Тампони на амортесьора- Проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Тампони на амортесьора- Проблем
Колеги какво да ви кажа преди 2 седмици смених двата задни тампона с амортесьорите - Боге ,до тук сичко наред. От няколко дена обаче след преминаване през легнал полицаи чувам някакво потропване отзаде -Ужас напрао ма хванаха лудите нямат и една седмица така ,както и да е.Днеска отивам в Бова Кар дори шефа на сервиза ми е приател много културен човек евала за вниманието,лично тои ми прие колата за оглед дигнахме я на стенд и почна голямото гледане,след 20минути оглед нищо нередено ама нищо,след това 15 мин тест драив пак нищо минахме п
рез 10 легнали полицаи Нищо. Трагнах си доволен че сичко е ок .
Преди 1 час такмо се пребирах и при преминаване през леналия полицаи можете ли да познаете какво стана-пак туп туп се едно не6то излиза от мястото си и влиза обратно.Спрях си колата на паркинга и на едно бордюрче почнах голямото качване на колата и слизане,какво излезе че тампона които е на 2 седмици претропва при тази интервенциа . Направо ми е супер криво за това самиат тампон е жалт-незнам дали е от значение утре ще махам гумата и ще гледам да си го оправя вапроса е как и дали ниакои има предложение какво може да е .Като хвана тампона и свободно си го местя по целия амортесьор - 10см .
Дано някои които се е сбласквал с този проблем да ми помогне мерси предварително и дано на никои не се случи такова нещо след смяна

рез 10 легнали полицаи Нищо. Трагнах си доволен че сичко е ок .
Преди 1 час такмо се пребирах и при преминаване през леналия полицаи можете ли да познаете какво стана-пак туп туп се едно не6то излиза от мястото си и влиза обратно.Спрях си колата на паркинга и на едно бордюрче почнах голямото качване на колата и слизане,какво излезе че тампона които е на 2 седмици претропва при тази интервенциа . Направо ми е супер криво за това самиат тампон е жалт-незнам дали е от значение утре ще махам гумата и ще гледам да си го оправя вапроса е как и дали ниакои има предложение какво може да е .Като хвана тампона и свободно си го местя по целия амортесьор - 10см .
Дано някои които се е сбласквал с този проблем да ми помогне мерси предварително и дано на никои не се случи такова нещо след смяна

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Този томпон дето описваш е противоударния и той се мести така и няна никакъв вариянт да тропа. Виж тампоните на края на амортесьора дето се захващат за купето - като повдижнеш гумата с ръка нагоре се усеща луфт.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- Малкия
- М40 Forever
-
- Кара: M
Принципно тези тампони са слабото место на всики 3ки
Това,че са се скасали толкова бързо може да се обясни:
1 Некачественни тампони
2 Възможно е да са ти по меки прожините а новите амортесиори да са твърди и от това да се късат ??? Провери и това
Ако е от некачествни тампони си поръчаи оригинални
Успех

1 Некачественни тампони
2 Възможно е да са ти по меки прожините а новите амортесиори да са твърди и от това да се късат ??? Провери и това

Ако е от некачествни тампони си поръчаи оригинални

Успех
- vitaliss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 325i
и на мене по същия начин ми тупка това е от горните тампони на амортисиора поне на мене това ми каза маистора де...чува се все едно имаш нещо в багайника и подскача като минеш по неравност...
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колеги... и аз съм с този проблем !
Гледаха колата и нищо и няма !
При мен обаче не е тупкане а по-скоро дрънчене ...
Бях изпокъсал тампните отзад и преди месец някъде се наложи да ги сменя - смених отзад : амортесьори, тампони към тях, някакви други тампони (към купето където се хващат) и някакви плаващи буренца . 1-2 седмици след това се появи това дрънчене.
Проверих ме ги всичките неща и се оказах перфектно здрави, Според мен проблема е друг и мисля тази седмица да го открия и оправя.
Като минвам през павета например дрънчи ужасно !
Не е от гърнета, кори или подобни неща а си идва изцяло от задна лява гума.
Гледаха колата и нищо и няма !
При мен обаче не е тупкане а по-скоро дрънчене ...
Бях изпокъсал тампните отзад и преди месец някъде се наложи да ги сменя - смених отзад : амортесьори, тампони към тях, някакви други тампони (към купето където се хващат) и някакви плаващи буренца . 1-2 седмици след това се появи това дрънчене.
Проверих ме ги всичките неща и се оказах перфектно здрави, Според мен проблема е друг и мисля тази седмица да го открия и оправя.
Като минвам през павета например дрънчи ужасно !
Не е от гърнета, кори или подобни неща а си идва изцяло от задна лява гума.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
Току що оправих проблема.
Значи като вдигнахме колата и махнахме гумата вториат тампон откам земята които е се разхожда където си иска а не седи сплескан.проблема е че самият тампон отдолу е малко по широк и не се спира на ограничителя на амортесьора и се губи ефекта,за това с малко пвц оплътнихме ограничителчето и заспа работата-сега се промени и возията на колата дайе-Успех
Значи като вдигнахме колата и махнахме гумата вториат тампон откам земята които е се разхожда където си иска а не седи сплескан.проблема е че самият тампон отдолу е малко по широк и не се спира на ограничителя на амортесьора и се губи ефекта,за това с малко пвц оплътнихме ограничителчето и заспа работата-сега се промени и возията на колата дайе-Успех
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
meteorman написа:Току що оправих проблема.
Извинявам се за изравянето на темата, но ми се струва че имам същия проблем. Колега meteorman, би ли посочил на тази схема за кое точно става дума?

11 мнения
• Страница 1 от 1