Наколко вапроса пак...да се образоваме...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Наколко вапроса пак...да се образоваме...
Здр. пак...есента настъпи,стана хладно и с това искам да нау4а няколко неща за моята пе4ка...Та искам да попитам колегите с дизелите:
Трябва ли да оставя колата да вдигне температурата когато я запаля в студено време?Другото е 4е май има някакъв проблем с двг,защото когато я запалех сутрин лятото и е студена се чува едно такова скърцане от двигателя "клък клък" и когато подам леко газ се усилва и като ка4и нали малко обороти с подаването на газ и ве4е не се 4ува,имал ли е някой този проблем и от какво може да е,защото в4ера като я запалих беше доста по студено и ве4е се 4уваше много,ама много на място като работеше колата, вдигнах капака и ми се струва 4е е голямата шайба горе в дясно нз какво задвижва тя!Сподеелете да се образовам малко
Трябва ли да оставя колата да вдигне температурата когато я запаля в студено време?Другото е 4е май има някакъв проблем с двг,защото когато я запалех сутрин лятото и е студена се чува едно такова скърцане от двигателя "клък клък" и когато подам леко газ се усилва и като ка4и нали малко обороти с подаването на газ и ве4е не се 4ува,имал ли е някой този проблем и от какво може да е,защото в4ера като я запалих беше доста по студено и ве4е се 4уваше много,ама много на място като работеше колата, вдигнах капака и ми се струва 4е е голямата шайба горе в дясно нз какво задвижва тя!Сподеелете да се образовам малко

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
аз я чакам да излезне от синята зона , пък и давам газ чак като си застане на средата . До тогава 2500 оборота макс , важно е печката да е добре сгрята , за да е спокойно полжението 

- bojky
- младши ентусиаст
-
да но само като е по студена го издава този звук и то е като клук клук нещо такова клукотене ли дедазнам и аз как да го нарека ... 

- bojky
- младши ентусиаст
-
- V-max
-
-
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
bojky написа:ами колеги вие добре 4акате ама нали затова има печка,кога се включва тя не ми е ясно...?
когато клокоти е включена явно

печките са с дистанционно или с таймери.
- bojky
- младши ентусиаст
-
Мисълта ми е 4е имам уш заводски някаква печка,която тук някъде 4етох 4е е за по бързо заграване на двигателя и затова питам кога се вклю4ва тя...а клокотенето въобще не ми се струва да идва от нея...ама нз
добре де ... само в нашата книжка ли пише да не се чака и да се кара колата след като се запали?
И мен ме "ужили" колега от форума:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!
среден разход
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1393313#1393313
Все още чакам извинение ... като от умрял писмо!

това по "ЕКО" причини го пише
доколкото знам
лично аз въртя на контакт броя до пет и паля
след това изчаквам 2 - 3 минути и тогава потеглям
и докат не се качи стрелката на температурата на средата 2000 - 2500 оборота само
обаче за държането на контакт без да е студено и когато свещите не индикират нужда - незнам далине ги изгаря
доколкото знам
лично аз въртя на контакт броя до пет и паля
след това изчаквам 2 - 3 минути и тогава потеглям
и докат не се качи стрелката на температурата на средата 2000 - 2500 оборота само
обаче за държането на контакт без да е студено и когато свещите не индикират нужда - незнам далине ги изгаря
- V-max
-
-
не ги изгаря естествено, те си имат реле вързано с лампичката за подгрев ...
по темата за студения старт има доста чудесни теми от миналото
по темата за студения старт има доста чудесни теми от миналото

За нея незнам, но по принцип има температурен датчик (който показва външната температура в борд. компа) и ако температурата падне под определени градуси автоматично се включва подгряването на нафтата. Не, че това е точно за темата но все пак има нещо общо.
Само незнам обаче дали това е при всички Е46 или се води екстра и го няма при всички.
По принцип иначе ако са ти здрави подгревните свещи би трябвало през зимата да палиш толкова лесно колкото и перз лятото. При все, че в Германия е по-студено зимата от тук.

По принцип иначе ако са ти здрави подгревните свещи би трябвало през зимата да палиш толкова лесно колкото и перз лятото. При все, че в Германия е по-студено зимата от тук.

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2