Никаква мощност за моята 320d???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги доста изчетох от форума и от темата за загуба на мощност над 2500 оборота, само че пускам нова тема пордаи факта че моят проблем е малко по различен.
Та с няколко думи обяснявам какво стана:
Скъса ми се ремъка който е за климатика, счупи ми се и стойката на обтегача и поради факта естествено сменям капака който е пред веригата. Закарах я на майстор, смени ми капака и всички ремъци и там всичко както си му е реда, наложи се да се сваля главата (понеже няма как да се смени капака иначе) и си ми я връщат колата всичко ОК обаче качвам се аз подкарвам я и колата не върви въобще. В смисъл че върви така все едно турбината не се включва. Върнах се естествено гледаха я и казаха че турбината си работи, после сменяхме дебитомер, но за съжаления никаква разлика. И от една седмица е така, не могат да разберат от къде е проблема. Иначе колата си работи равномерно, не дими повече от тколкото трябва, пали лесно.
Просто не знам вече къде и как да я оправя?
P.S. Moже ли веригата да не е зацепена правилно и проблема да е оттова?
Някакви идеи?????????
Та с няколко думи обяснявам какво стана:
Скъса ми се ремъка който е за климатика, счупи ми се и стойката на обтегача и поради факта естествено сменям капака който е пред веригата. Закарах я на майстор, смени ми капака и всички ремъци и там всичко както си му е реда, наложи се да се сваля главата (понеже няма как да се смени капака иначе) и си ми я връщат колата всичко ОК обаче качвам се аз подкарвам я и колата не върви въобще. В смисъл че върви така все едно турбината не се включва. Върнах се естествено гледаха я и казаха че турбината си работи, после сменяхме дебитомер, но за съжаления никаква разлика. И от една седмица е така, не могат да разберат от къде е проблема. Иначе колата си работи равномерно, не дими повече от тколкото трябва, пали лесно.
Просто не знам вече къде и как да я оправя?
P.S. Moже ли веригата да не е зацепена правилно и проблема да е оттова?
Някакви идеи?????????
колега, със сигурност твоя случай е доста по-различен, сигурно и колата ти, но все пак да те питам дали си им казал да ти изчистят грешките, които са се натрупали? виж тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=97606 последните мнения, които са мои
при мен дори не махна корите, само включи буксата, изчисти грешките и .... колата се оправи като с магическа пръчка

при мен дори не махна корите, само включи буксата, изчисти грешките и .... колата се оправи като с магическа пръчка

- brabusbg
- младши ентусиаст
-
© написа:колега, със сигурност твоя случай е доста по-различен, сигурно и колата ти, но все пак да те питам дали си им казал да ти изчистят грешките, които са се натрупали? виж тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=97606 последните мнения, които са мои
Да изчистиха ги и след това компютъра даваше грешка само в дебитомера, но както казах при смяната му не се случи нищо различно

- brabusbg
- младши ентусиаст
-
Колега и аз в момента имам проблем подобен на твоя. Колата върви все едно без турбо, няма мощност. Става въпрос за 320Д 136к.с. Иначе както при теб работи развномерно, също без излишен дим. Преди месец имах проблема със загубата на мощност над 2500 оборота, тогава на диагностика излезе проблем с електромагнитния клапан на турбото, майстора каза че го е почистил само, изчистили грешки и колата тръгна като изтървана. Не се минаха и 2 седмици и в момента съм на това дередже, което описах по-горе. Пак ще я карам на диагностика...и сервиз.
Колега,да не са забравили да закачат буксата на МАРсензора,който се намира отстрани на смукателния колектор.При монтирани всички капаци и дяволии,почти е невъзможно да разбереш
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
Колеги за моя радост ми оправиха колата. За съжаление нещо ме овъртяха с отговора какво точно е било! Казаха ми че имало някакъв вакум регулатор за оборотите на турбината (или нещо такова, не съм много на ТИ с автомобилите) и само регулирали турбината - даже пари не ми взеха за това и сега колата ми е както преди - изтрелва ис се както трябва.
Но товае при мен, мисля че колегата autoboy има право за това което каза и треба да се провери.
Но товае при мен, мисля че колегата autoboy има право за това което каза и треба да се провери.
8 мнения
• Страница 1 от 1