Съвет: двигател хвърля масло през отворената капачка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Съвет: двигател хвърля масло през отворената капачка

Мнение от Escape » 14 Юли 2008, 9:01

Един приятел си хареса една Е46 316ти, 2002 година и ходи да я гледа с баща си и ми разправя че баща му като отворил капачката на двигателя при работещ двигател се е опръскал с масло.
Това на какво може да се дължи? Че бавареца е супер на външен вид а и цената изглежда малко по ниска от останалите на пазара (даже в момента го пуснаха с 10% намаление същия този баварец).

За момента момчето почти се отказа да я гледа повече и да я води на преглед в сервиз.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 14 Юли 2008, 9:52

По пътя на логиката според мен всичко е нормално...колата работи, помпата хвърля масло, вътре в двигателя има движение в тоя ред на мисли според мене няма проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 14 Юли 2008, 13:47

ама пътя на логиката ти е грешен ...
картерна вентилация е това ... само дето не е нормално да го прави ... нещо е издухало по пътя между картера и главата ... я бутало някое, я сегменти я нещо друго ...
аве сериозен ремонт си трябва
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 14 Юли 2008, 16:05

Аве тея коли не са ли правени да работят със затворени капачки. Тва не е жигула. Може нищо да и няма на колата, да ходи в сервиз да я видят ако му харесва и ако е наред да я взема.

ПС: Някой двигатели работят даже на вакум и като им отвориш капачката почват да се шашкат кво става и таблото става като дискотека.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 14 Юли 2008, 16:23

:banghead:
Изображение
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 14 Юли 2008, 16:29

Да преведа на Шаро последното мнение - бегай с 300... :mhihi:
Или - твоят приятел добре е решил (без почти)... :mhihi:

Аватар
Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 14 Юли 2008, 17:07

и аз мисля , че е нормално - на отоворена капачка за масло - все пак има 2 вала отдолу , въртящи се 1000об/мин и може да потпръскват леколеко :mhihi:

виж на дръпната щека за мерене на маслото не е добре - тогава има картерно налягане ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 14 Юли 2008, 17:11

V-max написа:и аз мисля , че е нормално - на отоворена капачка за масло - все пак има 2 вала отдолу , въртящи се 1000об/мин и може да потпръскват леколеко :mhihi:

виж на дръпната щека за мерене на маслото не е добре - тогава има картерно налягане ;)

не става въпрос за леко попръсване а за мини гейзър - резултата е -100 или -200мл в двигателя + оцапан двигател

Аватар
Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD

Мнение от V-max » 14 Юли 2008, 17:23

Escape написа:
V-max написа:и аз мисля , че е нормално - на отоворена капачка за масло - все пак има 2 вала отдолу , въртящи се 1000об/мин и може да потпръскват леколеко :mhihi:

не става въпрос за леко попръсване а за мини гейзър - резултата е -100 или -200мл в двигателя + оцапан двигател

хех, гейзер казваш , аз пък успях да покарам така без капачка около 4-5км и резултата беше маслена баня :mhihi: :mhihi: към 2л заминаха , но мотора си е ОК все още

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 14 Юли 2008, 18:44

To e нормално да си пръска малко ама щом е много значи има някой цилиндър с по малко компресия и надува в картера :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 14 Юли 2008, 19:22

plamen_hh написа:To e нормално да си пръска малко ама щом е много значи има някой цилиндър с по малко компресия и надува в картера :mhihi:

:yes:

я пак .. валовете се виждат викаш през капачката и за тва пръскало като гейзер
стига ве някой ще ви повярва

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 14 Юли 2008, 19:47

Може още нещо да пробваш, дърпаш щеката на за нивото на маслото и слагаш на дупката някаква хартийка, ако духа през щеката хартийката ще го покаже и това е признак че двигателя "ще ражда" :mhihi: ако не е вече "родил" де :mhihi:

Аватар

Мнение от V-max » 14 Юли 2008, 19:59

това е "народна диагностика" на очо на пиацата в Горубляне :mhihi: :mhihi:

Шаре и да не се виждат валовете пак може да пръснат , големи мръсници са ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 14 Юли 2008, 19:59

kiko™ написа:Може още нещо да пробваш, дърпаш щеката на за нивото на маслото и слагаш на дупката някаква хартийка, ако духа през щеката хартийката ще го покаже и това е признак че двигателя "ще ражда" :mhihi: ако не е вече "родил" де :mhihi:

то щом духа чак през капачката на главата ....
ето ви как работи мотора и не пръска нищо ...
http://www.youtube.com/watch?v=U97idN5uNZw

Аватар

Мнение от V-max » 14 Юли 2008, 20:01

хех , а масло има ли в мотора на клипа :D това си е М40 , даже го пише :mhihi:

Следваща

Назад към E46