Въпрос за накладки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Въпрос за накладки
Здравейте,
Днес като запалих колата след работа бях неприятно изненадан. Светна ми индикацията на таблото за датчика на спирачките. Сменял съм накладките когато взех колата преди около 18000км. За съжаление не мога да се сетя марката. Взех ги от Вари 2000 и мисля, че бяха оригиналните. Възможно ли е да се износят толкова бързо? Споделете през колко време ги сменяте.
Днес като запалих колата след работа бях неприятно изненадан. Светна ми индикацията на таблото за датчика на спирачките. Сменял съм накладките когато взех колата преди около 18000км. За съжаление не мога да се сетя марката. Взех ги от Вари 2000 и мисля, че бяха оригиналните. Възможно ли е да се износят толкова бързо? Споделете през колко време ги сменяте.
По принцип мисля, че е нормано накладките да се сменят на 30-40000км. То зависи много и от стила на каране. И за да не пускам нова тема, ще допълня тази с един въпрос-тъй като и на мен ми светна лампата за накладките, искам да питам колко може да се кара преди да се сменят? Налага ми се утре да пътувам, около 200км и ми е интересно колко живот има в тия накладки??
:)
Ако си сменял само предни накладки, сега може да ти е светнал датчика за задните накладки. Провери как са накладките на предно ляво и задно дясно колело. Там са датчиците.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
Всичките ги смених. Накладките са феродо. Надявам се само датчика да е заминал, но най-рано другата седмица ще ми вземат колата в сервиза. Имам и някои други по-дребни проблеми и се надявах да направя всичко накуп със смяната на маслото след 1500км, но едва ли накладките ще изкарат толкова, ако наистина са изхабени.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
mangini написа:По принцип мисля, че е нормано накладките да се сменят на 30-40000км. То зависи много и от стила на каране. И за да не пускам нова тема, ще допълня тази с един въпрос-тъй като и на мен ми светна лампата за накладките, искам да питам колко може да се кара преди да се сменят? Налага ми се утре да пътувам, около 200км и ми е интересно колко живот има в тия накладки??
Аз не можах и 50км да изкарам след като ми светна датчика започнха да стържа.... и съм карал почти избягвайки да ги натискам... 200 км си е живо самоубииство да тръгнеш да караш така !
Другото което е .... четах няколко теми за този датчик и да споделя моя опит :
датчика не се отчита като грешка в компютъра..
след като смениш датчика лампата трябва на секундата да ти изгасне - четох няколко мнения че гасне след 100-км например... което е грешно! Това си е най-прост възможен датчик и или има отворена верига или няма. Ако го смениш, имаш накладки, и си го сложил правилно - гасне на секундата лампата.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
2-3000х. км не би трябвало да са проблем датчика светва доста рано, но все пак бъди внимателен и при първа възможност ги смени те и 100 лв нямат
- MasterBoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '03 330ci
Датчика не е направен така, че когато светне лампата да останеш без спирачки, ако не пътуваш към сервиза. Аз съм правил 1000км без проблем и когато ги свалих имаше още живот в тях
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
MasterBoy написа:Датчика не е направен така, че когато светне лампата да останеш без спирачки, ако не пътуваш към сервиза. Аз съм правил 1000км без проблем и когато ги свалих имаше още живот в тях
Колеги... извинявайте ама не заслужавате да карате БМВ - по скоро ЛАДА !
1000 км.. 2000 км....
Това си е живо самоубииство !!! Опасно е не само за шофьора а и за всички останали участници в движението.
ако 60-70 лв са ви проблем за скапаните накладки... и 20 минутки работа... ЕВАЛА БМВ МАНЯЦИ !!!
Аз лично като ми светна датчика... бях на път: минах не повече от 50км и отидох в сервиза.... точно преди да влезна взеха да стържат...
Ще минете 1000 км със светнат датчик само когато се е преебал самия датчик или от някоя дупка е изключил но имате накладки.
Извинявам се за крайното мнение !!!
Beat the Devil
- MasterBoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '03 330ci
mili4uk написа:MasterBoy написа:Датчика не е направен така, че когато светне лампата да останеш без спирачки, ако не пътуваш към сервиза. Аз съм правил 1000км без проблем и когато ги свалих имаше още живот в тях
1000 км.. 2000 км....
Това си е живо самоубииство !!! Опасно е не само за шофьора а и за всички останали участници в движението.
ако 60-70 лв са ви проблем за скапаните накладки... и 20 минутки работа... ЕВАЛА БМВ МАНЯЦИ !!!
Аз лично като ми светна датчика... бях на път: минах не повече от 50км и отидох в сервиза.... точно преди да влезна взеха да стържат...
Ще минете 1000 км със светнат датчик само когато се е преебал самия датчик или от някоя дупка е изключил но имате накладки.
ако живееш в америка например до 50км сервиз няма да нарериш

на теб като ти изгори крушката на габарита сигурно с пътна помощ се прибираш

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
MasterBoy написа:mili4uk написа:MasterBoy написа:Датчика не е направен така, че когато светне лампата да останеш без спирачки, ако не пътуваш към сервиза. Аз съм правил 1000км без проблем и когато ги свалих имаше още живот в тях
1000 км.. 2000 км....
ако живееш в америка например до 50км сервиз няма да нарериш![]()
на теб като ти изгори крушката на габарита сигурно с пътна помощ се прибираш
Ако ще и на марс да живееш.... накладката си е накладка.
А това че се правиш на умен... да знаеш че не ти отива !
Beat the Devil
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
mili4uk написа:MasterBoy написа:Датчика не е направен така, че когато светне лампата да останеш без спирачки, ако не пътуваш към сервиза. Аз съм правил 1000км без проблем и когато ги свалих имаше още живот в тях
1000 км.. 2000 км....
Колега малко прекаляваш с изказванията. Тоя датчик е сложен точно за това

Като светне просто почваш да внимаваш и при първи удобен случай отиваш да ти ги сменят (не са скъпи и не отнема време). Даже най-хубаво е да ги сменяш преди да ти е светнала лампата - ако карате с по-отворени джанти се вижда лесно състоянието на накладките.И мисля че по официални данни пробега е 1000 - 1500 км (зависи от стила на каране) - ще потърся и ще пиша пак. Все пак не бива да се експериментира , защото имало още хляб в накладките

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3