Странен шум(бръмчене) от към двигателя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Странен шум(бръмчене) от към двигателя

Мнение от kasico » 20 Ное 2008, 22:03

Здравейте, пускам темата защото, когато запаля колата първите 40сек до 1 мин отпред от се чува някакъв странен шум(бръмчене) и след това изчезва и колата си работи нормално и тихо. Въпроса е че до скоро това го нямаше (от 1-2 месеца се чува така).Някой има ли представа какво може да е защото аз лично като отворя капака и незнам какво точно да гледам :). Несъм ходил на диагностика все още заради този шум затова първо пускам тук запитване за съвет :). Колата е `99 е46 318и М43. Благодаря предварително.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 21 Ное 2008, 10:14

Да не е от компресора на климата? Като застудее издава разни шумове... Ако ти е включен, спри го изцяло като запалиш и виж дали жуженето за което говориш ще изчезне, ако не - не може да се каже без да се чуе... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kasico » 25 Ное 2008, 10:50

Ами то нали климатроника тръгва още при паленето на колата. Аз го спирам и малко след това спира това бръмчене и после дори и да пусна пак климатроника всичко си е нормално и тихо няма го това бръмчене, затова и пуснах темата да попитам нормално ли е това.. и от какво може да е за да го оправя

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 25 Ное 2008, 11:55

kasico написа:Ами то нали климатроника тръгва още при паленето на колата. Аз го спирам и малко след това спира това бръмчене и после дори и да пусна пак климатроника всичко си е нормално и тихо няма го това бръмчене, затова и пуснах темата да попитам нормално ли е това.. и от какво може да е за да го оправя

При запалване работи само парното - ако натиснеш бутона със снежинката - тогава се вкл А/С и компресора заработва, иначе не... ;) И нямаш проблем според мен - при минусови температури си жужи повече, особено в началото, и в компресора има масло, което в началото е гъсто и докато загрее има малко повече зор... ;)

Назад към E46