За разбиращите от гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
За разбиращите от гуми
Здравейте предлагат ми чисто нови гуми Фулда но имат на тях бял печат,знаете ли какво означава той?
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
В тази връзка моите зимни гуми като са със зелен печат какво означва. Някви италиански са но ме мързи да ходя до колата да им видя марката. Продадоха ми ги за чисто зимни.
- RadioDJ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 200320DM47TU
- Мечтае да кара: trabant ot novite
- Детайли за колата: super pila e:)
хъм
Белият печат означава да се карат само при силен снеговалеж и то когато снегът е бял, а не сив, какъвто е в София.
Зеленият печат означава да се карат гумите напролет като се раззеленят дърветата. Сори ама не се сдържах
Иначе сериозно - всяка работна смяна, завод и тн. си имат печати за качество и контрол. Та в тази връзка има най различни печати.
Зеленият печат означава да се карат гумите напролет като се раззеленят дърветата. Сори ама не се сдържах

Иначе сериозно - всяка работна смяна, завод и тн. си имат печати за качество и контрол. Та в тази връзка има най различни печати.
Forced induction means torque,
torque means fun.
torque means fun.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: хъм
RadioDJ написа:Белият печат означава да се карат само при силен снеговалеж и то когато снегът е бял, а не сив, какъвто е в София.
Зеленият печат означава да се карат гумите напролет като се раззеленят дърветата. Сори ама не се сдържах![]()
Аз все си мисля, че цвета на печата трябва да има и някакво друго значение.
Преди време бях попаднал на тема във форума за цветовете на ивиците върху гумите:
"Вижте цвета на ивиците боя върху гумата. Ако има червена ивица това означава, че тази гума притежава клас А до клас В сертификация за качество на материала. Имали жълта ивица - нарушен е състава на кайчуковата смес. Такава гума може да ползвате само за резервна. ВНИМАНИЕ! - ако върху гумата има зелена ивица то тя има вътрешни дефекти и в никакъв случай не трябва да я купувате."
не казвам, че това е миродавно мнение - 50% от хората изобщо не знаят, че има цветни ивици по гумите, камо ли какво означава цвета!!
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Re: хъм
Dimitroff написа:RadioDJ написа:Белият печат означава да се карат само при силен снеговалеж и то когато снегът е бял, а не сив, какъвто е в София.
Зеленият печат означава да се карат гумите напролет като се раззеленят дърветата. Сори ама не се сдържах![]()
Аз все си мисля, че цвета на печата трябва да има и някакво друго значение.
Преди време бях попаднал на тема във форума за цветовете на ивиците върху гумите:
"Вижте цвета на ивиците боя върху гумата. Ако има червена ивица това означава, че тази гума притежава клас А до клас В сертификация за качество на материала. Имали жълта ивица - нарушен е състава на кайчуковата смес. Такава гума може да ползвате само за резервна. ВНИМАНИЕ! - ако върху гумата има зелена ивица то тя има вътрешни дефекти и в никакъв случай не трябва да я купувате."
не казвам, че това е миродавно мнение - 50% от хората изобщо не знаят, че има цветни ивици по гумите, камо ли какво означава цвета!!
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕ СЧУПИХТЕ МИ ГЛАВАТА!!!!!!!!!
Абе какво ви става?

Ивиците са код, който указва размера на гумата /като са на склад една в/у друга как да видиш размера/. Печата означава, че гумата е минала на ренгенов тест за дефекти. За всеки производител печата е индивидуален.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Re: гуми
mitaka7 написа:аз си взех нови фулда монтеро2,имат три цвята,син,червен,и оранжев,а сега де
фърляй ги

И аз знам , че са единствено за ориентир при подреждане
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Колеги има някакво значение точките, но какво е точно
.
Е тука намерих нещо. Но колк е истина не се знае
http://samand.oxily.com/zimni-gumi-kakv ... -vt22.html

Е тука намерих нещо. Но колк е истина не се знае
http://samand.oxily.com/zimni-gumi-kakv ... -vt22.html
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
ОБЯВА!
Изкупувам дефектни гуми, от тия с цветните ивици!
Плащам ги на 30% от продажната цена. Само тия с зелената ивица, ги взимам на 20%, защото в никакъв случай не е трябвало да я купувате!
Изкупувам дефектни гуми, от тия с цветните ивици!

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: За разбиращите от гуми
emsat написа:Здравейте предлагат ми чисто нови гуми Фулда но имат на тях бял печат,знаете ли какво означава той?
на колко пари ти ги дават,кои размер са,да ти кажа дали са на добра цена
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги днес смених гумите, взех си FULDA Kristal MONTERO2, но чак след като ги смениха погледнах DOT-a и какво да видя.. нищо общо със стандартните означеия (или поне на мен не са ми познати). Срещу DOT пише: (2R 9B)
Някой има ли на идея какво трябва да означава това?
Някой има ли на идея какво трябва да означава това?
Здравейте, аз карам Gislaved Soft Frost3 (2008-2009) и съм много доволен.Снимах и видео за по-любопитните....
http://www.youtube.com/watch?v=ACaORS5TnYs
Това е при умерено каране...
http://www.youtube.com/watch?v=ACaORS5TnYs
Това е при умерено каране...

The Best Things In Life Are Free!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2