какъв антифриз слагат на 320д?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bira&6kembe
- кандидат ентусиаст
-
какъв антифриз слагат на 320д?
колеги , има ли някъква спецоиална марка или тип антифриз който слагате на 320д след фейса...или става и този от ОМV?
мерси
мерси
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318 e46
- Мечтае да кара: M3 e46
като цяло няма особенно значение ... аз си сложих доста скъп HEPU ама и вода да сложиш ... 

impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Принципно моторите с чугунен блок не са претенциозни към антифриз. И тоя обикновения от 5лв./л. върши работа.
При 320д незнам какъв е блока, но на АЦ ДЕЛКО червения антифриз е 9лв./литъра. Иначе има доста скъпи варианти , които пазели охладителната система, помпата и т.н. ...
На тойотата е някакъв розов ДЕНЗО и в сервиза казаха че не се сменя , готов е за употреба и не се изпарява.... следващия път ще ги питам дали не е по скъп от литър масло
( а може би и от литър отлежало уиски
)
При 320д незнам какъв е блока, но на АЦ ДЕЛКО червения антифриз е 9лв./литъра. Иначе има доста скъпи варианти , които пазели охладителната система, помпата и т.н. ...
На тойотата е някакъв розов ДЕНЗО и в сервиза казаха че не се сменя , готов е за употреба и не се изпарява.... следващия път ще ги питам дали не е по скъп от литър масло

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
sashko*** написа:Колко пари го взе HEPO ? Мисля и аз такъв да сложаdminchev написа:като цяло няма особенно значение ... аз си сложих доста скъп HEPU ама и вода да сложиш ...
около 15лева литъра... червено HEPU - аз като правя нещо по бмв-то отивам и казвам - кое е най-хубавото и квото има такова слагам... не ми е до компромиси. само дано да издържа повечко, че все пак става дума и за пари

impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Аз съм с антифриз от Дарукар. Бутилката е оригинален продукт на БМВ 1,5 л концентрат за около 12лв. разрежда се 1:1 за темп. -27 градуса С. За алуминиеви блокове е добре.
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
От 3 години ползвам само AcDelco, и не бих го сменил за нищо на света
карал съм Е30 320, Голф3 ГТИ 2бр.
Голф 4 и сега и на Е46 М43 мисля да го сложа. Друг е въпроса, че го взимам и на ТОП цена (5л. концентрат за -60 градуса за 30лв
)

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
момци не е важна марката и цената , а характеристиката
СИпвайте G12 синтетичен антифриз , това е важното (розов на цвят) . Отделно ако колата е с друг цвят (синьо, зелено) задължително промийте яко с вода , омешването е забранено
HEPU G12 излиза към 12лв литъра , много е качествен и издържа 3-4 години без проблеми . Разреждане с вода 50-50 е препоръчително , нищо не охлажда като водата

HEPU G12 излиза към 12лв литъра , много е качествен и издържа 3-4 години без проблеми . Разреждане с вода 50-50 е препоръчително , нищо не охлажда като водата

- somuchbetter
- младши ентусиаст
-
V-max написа:момци не е важна марката и цената , а характеристикатаСИпвайте G12 синтетичен антифриз , това е важното (розов на цвят) . Отделно ако колата е с друг цвят (синьо, зелено) задължително промийте яко с вода , омешването е забранено
![]()
днес гледах моя който сложих преди 2-3 седмици - този е

impossible is nothing

BMW TEAM PLOVDIV

BMW TEAM PLOVDIV
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Моята пристигна от Италия с ж11(синия),но видях в аутодата и дават ж12(розов),който е 3 пъти по скъп.Последва моментална смяна...
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2