Нещо за маслото ....... 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Нещо за маслото ....... 320д
Понеже има сто теми за маслото и още хиляда мнения по въпроса, искам да кажа нещо от опит, пък дано съм полезен на някой.
Когато купих колата, влизам и започвам да чета. Сигурно 50 стр. най различни глупости за това какво е най подходящото за теб масло. Само не мога да си спомня кой ме нави да си сложа 10W40, защото колата била на 180 000км и било по-добре за турбото. /обирало луфтовете/
Та карам си аз 8 000км с "перфектното" за мен масло и на всеки студен старт ми потропват клапаните, за около 3 сек, после гасне лампата на маслото и всичко се оправя. Пък четох някъде, че имало и други такива случаи, викам си нормално е. Да ама не! Сменям маслото и понеже не го беше и помирисала, викам ще те изглезя с една пълна синтетика 5W40 на Мотул! Точно на третия ден няма и спомен от досадното притропване на клапаните при студен старт.
Та нека всички да са наясно, че този мотор е правен за 0W... и 5W... /пълна синтетика/ всичко друго е компромис или протакане на неизбежния ремонт.
П.С. Знам какво ще кажете за марката - "само оригинално бмв масло на кастрол", но аз имам друго мнение по въпроса и ще го запазя за себе си. Само за инфо 5W40 /пълна синтетика/ оригинално-бмв 5л. е 100лв , а аз дадох 120лв за мотул. Така че не е за парите просто така мисля!
Дано съм бил полезен на някой.
Когато купих колата, влизам и започвам да чета. Сигурно 50 стр. най различни глупости за това какво е най подходящото за теб масло. Само не мога да си спомня кой ме нави да си сложа 10W40, защото колата била на 180 000км и било по-добре за турбото. /обирало луфтовете/

Та нека всички да са наясно, че този мотор е правен за 0W... и 5W... /пълна синтетика/ всичко друго е компромис или протакане на неизбежния ремонт.
П.С. Знам какво ще кажете за марката - "само оригинално бмв масло на кастрол", но аз имам друго мнение по въпроса и ще го запазя за себе си. Само за инфо 5W40 /пълна синтетика/ оригинално-бмв 5л. е 100лв , а аз дадох 120лв за мотул. Така че не е за парите просто така мисля!
Дано съм бил полезен на някой.
- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
Ми колега,полу-синтетика се слага единствено ако ти гори синтетиката.Когато е пълна синтетика през зимата е в много + защото не се натоварва толкова мотора.А относно видовете масла-аз слагам само 5W30 BMW long life.Нито ми го гори нито имам проблем 

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Споменавал съм във доста теми за въпросното масло на Мотул, но понеже не е много разпространено и повечето не го знаят. Къв тоз мотул я дай да си караме с македонския кастрол
или с оригинално масло на бмв, което е пак такъв кастрол
Аз карам от година и половина с Мотул 5-40 серия 8100 и грам разход няма, а мотора е на 200к. Това масло ми го препоръча Келеша още кото ми чипосва колата и каза да карам само с такова ако не искам да ми изтропа вала, и мисля че е бил прав.

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
карайте с каквото си пише по книжка, то не е избрано случайно
полусинтетика на ТД мотор се слага преди да умре , за продажбата върши работа 

- tedier
- Потребител
-
- Кара: 316I 1999 E46
- Мечтае да кара: всяка М5
мислел съм и аз да пиша по тоя въпрос, ма си викам всеки си има право на мнение и да слага кой каквото масло си иска. колата ми е Е46 99г. 316 -105к.с. като я взех си сложих MOBIL -10.40 полусинтетика (защото на Е36 ми чукаха повдигачите ,но след това масло значително намаля шума:-)) да обаче с това масло някак си шумеше мотора сттранно и започнаха да ми чукат повдигачите ,което супер ме подразни, щото колата съм си я купил от Германия на 90000 блъсната от човека и и знаех цялата история ...И реших отивам в ДАРУ да си купя синтетика оттам 37.лв. литъра 5в-40 ..При което изненада ми беше огромна-колата работи идеално ,няма повдигачи няма студен старт няма нищо, меко и гладко...така че като е написано синтетика -ЗНАЧИ СИНТЕТИКА ако го гори търсиш проблема другаде ...
Ех вчера си сложих 10w40 ако бяхте писали по рано че изгася лампата на маслото и не пречуква след като я запалиш щях да си зема синтетика аз мислих че това си е от самите двигатели защото и други сам чувал че пречукват при палене
явно и те са карали с масло което не трябва е другия път ще си сложа пълна нека това изкара 4-5 хиляди че тогава да го сменя да не сам се прецакал напълно 

7 мнения
• Страница 1 от 1