проблем с 5-а скорост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с 5-а скорост
Здравейте на всички....имам следното питане...320d...като не е загряла до оптималната темп.(обикновено сутрин) и вкарам 5-та скорост,след това не ми изключва добре от 5-тата...не хърка,другите скорости си вървят нормално,само че докато загрее..просто ако вкарам 5-а и след това хода на свободната е по голям,тъпо е ама незнам как да го обясня по точно:)....Някой казват че маслото било гъсто,а аз нещо не съм убеден...ако някой има някаква идея...мерси предварително
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Radott написа:Масалце има...за тая пружина ще потърся...мерси
А маслото дали е точно това, което е обозначено на надписа на скоростите.
В мойта кутия нямаше почти никакво масло и скоростите влизаха адски зле (особено сутрин). Едни "разбирачи" ми сложиха АТФ масло, защото всички БМВта били с такова, въпреки надписа на кутията.
Скоростите (особено 5та) продължиха да влизат трудно. След като си купих оригинално масло за мояата кола от ВАРИ скоростите заспаха , включително и 5та

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
колега, маслото от вари- цялото ли го смени в скоростите или само си доля? колко е литъра? колко е вместимостта на ръчна 6-стененна скоростна кутия? лесен ли е достъпа до пробките (предполагам, че отдолу има една пробка за източване и отстрани още една за наливане- ама дали не са скрити под разни кори и да си трябва канал....)
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
alexsch написа:колега, маслото от вари- цялото ли го смени в скоростите или само си доля? колко е литъра? колко е вместимостта на ръчна 6-стененна скоростна кутия? лесен ли е достъпа до пробките (предполагам, че отдолу има една пробка за източване и отстрани още една за наливане- ама дали не са скрити под разни кори и да си трябва канал....)
Колега смених го цялото защото едни "разбирачи" ми сложиха АТФ масло.
Мойта кутия събира 1.1 литра. От ВАРИ си купих точно толкова (45 лв. литъра някъде) и положението заспа.
Като идеш там те по ВИН кода ще ти кажат какво ти е маслото, колко ти събира кутията и т.н.
Достъпът до пробките поне на мойта е много лесен. Кофтито е при наливане че трябва да имаш шприц (ако не ти е АТФ маслото което е бутилирано в специални тубички)
Иначе и ти можеш да видиш какво ти е маслото - на самата скоростна кутия има една табелка - на нея е отбелязано точно какво трябва да е маслото

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

7 мнения
• Страница 1 от 1