налягане в охладителната с-ма 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ребро
Мечтае да кара: М3 touring

налягане в охладителната с-ма 320д

Мнение от milen4o_9305 » 15 Ное 2008, 21:15

приятели до колко е допустимо да надува маркучите при загрята кола и колко е налягането на охл. с-ма?Как да разбера кога пренадува?Мерси предварително на всички :confused: :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 15 Ное 2008, 21:44

Здравей, дигаш капака и гледаш средата на капачката на радиатора, там пише: 200 = 2 атмосфери, 180 = 1,8 атм. Това е налягането на което работи охладителната система на твоя ДВГ. Колко е наистина, нямам си идея кой може да го мерне, трябва ти едно парче тръба с изход за манометър и 10 см. най-много маркуч с "фи" колкото е дебелия маркуч или някой тънък. Това е.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 15 Ное 2008, 22:11

Тя ако надува ще изхвърля антифриза ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от milen4o_9305 » 15 Ное 2008, 22:47

ок но проблема е следния карам номално маркуча е мек почвам да го гоня и маркуча се втвардява нито пуши нито загрява стрелката стои бетон в средата но на 500км. ми губи около 200гр. течност немога да видя теч никъде смених водна помпа термостат и клапан на екологията обезвъздуших и пак същият проблем качих го на програмата и ми показва 85-87 градуса постоянна температура ако някой знае да пише

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 15 Ное 2008, 22:54

Купи си една капачка за радиатор от някоя морга, маркуч и праскай един китайски манометър за 2 кинта :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivailovv » 15 Ное 2008, 23:20

Според мен като натиснеш гаста на колата естествено , че ще става по твърд .Все пак водната помпа почва да равти по бързо и през мъркучите минава повече вода което прави маркучите по твърди.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 15 Ное 2008, 23:45

Мери антифриза в топло състояние аз преди се доливах да е догоре обаче когато е студена и като покарам го изхвърляла през отливника и след няколко дена като го проверя студена ми показва че е до половината казанчето малко по надолу и пак доливам и така обаче като я загрееш показва на максимум така че мери го като е топла колата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от milen4o_9305 » 16 Ное 2008, 0:06

мерси много

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 16 Ное 2008, 1:47

Колега, има си линия на нормално ниво антифриз/вода, пада се някъде по средата на разширителния казан. Не я пълни догоре, че само се вкарваш във филми. Нормалното ниво се гледа на студен ДВГ.

кандидат ентусиаст
Аватар

антифриз

Мнение от stanoi4o » 24 Ное 2008, 20:55

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!здравейте от скоро карам е46 320д можели някои да ми каже защо ми изхвърля антифриза през отдушника дали не самга обезваздушил правилно като покарам с малко повечко газ и го изхвърля и маркучите стават твърди дали е от капачката иначе колата не пуши през ауспуха и как да га обезваздуша с отворена капачка или с затворена и има ли значение от кои врътки първо да пусна антифриз
BMW 320 D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Re: антифриз

Мнение от nik4o_83 » 23 Юни 2009, 12:18

stanoi4o написа:Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!здравейте от скоро карам е46 320д можели някои да ми каже защо ми изхвърля антифриза през отдушника дали не самга обезваздушил правилно като покарам с малко повечко газ и го изхвърля и маркучите стават твърди дали е от капачката иначе колата не пуши през ауспуха и как да га обезваздуша с отворена капачка или с затворена и има ли значение от кои врътки първо да пусна антифриз

Станойчо, бе правиш забележки за езика, а като ти чета изреченията направо ме объркваш....слагай поне някви запетайки... :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 23 Юни 2009, 12:22

NikiNikolov написа:Колега, има си линия на нормално ниво антифриз/вода, пада се някъде по средата на разширителния казан. Не я пълни догоре, че само се вкарваш във филми. Нормалното ниво се гледа на студен ДВГ.

на тази линия пише COLD ,т.е. до там трябва да е когато колата е студена .. като загрее се пълни до горе т.к. се разширява течността ..ако наливаш до където трябва да губи 200 мл на 500 км е твърде много ,принципно изобщо не трябва да се губи ,но на година да долееш 150-200 грама го смятам за нормално - поне аз по толкова доливам за 6 години с 2 БМВта ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 29 Юни 2009, 9:06

plamen_hh написа:Мери антифриза в топло състояние аз преди се доливах да е догоре обаче когато е студена и като покарам го изхвърляла през отливника и след няколко дена като го проверя студена ми показва че е до половината казанчето малко по надолу и пак доливам и така обаче като я загрееш показва на максимум така че мери го като е топла колата :mhihi:

колега как се отваря капачна на топъл двигател а? :mhihi: :mhihi: :mhihi: ако колега си долял много е нормално да изхвърли.гледаи я сутрин като е студена и не гледаи вчера колко е била като си долял и днеска колко е ,гледаш я 5-6 дена и то или намаля или е около нормалното и те така,както и маслото ,така и антифриза се гледат на студен двигател,на топло маслото е по двигателя и не показва коректно а за антифриза щи измие очите на топло :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

с

Мнение от penso11 » 12 Юли 2009, 18:43

колега мисля че от вчера и аз сам сас саЩиа проблем, и аз нз кво да прая :D само че аз сам с 318ci.при теб святка ли ти лампата за нивото на водата?

Потребител
Аватар

Re: налягане в охладителната с-ма 320д

Мнение от mhlptrv » 10 Мар 2010, 19:31

Здравейте колеги, претърсих с търсачката, но като моя проблем не намерих и за да не отварям нова тема реших да използвам тази на колегата, защото проблема ми е точно противоположен на колегата. Колата няма налягане на маркучите, върви си добре, но от време на време забива муцуна и не вдига повече от 3000 оборота... Даже да подам газ, маркучите си остават меки, дали е от помпа?
Удоволствието да караш BMW не може да се опише... то просто трябва да се изпита....

Следваща

Назад към E46