чип за 320д 136
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
чип за 320д 136
Здравейте колеги! Решил съм да я чипна мойта колица. Та ще съм благодарен да чуя мнения на хора, които имат опит с тази процедура. Чета много противоречиви мнения, за това къде да се извърши чипването. Аз, като всеки един от вас, искам да получа качествена услуга с гарантиран ефект и за това съм готов да платя повечко, но с гаранция. Получих добри отзиви за Диджитал Тунинг
Оригинални технически данни / DigitalTuning технически данни
Мощност в [HP] при 4000 min-1 136 Мощност в [HP] при 4100 min-1 169
Въртящ момент в [Nm] при
1750 min-1 280 Въртящ момент в [Nm] при
1660 min-1 364
Максимална скорост [Km/h] 207 Максимална скорост [Km/h] 219
Ускорение 0-100Km/h [s] 9.9 Ускорение 0-100Km/h [s] 8.9
Разход на гориво [l/100Km] 5.7 Разход на гориво [l/100Km] 5.4
Увеличение на мощноста с 33 [HP]
Увеличение на въртящият момент с 30 % [Nm]
Цена 876
До тук добре, но като човек, който не дава пари за windows
, у мен изникна въпроса "С какво този чип от 876лв е по-добър от един за 200-300лв.?" При положение, че всичко е софтуер, за който дори по-големите фирми не обичат да плащат, а копират и предлагат в лъскава опаковка. Абе с две думи, не искам да съм балъка, който плаща за windows, но и не искам да пълня джоба на някои псевдо-разбирач, предлагащ неясна дори и за него услуга.
Оригинални технически данни / DigitalTuning технически данни
Мощност в [HP] при 4000 min-1 136 Мощност в [HP] при 4100 min-1 169
Въртящ момент в [Nm] при
1750 min-1 280 Въртящ момент в [Nm] при
1660 min-1 364
Максимална скорост [Km/h] 207 Максимална скорост [Km/h] 219
Ускорение 0-100Km/h [s] 9.9 Ускорение 0-100Km/h [s] 8.9
Разход на гориво [l/100Km] 5.7 Разход на гориво [l/100Km] 5.4
Увеличение на мощноста с 33 [HP]
Увеличение на въртящият момент с 30 % [Nm]
Цена 876
До тук добре, но като човек, който не дава пари за windows

- Гост
-
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=85543
Лъчо е твоя човек Ники... Не изсипвай на фирма, колкото за 3 чипа... Примера с windows е съвсем на место...
Само за печките съм чувал, че требе да ти е читава турбинката, защото с чипчето се надува повече, и по-бързо заминава, от колкото при нормална експлоатация...
Лъчо е твоя човек Ники... Не изсипвай на фирма, колкото за 3 чипа... Примера с windows е съвсем на место...

Само за печките съм чувал, че требе да ти е читава турбинката, защото с чипчето се надува повече, и по-бързо заминава, от колкото при нормална експлоатация...

- ZARAZA
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е21..Е28 и Е46
- Мечтае да кара: лагерна количка
здравеи , с чип има корена разлика аз съм чипосал и двете си коли и сам доволен но махнах и катализаторите и нови филтри и масло заедно с чипа .
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Чип
Лъчо наистина е по-добрата алтернатива.
Махни си катализатора и задължително оставяй колата да поработи около минута на място след всяко по-интензивно каране и проблеми с турбото са малко вероятни
Между другото 2 коли съм чипвал при лъчо и ники и двете полудяха а6 2.5тди и сегашната от 184 на 220 кс разликата се чувства
а проблеми така и не се явяват 
Махни си катализатора и задължително оставяй колата да поработи около минута на място след всяко по-интензивно каране и проблеми с турбото са малко вероятни

Между другото 2 коли съм чипвал при лъчо и ники и двете полудяха а6 2.5тди и сегашната от 184 на 220 кс разликата се чувства

