Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Re: Масло за Е46
vicho написа:torettos написа:Колеги, можели едно мнение от карам с Тоtal Quartz 9000 5W-40 (маслото не е пълна синтетика и е за 15000 км) навъртял съм 11000 км и съм долял 4 литра тоест гори 0,5 л. на 2000 км. Идеята ми е да го сменям ли или да продължа да карам с него а имам още 1,5 литра ново..
е за какво да го сменяш, ти почти си го сменил![]()
сериозно - не ми се струва нормален този разход, защо не минеш на пълна синтетика, както дават по каталог за този мотор![]()
п.с. аз бих го сменил
Благодаря за отговора колега

Еми сменям май ще е най-добре..

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Тоtal Quartz 9000 5W-40 е ПЪЛНА синтетика карам с него от доста време цената за истинско такова масло е около 20-25лв. на литър
директен внос от Франция го взимам, колата ми има 3 смени на това масло и не го е пипнала
http://www4.total.fr/middle-east/uae/PD ... 0-5W40.pdf

директен внос от Франция го взимам, колата ми има 3 смени на това масло и не го е пипнала

- torettos
- кандидат ентусиаст
-
Nedko Anev написа:Тоtal Quartz 9000 5W-40 е ПЪЛНА синтетика карам с него от доста време цената за истинско такова масло е около 20-25лв. на литър![]()
директен внос от Франция го взимам, колата ми има 3 смени на това масло и не го е пипнала![]()
Колега цитирам едно мнение на вносители на Френски масла.. Няма да споменавам кой и нито къде - който се интересува да пише ще пратя линк към темата!
Цитат: "......ВСИЧКИ ТУБИ СИ ИМАТ ПЕЧАТ И ДАТА НА ПРОИЗВОДСТВО И СИ ПИШЕ СРОК НА ГОДНОСТ 3 ГОДИНИ ОТ ТАЗИ ДАТА !!!
Нарочно си караме личните и служебни коли с Total с румънския баркод 594.. - 4 литрови туби от 35.00 лв и след като направихме по 2 смени на маслото почнахме да го предлагаме. А за 5 литровите френски туби няма какво да ги пробваме то е ясно това е най-продаваното масло при нас в последните 2 години и вече хиляди автомобили се движат с него.
Сега ще ви обясня защо TOTAL e евтино масло спрямо Castrol, Mobil и Motul.
Всички масла TOTAL 10w40 са полусинтетика(80% минерални и 20% синтетични),а 5w40 са обикновена хидрокрекинг синтетика, което значи,че не са 100% синтетични каквито са Castrol EDGE, MOBIL 1 или MOTUL 8100.
TOTAL нямат тройни синтетични формули,а най-скъпите им масла Quartz 9000 Future и ToTAL Ineo MC3 са обикновена HC синтез технология и трябва да се изхвърлят след 15 000 км или 1 година в двигателя, докато другите марки могат да се карат 25 - 30 хил. км или 2 години живот в двигателя......."
На база това мнение което тук не е пълно реших да питам за съвет какво да правя с моето след като официално е на 11к км, (под година), но съм долял 4 литра..

- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Това че се долива не опреснява маслото кой знае колко. Всички мизерии отмити от маслото, разни сажди и смоли и други боклуци си остават в маслото.
Баща ми на жигулата едно време доливаше 7-8 литра на 10 хиляди и сменяше само филтъра. Маслото беше винаги черно като катран. Двигателя на 140 хил. км. си беше заминал. Имаше яко ръб на цилиндрите, компресията беше 9 и вдигаше 110.
Така че трябва да се сменя според предписанията без значение колко се долива.
Баща ми на жигулата едно време доливаше 7-8 литра на 10 хиляди и сменяше само филтъра. Маслото беше винаги черно като катран. Двигателя на 140 хил. км. си беше заминал. Имаше яко ръб на цилиндрите, компресията беше 9 и вдигаше 110.
Така че трябва да се сменя според предписанията без значение колко се долива.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
torettos написа:"докато другите марки могат да се карат 25 - 30 хил. км или 2 години живот в двигателя......."
Само това като прочетеш трябва да не вярваш на останалото

Едни туби са плъзнали пише по тях TOTAL DIESEL , е т'ва е пълно менте

torettos написа:...
Сега ще ви обясня защо TOTAL e евтино масло спрямо Castrol, Mobil и Motul.
Всички масла TOTAL 10w40 са полусинтетика(80% минерални и 20% синтетични),а 5w40 са обикновена хидрокрекинг синтетика, което значи,че не са 100% синтетични каквито са Castrol EDGE, MOBIL 1 или MOTUL 8100....
А аз ще ти кажа, че почти цялата Едж серия реално е хидрокрак.
И какво правим сега с твоето обяснение?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
8100 motul ако не са му сменили скоро формулата до скоро и той си беше така.
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, някъде да казах, че съм експерт по моторни масла... Търсих някакво обяснение, защо Totala е толкова евтин и ми излезе това.. което ми се стори логично..
Както и да е обяснил съм защо съм с него нито ми се изпада в спорове нито в полемика за състава и качеството му.
БЛАГОДАРЯ на колегата da_ne
полезен отговор.
Както и да е обяснил съм защо съм с него нито ми се изпада в спорове нито в полемика за състава и качеството му.
БЛАГОДАРЯ на колегата da_ne

