стaртер Е46 318
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
стaртер Е46 318

Колеги в събота заедно с майстора го извадихме пуснах няклолко снимки как изглежда накратко ще опиша демонтажа:
1.Стартера се вади отгоре за целта се демонтира ваничката на въздушния филтър тя е хваната с 5 болтчета с еврейски звезди
2.после м/у маркучите си пухате раката и с камаък евр.звезда и тясна гедория се развива при мен се прави допълнителноот Г-образен 6-тограм удължение, което с гаичен ключ се развива на 1/4 оборот след развиване на болтовете да знаете стартера е хваната и на един щтифт
3.Ляга се отдолу маха се кората и с доста мъки се развиват кабелите на стартера, ако не се развият няма как да се откачи от щифта
4.изваждане отгоре/ трудничко е изисква извъртване на стартера в удобна позиция/
5. разглобяване хванат е с 2 шпилки и гайка,вади се ротора при мен четките си бяха ОК 12мм просто бендикса беше клеясал, смазахме всичко /нямаше луфтове/ и иглениа лагер си беше ОК
6. сглобяване/тука проблема е при нареждането на четките за целта се нареждат на цилиндрично тяло използвахме камък от гедорията отговарящ на диаметра на ротора /
7. сглабяне по обратния ред
ПП някой , ако има нужда от помощ насреща съм, Успех!!!
Последна промяна spower на 09 Сеп 2008, 9:07, променена общо 1 път
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

2 мнения
• Страница 1 от 1