- Vilio-SAXOTO
- кандидат ентусиаст
-
здравейте,
аз се занимавам с чип тунинг но в град Русе,имам сащата кола и съм си я чипнал,мога да споделя че има много голяма разлика от това каде ще си правиш чипа тей като има хора който непредлагат добри чипове и може да имаш проблеми,твойта кола се чипва лесно през буксата за диагностика,отсега мога да ти кажа че с добар чип няма да имаш проблеми ако си спазваш това че след агресивно каране оставяш винаги колата да поработи малко,да си сменяш маслото с 1000км по-рано(е желателно)да си си сменил филтара за картерните газове който седи до турбото и проблеми няма да имаш,аз вече карам над 6хил км без никви грижи и моя гроб(320д 136коня)сега е много по-добре,ако имаш някви по конктретни вапроси питай ще ти отговоря с 100% истина
аз се занимавам с чип тунинг но в град Русе,имам сащата кола и съм си я чипнал,мога да споделя че има много голяма разлика от това каде ще си правиш чипа тей като има хора който непредлагат добри чипове и може да имаш проблеми,твойта кола се чипва лесно през буксата за диагностика,отсега мога да ти кажа че с добар чип няма да имаш проблеми ако си спазваш това че след агресивно каране оставяш винаги колата да поработи малко,да си сменяш маслото с 1000км по-рано(е желателно)да си си сменил филтара за картерните газове който седи до турбото и проблеми няма да имаш,аз вече карам над 6хил км без никви грижи и моя гроб(320д 136коня)сега е много по-добре,ако имаш някви по конктретни вапроси питай ще ти отговоря с 100% истина

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Vilio-SAXOTO написа:здравейте,
Искам да те попитам дали си махнал катализаторите? Казаха ми, че щом ще слагам чип, е задължително да ги махна, защото турбото надувало повече и налягането, което създава задръстения катализатор прецаква топлата част. На мен обаче не ми се иска много да ги махам, защото сега колата не пуши грам, а след свалянето на катализаторите и чипването има голяма вероятност да припушва.Иначе за филтъра /сменен/, маслото и за изчакването след форсажи няма какво да говорим - тое ясно!
- Vilio-SAXOTO
- кандидат ентусиаст
-
ами несъм махал катализатора,даржа на оригиналния вид и неми се маха нещо което може и да ми трябва после,моя катализатор нее запушен,ако караш бавно може да се запуши нее изключено но според мен си го остави,няма какво да му стане на турбото от това което са ти казали(по-сащата логика може да ти кажат че и от чипа ще се счупи),то си е изчислено че освен зада се освобождават газовете е неободимо и да се саздава обратно налягане,ако е хубав чипа колата ти няма да пуши,мойта лично не пуши но на един приятел който си взема 320д 136 много пуши понеже има некадарно направен чип,колата ще ти пуши единствено когато си я карал бавно и се е затлачила но след подаване на газ на втора и трета предавка сичките останали сажди ще излязад и след това ще видиш как колата няма да пуши без значение че има чип,с махането на катализатора може да пропушва малко,ще чуваш турбинката отзаде като свири,ще имаш и малко по добро ускорение,това е попринцип несъм го пробвал лично на тази кола и да ти кажа неми се пробва засега,само ако ми се наложи но дано нестава това 

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Карам вече към 60000км. с чип и да чукна на дърво не ми се е счупило още нищо. Катализатори нямам и колата си пуши като параход всъщност пуши само при пълна газ, иначе си е добре. Винаги оставям да поработи малко на място за да се охлади турбото ако съм карал по бързо. При първото чипосване не пушеше въобще, но и не вървеше толкова, а сега пуши но пък върви.
- Vilio-SAXOTO
- кандидат ентусиаст
-
имам доста често пат към варна някои пат може да се разберем да се видим и да видя как ти е колата и да сравним с мойта,която пак не пуши но сащо мисля че варви добреkronos написа:Карам вече към 60000км. с чип и да чукна на дърво не ми се е счупило още нищо. Катализатори нямам и колата си пуши като параход всъщност пуши само при пълна газ, иначе си е добре. Винаги оставям да поработи малко на място за да се охлади турбото ако съм карал по бързо. При първото чипосване не пушеше въобще, но и не вървеше толкова, а сега пуши но пък върви.

