Масло за Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Каква марка масло използвате

Кастрол
706
38%
БМВ
601
32%
Мотул
176
9%
Лики Моли
45
2%
Мобил
77
4%
Елф
15
1%
Селения
7
0%
Друго
242
13%

Общо гласове : 1869
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Re: Масло за Е46

Мнение от torettos » 05 Май 2015, 10:20

vicho написа:
torettos написа:Колеги, можели едно мнение от карам с Тоtal Quartz 9000 5W-40 (маслото не е пълна синтетика и е за 15000 км) навъртял съм 11000 км и съм долял 4 литра тоест гори 0,5 л. на 2000 км. Идеята ми е да го сменям ли или да продължа да карам с него а имам още 1,5 литра ново.. :dunno:

е за какво да го сменяш, ти почти си го сменил :shock:

сериозно - не ми се струва нормален този разход, защо не минеш на пълна синтетика, както дават по каталог за този мотор :dunno:

п.с. аз бих го сменил

Благодаря за отговора колега :yes: .. карам с него заради цената на литър... първо бях с BMW 0W-40 и го гореше.. После с Castol edge 5W-40 и пак го гореше.. а колкото до разхода на масло - 1200 лв. за смяна гумички ми е много.. (NiciCar), за кола дето струва 6000 лв.. Лично не смятам да я задържам и "Асенчо" след мен няма да ми направи паметник, че съм я оправил а ще гледа цена..

Еми сменям май ще е най-добре..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 05 Май 2015, 17:52

Тоtal Quartz 9000 5W-40 е ПЪЛНА синтетика карам с него от доста време цената за истинско такова масло е около 20-25лв. на литър :)
директен внос от Франция го взимам, колата ми има 3 смени на това масло и не го е пипнала :yes:

http://www4.total.fr/middle-east/uae/PD ... 0-5W40.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torettos » 05 Май 2015, 18:42

Nedko Anev написа:Тоtal Quartz 9000 5W-40 е ПЪЛНА синтетика карам с него от доста време цената за истинско такова масло е около 20-25лв. на литър :)
директен внос от Франция го взимам, колата ми има 3 смени на това масло и не го е пипнала :yes:

http://www4.total.fr/middle-east/uae/PD ... 0-5W40.pdf

Колега цитирам едно мнение на вносители на Френски масла.. Няма да споменавам кой и нито къде - който се интересува да пише ще пратя линк към темата!

Цитат: "......ВСИЧКИ ТУБИ СИ ИМАТ ПЕЧАТ И ДАТА НА ПРОИЗВОДСТВО И СИ ПИШЕ СРОК НА ГОДНОСТ 3 ГОДИНИ ОТ ТАЗИ ДАТА !!!
Нарочно си караме личните и служебни коли с Total с румънския баркод 594.. - 4 литрови туби от 35.00 лв и след като направихме по 2 смени на маслото почнахме да го предлагаме. А за 5 литровите френски туби няма какво да ги пробваме то е ясно това е най-продаваното масло при нас в последните 2 години и вече хиляди автомобили се движат с него.

Сега ще ви обясня защо TOTAL e евтино масло спрямо Castrol, Mobil и Motul.

Всички масла TOTAL 10w40 са полусинтетика(80% минерални и 20% синтетични),а 5w40 са обикновена хидрокрекинг синтетика, което значи,че не са 100% синтетични каквито са Castrol EDGE, MOBIL 1 или MOTUL 8100.
TOTAL нямат тройни синтетични формули,а най-скъпите им масла Quartz 9000 Future и ToTAL Ineo MC3 са обикновена HC синтез технология и трябва да се изхвърлят след 15 000 км или 1 година в двигателя, докато другите марки могат да се карат 25 - 30 хил. км или 2 години живот в двигателя......."

