Имплант на М57N2 мотор от Е90/E60
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Имплант на М57N2 мотор от Е90/E60
Събирам инфо за подобна операция , всякакви мнения и препратки към други форуми са добре дошли . Колата е Е46 330д ,а пък мотора който гледам е от..... 335д
Като база е еднакъв , но с 2те турбини дали ще влезне , гледам и захващането на тампоните е подобно , но ми се иска всичко да е оригинално .... Засега съм се спрял на мотор комплект с автоматичната кутия , а в момента съм с ръчна 6скоростна.... Мотора си идва комплект с 2те управления и всички жици , но не знам дали няма да търси И-драйва....Все такива въпроси ме вълнуват в последно време

Последна промяна V-max на 07 Окт 2008, 16:45, променена общо 1 път
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Е те това вече ще е нещо интересно
С интерес ще следим развоя на нещата.
За нов мотор ли става дума или е взет от някоя Е90?
Имай предвид, че ще трябва да се сменя и диференциал, полуоските за автомата също са по-дебелички с 4 мм. За окачването на скоростната кутия при Е90 си нямам никаква представа дали е аналогично с това на Е46, но и аз съм на твоето мнение, че с електрониката ше се наложи по-сериозна занимавка.

За нов мотор ли става дума или е взет от някоя Е90?
Имай предвид, че ще трябва да се сменя и диференциал, полуоските за автомата също са по-дебелички с 4 мм. За окачването на скоростната кутия при Е90 си нямам никаква представа дали е аналогично с това на Е46, но и аз съм на твоето мнение, че с електрониката ше се наложи по-сериозна занимавка.
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
ето го и виновника пуснал мухата
Внимавайте с 318ките купета
http://www.streetracing.pl/forum/E46-335d-ukonczone--t58327.html
само от полски кой ще го преведе , още търся

http://www.streetracing.pl/forum/E46-335d-ukonczone--t58327.html
само от полски кой ще го преведе , още търся

- V-max
-
-
за скоростите се чудя дали няма да стане да си оставя моите ръчни, щот тия автомати на 700Нм едва ли ще държат ...
не разбирам тоя поляк какво е писал , сигурно са описани всичките процедури
другия вариант да си оставя моя блок , буталата не знам дали са същите все още ,главатаможе би ще пасне и да прехвърля всмукателите и турбините , изпускател ще се преправя това е ясно...
турбините седят отстрани на мотора , между него и рога . Гледам на полските снимки влиза всичко , ама кат не разбирам ко пише фена...
не разбирам тоя поляк какво е писал , сигурно са описани всичките процедури
другия вариант да си оставя моя блок , буталата не знам дали са същите все още ,главатаможе би ще пасне и да прехвърля всмукателите и турбините , изпускател ще се преправя това е ясно...
турбините седят отстрани на мотора , между него и рога . Гледам на полските снимки влиза всичко , ама кат не разбирам ко пише фена...
V-max написа:Гледам на полските снимки влиза всичко , ама кат не разбирам ко пише фена...
Влизаш в:
http://translate.google.com/
И го мъчиш, дерзай

- V-max
-
-
абе с тия не става ...
разглеждайки схемите на 2та мотора се вижда , че нямат почти нищо общо , но въпреки това не виждам проблем да си закача 2те турбини , освен че на мойта няма нито един вакуум , а пък на каскадното пълнене управлението е с вакуум .... просто трябва да намеря един счупен мотор и съм готов
разглеждайки схемите на 2та мотора се вижда , че нямат почти нищо общо , но въпреки това не виждам проблем да си закача 2те турбини , освен че на мойта няма нито един вакуум , а пък на каскадното пълнене управлението е с вакуум .... просто трябва да намеря един счупен мотор и съм готов

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
а не е ли по-лесно просто да си купиш кола с такъв мотор??? защо искаш да правиш разни невъзможни работи?
- V-max
-
-
alexsch написа:а не е ли по-лесно просто да си купиш кола с такъв мотор??? защо искаш да правиш разни невъзможни работи?
невъзможни за кой колега

ПЛЮС това Е90-Е91-Е92 въобще не ми допадат отвътре, в Е46цата се чуствам точно и не искам да го сменям
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
не исках да те обидя. извинявай.
принципно няма невъзможни неща- гледал съм ауди Б4 с мотор 1,8Т от А4-ка, така че....щом имаш желание ще намериш начин!
принципно няма невъзможни неща- гледал съм ауди Б4 с мотор 1,8Т от А4-ка, така че....щом имаш желание ще намериш начин!
- V-max
-
-
alexsch написа:не исках да те обидя. извинявай.
не съм се и обидил

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
наистена нее невъзможно,просто зависи от това колко време,труд,нерви и пари ще се вложат,иначе успех колега с радост ще те гледам когато подкараш автомобила с тази конверсия
VRPerformance

VRPerformance
- V-max
-
-
сега гледам няколко оферти , между 5 и 7 евра са . Мерси за всички пожелания , чакам и матрял от нета ако някой намери нещо 

- netsurfer_bg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ....
къде гледаш оферти за двигатели?
Аз съм срещал из немския ибей, ама единицични бройки
Аз съм срещал из немския ибей, ама единицични бройки
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио
/ BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

ех '06 AUDI A8 4.2 ...
24 мнения