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
А има ли гаранция, че БМВ маслoтo, кoетo ни наливат в oтoризираните сервизи е oригиналнo? Визирам пo-специалнo BMW 5w30 LL-04.
- itan75
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318и M43TU B19
- Мечтае да кара: БМВ 750
Здравейте и от мен колеги.Преди около месец по точно на 20.03 2015г и аз се сдобих с едно бижу БМВ 318И 1998г от Дупница с газов инжекцион Ланди ренцо. Това ми е 28-ма лична кола и смело мога да твърдя,че по-красива,по-обезшумена,по-вървяща и още много ПО
не съм притежавал.Много и се радвам и най-важното освен маслото,масления филтър,въздушния филтър-който впоследствие веднага щом се прибрах в Бургас смених с конусен чисто нов тъй като ми беше останал от предната кола-Опел Вектра 1,6 16в Екошпек,от която още от първия ден ми побеля косата.Тъй като моя Бумер е от Италия,а там се славят,че не сменят масла,а само доливат,аз още като го изкарах от автокъщата го вкарах в първия посочен ми авто сервиз,където разкарах катализатора,гърнето след катализатора и прахосмукачката.За катализатора ми дадоха 80лв.Веднага сложих добавка за измиване на двигателя ,като я сипах в старото масло и оставих мотора да поработи 5-6 мин на празен ход.След това пуснах маслото,което излезе доста редичко и черно и налях наливно даже и като марка не съм го чувал 15/40 най-евтиното колкото да се прибера до Бургас с него и да промие още колкото може мотора. По-пътя като се отбих в София от склад в Илиенци си купих на промоция Карлюб или Дюралюб беше 5/40 уж пълна синтетика пише за 30лв т.е дойде по 6лв литъра.Идвам си на другия ден дърпам щеката маслото си стои на МАХ както съм го налял и едно такова бистричко-новичко
та ме дожаля още първия ден да го пусна пред нас в легена и да налея КарЛубе-то.Та вече май станаха около 2000км си джиткам с това неизвестното като марка масло 15/40.Още малко и ще му ливна синтетиката с нов филтър,но кога ще е това времето ще покаже.Искам да попитам така или иначе ще сменям в кутията и дифа маслото има ли някой тука от форума опит с масло 75/90 на Манол,защото идва много по-евтино от другите маркови масла-около 11лв литъра.На Кастрол,Тотал и други аналози идва по-около 26-30лв за литър
.С Маннол 10/40 съм карал Опела след като му отварих мотора и смених гумички и сегменти.Допълнително лично на Екоспека съм си слагал манометър за налягане на масло от Лада и термометър за темп.на маслото -афтърмаркет.Не съм забелязал доколкото мога да вярвам на манометъра спадане на налягането с Манола при напълно загрял мотор и екстремно каране по магистрала.Но мога ли да му се доверя за БМВ-то в дифа и кутията?

Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
torettos написа:Колеги, някъде да казах, че съм експерт по моторни масла... Търсих някакво обяснение, защо Totala е толкова евтин и ми излезе това.. което ми се стори логично..
БЛАГОДАРЯ на колегата da_neполезен отговор.
Това е ясно. Същото е да се питаш защо БМВ-то ти струва като ново 2 пъти по-скъпо от едно алтернативно Рено. Все имаш кола с 4 колела и покрив над главата (в повечето случаи

fancooler написа:А има ли гаранция, че БМВ маслoтo, кoетo ни наливат в oтoризираните сервизи е oригиналнo? Визирам пo-специалнo BMW 5w30 LL-04.
Същото е да питаш дали имаш гаранция, че детето ти е твое. Даже е по-вероятно детето ти (ако имаш такова) да не е твое, от колкото маслото при оторизиран дилър да е менте.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тва с детето беше тъпо...а дали маслото е истинско при дилър - трябва да е,но 100% гаранция само от завода..
Sent from nokia 6310
Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:Тва с детето беше тъпо...а дали маслото е истинско при дилър - трябва да е,но 100% гаранция само от завода..
Е кое му е тъпото? Както ти, така и аз сме мъже и имаме жени.
Значи може да приемеш на чисто доверие, че детето ти е твое, а се питаш за някакво тъпо масло при дилъра дали било истинско?
Ако те съмнява съответно е много лесно да искаш тест за бащинство, или съответния сертификат за маслото.
Ама иначе се притесняваме за колите си, ама не поставяме под съмнение живота си.
На това ни е научил живота в България за съжаление.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Сертификат за какво?!Отговора на БМВ България - на същия въпрос беше ,щом е при дилър значи е "оригинално" ,ама я питай запознатите дали АутобВария внася масла или пък Дару..
Сертификат ще ти дадат ,ама друг път...
Sent from nokia 6310
Сертификат ще ти дадат ,ама друг път...
Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
JTD написа:Същото е да питаш дали имаш гаранция, че детето ти е твое. Даже е по-вероятно детето ти (ако имаш такова) да не е твое, от колкото маслото при оторизиран дилър да е менте.
Данo си прав за маслoтo, кoлега! Пък другoтo е кактo си гo направиш...
Gqbriel написа:Сертификат ще ти дадат ,ама друг път...
Тoчнo такива са и мoите oпасения. Да не излезе, че и те ми сипват някакви ментаци в кoлата.