Аларма

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Аларма

Мнение от dreamland_1 » 28 Сеп 2008, 19:05

Колеги,значи под огледалото на предното стъкло имам някакво червено индикаторче което ми мига когато е заключена колата но аларма няма.Какъв е този индикатор?Колата е 320 д 98г.Възможно ли е да е имала аларма и да е свалена?

А резервоара с какъв обем е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meteorman » 28 Сеп 2008, 19:53

Свали си един от прозорците , закл. колата и след 20 сек. си вкараи ръката през прозореца и ще разбереш дали имаш аларма

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 28 Сеп 2008, 22:32

сорка но не ми се пуска нова тема та.... от каде мога да си намеря оригинална аларма и на каква цена е ? а ако е обикновенна може ли да се програмира да се задеиства от централното на ключа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 29 Сеп 2008, 12:18

vitaliss написа:сорка но не ми се пуска нова тема та.... от каде мога да си намеря оригинална аларма и на каква цена е ? а ако е обикновенна може ли да се програмира да се задеиства от централното на ключа?

Има и такива аларми, които изполват директно бутоните на ключа без друго дистанционнол. Включват се към кан-баса на ел.системата.
ОБАЧЕ! разстоянието на задейставане ще е колкото е това на ключа - само около 10 метра. И е възможно да се наруши ефекта от ползването на някои фунции на ключа.
Пример : Аз съм с комби и като слагаха алармата се оказа, че ако отворя задното стъкло, алармата няма да се включва. След корекцията на лалрмата тази екстра веченемога да я ползвам без да отключа всички врати с ключа.
Оригиналната аларма е много по-скъпа от другите свободни варианти, а и не е сериозно веднъж слагана, да се монтира на друг автомобил.
Вземи си една от среден клас, задължително с отделно дистанционно - за около 300 лв. ще имаш достатъчно добра защита и ще си запазиш всички функции на ключа. Отделно за 60-80 лв. могат да ти сложат и известяване до мобилния ти телефон при задействане на алармата.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 30 Сеп 2008, 1:07

0к мерси за изчепателния отговор.. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 30 Сеп 2008, 11:53

Не ви трябват оригинални аларми ! Няма достатъчна гаранция за качеството на монтажа (та дори и в т. нар. оторизирани сервизи :twisted: ) Да не говорим, че цялото удоволствие излиза към 700-850 лв.
stay tuned
Изображение

Назад към E46