Предно стъкло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Предно стъкло
Колеги, днес от камъче ми се получи около 25 сантиметра пукнатина на предното стъкло. Та въпроса ми е, лепене, смяна в КОБРА и как стоят нещата във фирмените сервизи. Не съм от София и тук има само стъкла Кобра, но цената която е под 200 лева не ми вдъхва доверие. Пукнатината е основно в долен ляв ъгъл и ако се залепи не би било проблем, но ще личи ли много, защото в Кобра ми предлагат и лепене. Четох навремето такава тема във форума, но не я намирам нещо. И оригиналното стъкло има ли някакви екстри, като фабрично затъмнение, UV филтър или разни термо системи и ако е така предпочитам да ми го залепят. Благодаря предварително за съветите. 

аз не съм много запознат, но според мен ще трябва да го смениш - в Кобра или с оригинално - ти решаваш. Иначе най-големият проблем според мен ще е ако имаш сензор за чистачки/светлини, доста по-скъпо ще е, а и на Кобра стъклата със сензори не знам как се представят
за лепене на предно стъкло - това май е най-лошият вариант. Не мога да си представя как ще го направят да не личи. Ако имаш застраховка бягай в официален сервиз
за лепене на предно стъкло - това май е най-лошият вариант. Не мога да си представя как ще го направят да не личи. Ако имаш застраховка бягай в официален сервиз

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Имам каско и ще ми го платят, няма проблеми. Единственото което ме тревожи е оригналното стъкло да не е някакво уникално. Нали ги знаете тези в БМВ, уж наглед обикновена част, а като си купиш неоригинална и после се започват едни проблеми. Защото Кобра ми е най–удобно. За да отида във фирмен сервиз ми трябват три дни отпуска, което е проблем.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Re: йк
gido написа:в Пловдив знам каде ги лепят,около 25лв щети струва
Благодаря Колега, но съм от Лом. Вече разпитах за лепенето на стъкла и е удачно само ако не е тръгнала пукнатината и дефекта е пресен, на няколко дни. Всъщност те не се лепят а пукнатината се запълва с материал, който пречупва слънчевите лъчи по начин така че пукнатината да не се вижда. В двата края се пробиват отвори, които ограничават разпространяването на цепнатината. Абе като ще ми го платят застрахователите, в Камор, Вари или Дару в София е най-удачно да го сменя? И проблемът с винетката и стикерите как се решава, че ми е доста мътно.
plamen_hh написа:Сменяй го колега щото ако имаш пукнатина в преднодо стъкло може да те спрат от движение типите ченгета аз мойто го смених излезе ми към 160 кинта и зимат 10 лв да ти залепят сензора за дъжд и няма проблемиразлика в стъклата няма поне при моето
работи ли добре сензора след смяната на стъклото?
Според някои сайтове стъклото е специално за да може да работи със сензора за дъжд ..
© написа:plamen_hh написа:Сменяй го колега щото ако имаш пукнатина в преднодо стъкло може да те спрат от движение типите ченгета аз мойто го смених излезе ми към 160 кинта и зимат 10 лв да ти залепят сензора за дъжд и няма проблемиразлика в стъклата няма поне при моето
работи ли добре сензора след смяната на стъклото?
Според някои сайтове стъклото е специално за да може да работи със сензора за дъжд ..
Ми сякаш добре работи не сам я карал с оригинално стъкло като я купих беше със спукано стъкло и трябваше да го сменя за да мога да я регистрирам.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
добре де при положение, че стъклото на Кобра е 160 лв, а оригинално около 700 би трябвало да има разлика, до колкото знам оригиналните стъкла са 3 платови , което ще рече, че при удър е по устойчиво и вероятността да Ви нанесе поражения при счупване е по -малка, което се дължи на факта, че е закалено и като се чупи става на малки елипси, който не са с остри върхове, а тия дето ни ги слагат за по 160лв са 2 платови нека някой по запознат да даде яснота в темата 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
spower написа:добре де при положение, че стъклото на Кобра е 160 лв, а оригинално около 700 би трябвало да има разлика, до колкото знам оригиналните стъкла са 3 платови , което ще рече, че при удър е по устойчиво и вероятността да Ви нанесе поражения при счупване е по -малка, което се дължи на факта, че е закалено и като се чупи става на малки елипси, който не са с остри върхове, а тия дето ни ги слагат за по 160лв са 2 платови нека някой по запознат да даде яснота в темата
Стъклата на Кобра са 160 лв без труд, но някой запитвал ли си е това стъкло при голяма скорост (150-210 км. ) дали е безшумно?

Аз също имам 2мм пукнатина но не съм сигурен, че застрохователите ще ми го покрият с оригинално, което с ремонта излиза над 1100 лв. Такава ценичка ми обявиха в сервиза.

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Колеге спряха ми колата от движение
Спряха ми куките и на преднто си стъкло имах снежинка от камъче и вика тоя край моето момче ей сега ти спряхме хубавото бмв от движение. Аз викам как така то не е пукнатина то е ремонтирно а у там врях и кипях ама те тяхната си знаят и ми сложиха една голяма лепинка српян от движение. И мисълта ми е ако имате някакъв дефект в стъклата веднага ги правете да не изпадате в такава ситуация като мен ама хубавото е че, имам каско и ще го използвам. Чакам само да ми преведат парите и незнам за оригинално стъкло ли ще ми преведът парите или за стъкло от кобра. И за сега колата ми е в гаража
http://picbg.net/img.php?file=de72be77c4149c56.jpg

http://picbg.net/img.php?file=de72be77c4149c56.jpg
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3