На база това мнение което тук не е пълно реших да питам за съвет какво да правя с моето след като официално е на 11к км, (под година), но съм долял 4 литра..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316ti
Мечтае да кара: 325ti

Мнение от da_ne » 05 Май 2015, 20:09

Това че се долива не опреснява маслото кой знае колко. Всички мизерии отмити от маслото, разни сажди и смоли и други боклуци си остават в маслото.
Баща ми на жигулата едно време доливаше 7-8 литра на 10 хиляди и сменяше само филтъра. Маслото беше винаги черно като катран. Двигателя на 140 хил. км. си беше заминал. Имаше яко ръб на цилиндрите, компресията беше 9 и вдигаше 110.
Така че трябва да се сменя според предписанията без значение колко се долива.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 05 Май 2015, 22:12

torettos написа:
"докато другите марки могат да се карат 25 - 30 хил. км или 2 години живот в двигателя......."

Само това като прочетеш трябва да не вярваш на останалото :lol:
Едни туби са плъзнали пише по тях TOTAL DIESEL , е т'ва е пълно менте :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 05 Май 2015, 22:15

torettos написа:...

Сега ще ви обясня защо TOTAL e евтино масло спрямо Castrol, Mobil и Motul.

Всички масла TOTAL 10w40 са полусинтетика(80% минерални и 20% синтетични),а 5w40 са обикновена хидрокрекинг синтетика, което значи,че не са 100% синтетични каквито са Castrol EDGE, MOBIL 1 или MOTUL 8100....

А аз ще ти кажа, че почти цялата Едж серия реално е хидрокрак.
И какво правим сега с твоето обяснение?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 05 Май 2015, 22:19

8100 motul ако не са му сменили скоро формулата до скоро и той си беше така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от torettos » 05 Май 2015, 22:52

Колеги, някъде да казах, че съм експерт по моторни масла... Търсих някакво обяснение, защо Totala е толкова евтин и ми излезе това.. което ми се стори логично..

Както и да е обяснил съм защо съм с него нито ми се изпада в спорове нито в полемика за състава и качеството му.

БЛАГОДАРЯ на колегата da_ne :bowdown: полезен отговор.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 06 Май 2015, 23:16

А има ли гаранция, че БМВ маслoтo, кoетo ни наливат в oтoризираните сервизи е oригиналнo? Визирам пo-специалнo BMW 5w30 LL-04.

Потребител
Аватар
Кара: БМВ 318и M43TU B19
Мечтае да кара: БМВ 750

Мнение от itan75 » 07 Май 2015, 14:29

Здравейте и от мен колеги.Преди около месец по точно на 20.03 2015г и аз се сдобих с едно бижу БМВ 318И 1998г от Дупница с газов инжекцион Ланди ренцо. Това ми е 28-ма лична кола и смело мога да твърдя,че по-красива,по-обезшумена,по-вървяща и още много ПО :D не съм притежавал.Много и се радвам и най-важното освен маслото,масления филтър,въздушния филтър-който впоследствие веднага щом се прибрах в Бургас смених с конусен чисто нов тъй като ми беше останал от предната кола-Опел Вектра 1,6 16в Екошпек,от която още от първия ден ми побеля косата.Тъй като моя Бумер е от Италия,а там се славят,че не сменят масла,а само доливат,аз още като го изкарах от автокъщата го вкарах в първия посочен ми авто сервиз,където разкарах катализатора,гърнето след катализатора и прахосмукачката.За катализатора ми дадоха 80лв.Веднага сложих добавка за измиване на двигателя ,като я сипах в старото масло и оставих мотора да поработи 5-6 мин на празен ход.След това пуснах маслото,което излезе доста редичко и черно и налях наливно даже и като марка не съм го чувал 15/40 най-евтиното колкото да се прибера до Бургас с него и да промие още колкото може мотора. По-пътя като се отбих в София от склад в Илиенци си купих на промоция Карлюб или Дюралюб беше 5/40 уж пълна синтетика пише за 30лв т.е дойде по 6лв литъра.Идвам си на другия ден дърпам щеката маслото си стои на МАХ както съм го налял и едно такова бистричко-новичко :twisted: та ме дожаля още първия ден да го пусна пред нас в легена и да налея КарЛубе-то.Та вече май станаха около 2000км си джиткам с това неизвестното като марка масло 15/40.Още малко и ще му ливна синтетиката с нов филтър,но кога ще е това времето ще покаже.Искам да попитам така или иначе ще сменям в кутията и дифа маслото има ли някой тука от форума опит с масло 75/90 на Манол,защото идва много по-евтино от другите маркови масла-около 11лв литъра.На Кастрол,Тотал и други аналози идва по-около 26-30лв за литър :evil: .С Маннол 10/40 съм карал Опела след като му отварих мотора и смених гумички и сегменти.Допълнително лично на Екоспека съм си слагал манометър за налягане на масло от Лада и термометър за темп.на маслото -афтърмаркет.Не съм забелязал доколкото мога да вярвам на манометъра спадане на налягането с Манола при напълно загрял мотор и екстремно каране по магистрала.Но мога ли да му се доверя за БМВ-то в дифа и кутията?
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 07 Май 2015, 18:36

