Проблем с десен мигач
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с десен мигач
Здравейте колеги,
Значи, имам следния проблем при пускането на ляв мигач започва първоначално да мига супер бързо все едно ми е игзоряла крушка. Да обаче проверих си крушките и няма изгоряла такава. Бързото мигане се оправя при 3-4-то повторение на мигането. Като е хладно навън не го прави също. От какво може да е това. Един приятел ми каза че ми било залепнало релето на мигача. Ако е така къде се намира то за да го сменя.
Мерси за помощта предварително.
Значи, имам следния проблем при пускането на ляв мигач започва първоначално да мига супер бързо все едно ми е игзоряла крушка. Да обаче проверих си крушките и няма изгоряла такава. Бързото мигане се оправя при 3-4-то повторение на мигането. Като е хладно навън не го прави също. От какво може да е това. Един приятел ми каза че ми било залепнало релето на мигача. Ако е така къде се намира то за да го сменя.
Мерси за помощта предварително.

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Възможно е да е релето. От много цъкане някоя от спойчиците му е корозирала. Не знам къде се намира обаче, колегите ще кажат, аз имах такъв проблем с ел. стъклата на Е36цата. Та си представям ако релето е на същия принцип на колко по-голямо натоварване е подложена тая спойка.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Константинов написа:Мисля, че няма реле. Има лайт модул. Дано да не е той! Около 1000 лв.
Аз имам един на старо ако е това

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- panafon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кара Е46
- bruce.mclaren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i
хмм, и аз имам подобен проблем.
преди месец ми свиха левия мигач. барабар с буксата и кабелчето.
колата я карах една седмица без мигач и го имаше същото това учестено цъкане, докато ми дойде буксата от германия.
след като дойдоха частите монтирах левия мигач и всичко при него е ок.
но на десния веднага след запалване бързото цъкане остана за секунда-две и после веднага се оправя. след всяко ново запалване остана този проблем. реално десния не е пипан. само смених тялото с ново, но кабелчетата с буксата не съм ги сменял при него.
дали не е набило някоя грешка или нещо друго?!
поагайте, че е адски дразнещо тва нещо.
преди месец ми свиха левия мигач. барабар с буксата и кабелчето.
колата я карах една седмица без мигач и го имаше същото това учестено цъкане, докато ми дойде буксата от германия.
след като дойдоха частите монтирах левия мигач и всичко при него е ок.
но на десния веднага след запалване бързото цъкане остана за секунда-две и после веднага се оправя. след всяко ново запалване остана този проблем. реално десния не е пипан. само смених тялото с ново, но кабелчетата с буксата не съм ги сменял при него.
дали не е набило някоя грешка или нещо друго?!
поагайте, че е адски дразнещо тва нещо.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
А проверихте ли малките мигачи в калниците. На мене от едната крушка на малкия мигач ми правеше този проблем 

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

При мен също го има!
Промяната на съпротивлението на кръга от мигачи променя честотата на мигането. По този начин може да се ориентираш, че има изгоряла кружка. Има вероятност обаче да няма изгоряла кружка, а да се появи това. За мен проблема е следия: или първоначално накоя от кружките не прави добър контакт с пластините във фасунката и след 2-3 цъквания се оправя контактуването и се нормализира, или стара, но работеща кружка вече е променила съпротивлението си и това се отчита от лайт модула и се получава проблема, както индикацията на таблото за изгоряла кружка, която свети в действителност. Т.е. принципа тук според мен е същия, просто е остаряла кружката, променила е съпротивлението си и макар да свети променя честотата на мигане. Би трябвало да е това! Аз не му обръщам толкова голямо внимание на това. Като изгори напълно съответната кружка, ще я сменя. Все пак става въпрос за 2-3 прецъквания, а не за постоянно.
Промяната на съпротивлението на кръга от мигачи променя честотата на мигането. По този начин може да се ориентираш, че има изгоряла кружка. Има вероятност обаче да няма изгоряла кружка, а да се появи това. За мен проблема е следия: или първоначално накоя от кружките не прави добър контакт с пластините във фасунката и след 2-3 цъквания се оправя контактуването и се нормализира, или стара, но работеща кружка вече е променила съпротивлението си и това се отчита от лайт модула и се получава проблема, както индикацията на таблото за изгоряла кружка, която свети в действителност. Т.е. принципа тук според мен е същия, просто е остаряла кружката, променила е съпротивлението си и макар да свети променя честотата на мигане. Би трябвало да е това! Аз не му обръщам толкова голямо внимание на това. Като изгори напълно съответната кружка, ще я сменя. Все пак става въпрос за 2-3 прецъквания, а не за постоянно.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
11 мнения
• Страница 1 от 1