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
където и да си я чипваш внимавай да се направи на по твоя оригинален файл и задължително си запази оригинала. Това е много важно , а дочувам , че не всички колеги тунингисти тук във форума го правят ....
- Vilio-SAXOTO
- кандидат ентусиаст
-
и аз така разбрах,те направо изпращат некви готови по номера на екуто и на чип-а ватреV-max написа:където и да си я чипваш внимавай да се направи на по твоя оригинален файл и задължително си запази оригинала. Това е много важно , а дочувам , че не всички колеги тунингисти тук във форума го правят ....

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
това ако са твоите "качествени" чипове то по добре не започвай въобще да се занимаваш с тази работа
Понякога и алтернатори изгарят ,опасна работа е

- Vilio-SAXOTO
- кандидат ентусиаст
-
сорка приятел нете мислех за такъв човек ама съм грешал и сега ще те разочаровам мойте чипове се праят по оригинален фаил и на сички коли който сам правил паза и ори-то и мод-а,а това което говориш ми става ясно ко целиш,чак ми е смешно честно несъм предполагал че има такива хора като тебе,но от това ще страдаш само ти и бизнеса тиV-max написа:това ако са твоите "качествени" чипове то по добре не започвай въобще да се занимаваш с тази работа![]()
![]()

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Vilio-SAXOTO написа:сорка приятел нете мислех за такъв човек ама съм грешал и сега ще те разочаровам мойте чипове се праят по оригинален фаил и на сички коли който сам правил паза и ори-то и мод-а,а това което говориш ми става ясно ко целиш,чак ми е смешно честно несъм предполагал че има такива хора като тебе,но от това ще страдаш само ти и бизнеса тиV-max написа:това ако са твоите "качествени" чипове то по добре не започвай въобще да се занимаваш с тази работа![]()
![]()
Понякога и алтернатори изгарят ,опасна работа еа да изгориш алтернатор докато праиш чип явно си много добар
,и да те светна че аз нямам база с файлове който мога да пращам сичко ми го праят по колата и си плащам за секи файл поотделно
Колега.... v-max e достатъчно добър за да знае какво говори. Отделно е помогнал на достатъчно много хора тук ...
незнам ти как го правиш но аз лично не бих дал друг да ми пипне повече колата освен на него.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Vilio-SAXOTO
- кандидат ентусиаст
-
това няма значение на кого би дал и на кого не,както виждаш сам достатъчно добър да помогна на всеки от форума който се интересува от чиптунинг,да съм говорел някаде за това колко разбира и колко не v-max-a?става вапрос за това че тои нещо се опитва да ме изкара такъв какъвто несъм,аз с него сам говорел за това да вземам от него чипове но неми хареса нито цената нито условията,намерих си друг човек от който ги вземам и се правят именно по оригинала,с програми който v-max-a знае много добре,просто нему прави чест да говори така,нему отива нито на акала нито на образованието....просто е много селско за мен да говориш неща за някой с цел да му развалиш репутацията или да попречиш да си изгради такава,на него сам му пращал клиенти и мислех и за напред да му пращам но съм се обаркал жестоко че той може да е колегиален....mili4uk написа:Vilio-SAXOTO написа:сорка приятел нете мислех за такъв човек ама съм грешал и сега ще те разочаровам мойте чипове се праят по оригинален фаил и на сички коли който сам правил паза и ори-то и мод-а,а това което говориш ми става ясно ко целиш,чак ми е смешно честно несъм предполагал че има такива хора като тебе,но от това ще страдаш само ти и бизнеса тиV-max написа:това ако са твоите "качествени" чипове то по добре не започвай въобще да се занимаваш с тази работа![]()
![]()
Понякога и алтернатори изгарят ,опасна работа еа да изгориш алтернатор докато праиш чип явно си много добар
,и да те светна че аз нямам база с файлове който мога да пращам сичко ми го праят по колата и си плащам за секи файл поотделно
Колега.... v-max e достатъчно добър за да знае какво говори. Отделно е помогнал на достатъчно много хора тук ...
незнам ти как го правиш но аз лично не бих дал друг да ми пипне повече колата освен на него.
п.с занапред ще има много фирми и хора който ще се занимават с чиптунинг,за всички ли ще говориш че използват база данни от готови фаилове

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2