torettos написа:Колеги, някъде да казах, че съм експерт по моторни масла... Търсих някакво обяснение, защо Totala е толкова евтин и ми излезе това.. което ми се стори логично..

Както и да е обяснил съм защо съм с него нито ми се изпада в спорове нито в полемика за състава и качеството му.

БЛАГОДАРЯ на колегата da_ne :bowdown: полезен отговор.

Това е ясно. Същото е да се питаш защо БМВ-то ти струва като ново 2 пъти по-скъпо от едно алтернативно Рено. Все имаш кола с 4 колела и покрив над главата (в повечето случаи :mhihi: ), но въпреки това все някой дава двойно повече пари за привидно едно и също нещо.

fancooler написа:А има ли гаранция, че БМВ маслoтo, кoетo ни наливат в oтoризираните сервизи е oригиналнo? Визирам пo-специалнo BMW 5w30 LL-04.

Същото е да питаш дали имаш гаранция, че детето ти е твое. Даже е по-вероятно детето ти (ако имаш такова) да не е твое, от колкото маслото при оторизиран дилър да е менте.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 07 Май 2015, 19:22

Тва с детето беше тъпо...а дали маслото е истинско при дилър - трябва да е,но 100% гаранция само от завода..

Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 07 Май 2015, 22:15

Gqbriel написа:Тва с детето беше тъпо...а дали маслото е истинско при дилър - трябва да е,но 100% гаранция само от завода..

Е кое му е тъпото? Както ти, така и аз сме мъже и имаме жени.
Значи може да приемеш на чисто доверие, че детето ти е твое, а се питаш за някакво тъпо масло при дилъра дали било истинско?
Ако те съмнява съответно е много лесно да искаш тест за бащинство, или съответния сертификат за маслото.
Ама иначе се притесняваме за колите си, ама не поставяме под съмнение живота си.
На това ни е научил живота в България за съжаление.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 08 Май 2015, 1:44

Сертификат за какво?!Отговора на БМВ България - на същия въпрос беше ,щом е при дилър значи е "оригинално" ,ама я питай запознатите дали АутобВария внася масла или пък Дару..
Сертификат ще ти дадат ,ама друг път...

Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 08 Май 2015, 10:39

JTD написа:Същото е да питаш дали имаш гаранция, че детето ти е твое. Даже е по-вероятно детето ти (ако имаш такова) да не е твое, от колкото маслото при оторизиран дилър да е менте.

Данo си прав за маслoтo, кoлега! Пък другoтo е кактo си гo направиш...

Gqbriel написа:Сертификат ще ти дадат ,ама друг път...

Тoчнo такива са и мoите oпасения. Да не излезе, че и те ми сипват някакви ментаци в кoлата.

ПредишнаСледваща

Назад към E46