ТДС и като запалех след 5мин. на ход и колата беше до средата на градусите. Но топло започваше да духа към 10-тата минута.
За 320д 150кс.
Като се запали .... аз лично чакам 2 - 3 мин на място да отлепи стрелката(говорим за зимата) и после тръгвам .... като карам нормално до към 3000 оборота/мин ... за около 7 - 8 мин е достигнала средата, тоест нормалната работна температура
Инача топло започва да духа минута две след като я запаля!
Аз я паля и чакам камс 30 сек. докато сложа колана и си сложа гсм ма в поставката. Но докато немине синия сектор невдигам повече от 2000оборота/мин.
А иначе топлото и при мен идва за 2-3 мин.
И естествено говоря за зимата.

- gugichamp
- младши ентусиаст
-
ако ти е ок колата би трябвало да почне да духа до 2-3 мин след запалването топло,но много зависи и от външната температура.
от свинята лебед не става...
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
E46 (преди фейслифта не знам да ли е така) има и електрически подгрвател на антифриза.
Да не се бърка с печката - две ралични неща са
За това започва да духа топло даже още на 2-3 мин. и преди да е достигнал двигателя нормалната работна температура.
Иначе мойта загрява (поне днес на -9 градуса) за около 10-тина минути.
Един съвет към колегите с по-тежки крака:
Не си юркайте колите с повече от 2500 об./мин. преди стрелката да е излязла от синия сектор и избягвайте загряването на място. Както писа колегата по-горе - сядаш, палиш, слагаш колана и т.н. около 30-на секунди и потегляш. Ама това си е отделна тема и май е доста дискутирана....
Да не се бърка с печката - две ралични неща са

За това започва да духа топло даже още на 2-3 мин. и преди да е достигнал двигателя нормалната работна температура.
Иначе мойта загрява (поне днес на -9 градуса) за около 10-тина минути.
Един съвет към колегите с по-тежки крака:
Не си юркайте колите с повече от 2500 об./мин. преди стрелката да е излязла от синия сектор и избягвайте загряването на място. Както писа колегата по-горе - сядаш, палиш, слагаш колана и т.н. около 30-на секунди и потегляш. Ама това си е отделна тема и май е доста дискутирана....
pazokolarov написа:и избягвайте загряването на място. Както писа колегата по-горе - сядаш, палиш, слагаш колана и т.н. около 30-на секунди и потегляш. Ама това си е отделна тема и май е доста дискутирана....
с това не съм съгласен ... причините да го пише това в книжката на колата са 2: екология и по-бързо загряване ... обаче никъде не пише за по-къс живот на двигателя поради каране с нетечливо масло ... но това е друга тема и е доста дискутирана.
аз съм манияк и я чакам докато влезне 1-2мм в синиото (около мин) ... след това я карам до 1500-1700 оборота докато излезне от синия сектор ... м/у синия и първата чертичка - до 2000 оборота ... м/у първата чертичка и средата - до 2500 оборота ... на средата 5мин до 3000 оборота ...

по темата ... топло имам на 2-3 мин.
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

8 мнения
• Страница 1 от 1