въпросче за ксенон и би ксенон

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

въпросче за ксенон и би ксенон

Мнение от bira&6kembe » 30 Сеп 2008, 11:32

колеги дали всички е46 след 2001г, с фабричен ксенон имат функцията би ксенон или това са съвсем отделна категория фарове? нещо днес ме объркаха в един друг форум че всеки ксенонов фар за е46 имал маханизма за промяна на ъгъл на ксенон крушката и съответно да дават къси -дълги в рамките на тази една крушка?

мерси

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Re: въпросче за ксенон и би ксенон

Мнение от V-max » 30 Сеп 2008, 11:35

bira&6kembe написа:колеги дали всички е46 след 2001г, с фабричен ксенон имат функцията би ксенон или това са съвсем отделна категория фарове? нещо днес ме объркаха в един друг форум че всеки ксенонов фар за е46 имал маханизма за промяна на ъгъл на ксенон крушката и съответно да дават къси -дълги в рамките на тази една крушка?

мерси

няма механизъм за промяна на ъгъла , а има бленда пред лупата (вътре в самия фар) на късите . На дълги просто блендата се вдига и лупата свети на 100% + допълнителния фар за дългите се включва

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Re: въпросче за ксенон и би ксенон

Мнение от Face » 30 Сеп 2008, 12:05

V-max написа:
bira&6kembe написа:колеги дали всички е46 след 2001г, с фабричен ксенон имат функцията би ксенон или това са съвсем отделна категория фарове? нещо днес ме объркаха в един друг форум че всеки ксенонов фар за е46 имал маханизма за промяна на ъгъл на ксенон крушката и съответно да дават къси -дълги в рамките на тази една крушка?

мерси

няма механизъм за промяна на ъгъла , а има бленда пред лупата (вътре в самия фар) на късите . На дълги просто блендата се вдига и лупата свети на 100% + допълнителния фар за дългите се включва

:yes: http://www.youtube.com/watch?v=jvxUWYKA3_Y&feature=related

Назад към E46